GeriMutfak Tüyoları MISIR EKMEĞİ TARİFİ: Mısır ekmeği nasıl yapılır, malzemeleri neler?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

MISIR EKMEĞİ TARİFİ: Mısır ekmeği nasıl yapılır, malzemeleri neler?

MISIR EKMEĞİ TARİFİ: Mısır ekmeği nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Karadeniz'in meşhur lezzeti mısır ekmeği, kahvaltı sofralarına ve çay saatlerinin vazgeçilmezi. Tavada veya fırında pişirebileceğiniz bu nefis ekmek kısa sürede hazır oluyor. Peki Mısır ekmeği nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte mısır ekmeği tarifi...

Yöresel lezzetler denince ilk akla gelenlerden biri olan mısır ekmeği Karadeniz Bölgesi’nde özellikle de Rize ve çevresinde sık sık yapılan ve damakları şenlendiren bir ekmek. Eğer denemek isterseniz mısır ekmeği tarifini sizin için derledik. Şimdiden afiyet olsun...

MISIR EKMEĞİ TARİFİ

MALZEMELER:

1 kilogram mısır unu
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı yoğurt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı şeker
Yarım su bardağı un
Tuz

MISIR EKMEĞİ TARİFİ: Mısır ekmeği nasıl yapılır, malzemeleri neler

MISIR EKMEĞİ NASIL YAPILIR?

Tüm malzemeleri yoğurma kabına alın.

Üzerine 1 su bardağı kaynar su ekleyip karıştırın.

Yavaş yavaş biraz daha su ekleyerek elle yoğurmaya başlayın. Kıvam alana kadar yoğurmaya devam edin.

Güzelce yağlayıp unladığınız fırın tepsisine hamuru boşaltın. (Ekmeğinizi tavada ya da kek kalıbında da yapabilirsiniz.)

Her tarafının eşit kalınlıkta olmasını sağlayın. Üzerine hafifçe un serpin.

Fırını 190 dereceye ayarlayıp tepsiyi fırına verin.

Üstü kızarınca fırını kapatıp tepsiyi 5 dakika daha fırında tutun.

Ardından dilimleyip sıcak ya da soğuk servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

False