MasterChef hamsikoli tarifi ve püf noktaları || Tavada hamsikoli ekmeği nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?
Karadeniz'in sevilen yemeği hamsikoli ekmeği MasterChef ile birlikte sofralarımıza da geliyor. Otlar ve hamsiyle yapılan hamsikoli yemeği bir çeşit mısır ekmeğidir. Peki, tavada hamsikoli ekmeği nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, MasterChef hamsikoli tarifi ve püf noktaları
MasterChef hamsikoli tarifi izleyiciler tarafından merak ediliyor. İçindeki yeşillikler sayesinde lezzeti de katlanan hamsikoli özellikle Rize tarafında yapıldığında lezzetine doyum olmuyor. Hamsikoli ekmeği nasıl yapılır merak edenlere, işte pür noktaları ile tavada hamsikoli tarifi ve malzemeleri...
HAMSİKOLİ MALZEMELERİ
500 gram hamsi
1 demet pazı
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
1 adet büyük boy soğan
6-7 dal taze soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
3 su bardağı mısır unu
1 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
HAMSİKOLİ EKMEĞİ NASIL YAPILIR?
Pazı, maydanoz, dereotu ve taze soğanı bol suyla yıkayıp temizledikten sonra, hepsini ince ince doğrayın ve derince bir kabın içerisine alın.
Hamsileri alın ve küçük küçük doğradıktan sonra, doğranmış yeşilliklerin üstüne ekleyin. Kuru soğanı ince ince doğradıktan sonra bir miktar tuzla güzelce ovun ve ardından suyla durulayıp, onu da karışıma ilave edin.
Mısır unu, tuz, karabiber, zeytinyağı ve sıcak suyu da ilave edip, tüm malzemeleri yoğurun. Kek hamuruyla kurabiye hamuru arasında bir hamur elde edin.
Bir fırın kabını tereyağı ile güzelce yağlayın ve hazırladığınız karışımı kaba boşaltın. Üstünü düzleştirdikten sonra, önceden ısıtılmış 170 derece fırında ya da tavada iki tarafı da kızarana dek pişirin.
Sonra dilimleyin ve sıcak ya da ılık olarak servis edin. Afiyet olsun...