Lifli Gıdalar haberleri sayfasında Lifli Gıdalar hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 602 Lifli Gıdalar haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Söz konusu sağlıklı beslenme olduğunda bol bol tüketmemiz gereken ama sıkça ihmal ettiğimiz bir nokta var: Lif. Uzmanlar kilo sorunundan diyabete ve inflamasyona kadar birçok sağlık problemiyle ilgili olarak vücutta lif alımının artırılmasının öneminin altını çiziyor. Peki lifli gıdalar denince hangi yiyeceklerden bahsediyoruz?
#SağlıkLifli gıdalar, sağlıklı beslenmenin en önemli unsurlarından. Ancak lifli gıda tüketimi bazı kişilerde şişkinlik, gaz, karın ağrısı, kramplar ile kabızlık ya da ishal gibi şikâyetlere yol açabiliyor. Peki bunu önlemek için ne yapılabilir? Lifli gıdalarla beslenmenin "kitabını yazan" uzman anlattı...
#Lifli GıdalarSöz konusu sağlıklı beslenme olduğunda bol bol tüketmemiz gereken ama sıkça ihmal ettiğimiz bir nokta var: Lif. Uzmanlar kilo sorunundan diyabete ve enflamasyona kadar birçok sağlık problemiyle ilgili olarak vücutta lif alımının artırılmasının öneminin altını çiziyor. Peki lifli gıdalar denince hangi yiyeceklerden bahsediyoruz?
#Lifli Besinler“Posalı gıda diye tabir ettiğimiz sebze ve meyveler, sindirim sistemi açısından koruyucu özelliktedir. Yapılan araştırmalarda görülmüştür ki, sebze ağırlıklı beslenenlerde sindirim sistemi kanserlerinin görülme riski oldukça düşüktür” diyen Gastroenteroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hakan Şentürk, posalı gıdaların sindirim sistemi kanserlerini önlediğinin altını çizdi.
#Lifli GıdalarSevgili Hürriyet okurları... Hepimizin sağlıklı yaşlanmak istediği bir gerçek. Peki, bunun anahtarının bağırsaklarımızda yaşayan trilyonlarca bakteride gizli olabileceğini biliyor muydunuz? Evet, yanlış duymadınız, sağlıklı yaşlanmanın sırrı bağırsaklarımızda!
#Şenol KalyoncuBir kolorektal kanser cerrahı olan Dr. James Read, “Bağırsak kanserini önlemek için yapılabilecek şeyler var, hem de fazlasıyla” dedi ve riski azaltmak için yapılması gereken beş temel şeyi anlattı.
#Kolorektal KanserBağırsak kanseri son yıllarda gündemin ilk sıralarına yerleşti. Çok sayıda araştırma, hastalığın giderek daha fazla genç insanı etkilediğini ortaya koyuyor. Erken başlangıçlı vakaların artması, insanların hastalığın ilk etapta ortaya çıkmasını engellemek için yapabilecekleri bir şey olup olmadığını sorgulamalarına yol açtı.
#Kolorektal Kanserİzmir Tınaztepe Üniversitesi (İZTÜ) Özel Galen Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Batuhan Demir, sağlıklı bir yaşamın temeli için midenin korunması gerektiğini belirterek, mide sağlığını korumanın önemini ve günlük hayatta uygulanabilecek basit ama etkili noktalar hakkında bilgiler verdi.
#1Günde yaklaşık 100, yılda ise 35 bin genç insana bağırsak, meme ve mide gibi daha çok ileri yaşlarda görülen kanser teşhisi konuyor. Kolorektal kanser uzmanı ve cerrah Dr. Haney Youssef, hastalığın 50 yaş altında daha yaygın hale gelmesinin 5 önemli nedenini anlattı.
#Kolorektal KanserSöz konusu sağlıklı beslenme olduğunda bol bol tüketmemiz gereken ama sıkça ihmal ettiğimiz bir nokta var: Lif. Uzmanlar kilo sorunundan diyabete ve inflamasyona kadar birçok sağlık problemiyle ilgili olarak vücutta lif alımının artırılmasının öneminin altını çiziyor. Peki lifli gıdalar denince hangi yiyeceklerden bahsediyoruz?
#SağlıkGünde yaklaşık 100, yılda ise 35 bin genç insana bağırsak, meme ve mide gibi daha çok ileri yaşlarda görülen kanser teşhisi konuyor. Bilim insanları, tıbbi olarak 50 yaşın altındaki yetişkinleri vuran hastalık olarak tanımlanan gizemli erken başlangıçlı kanser 'salgınının' nedenini saptamak için çabalıyor. Kolorektal kanser uzmanı ve cerrah Dr. Haney Youssef, hastalığın 50 yaş altında daha yaygın hale gelmesinin 5 önemli nedenini anlattı.
#Kolorektal KanserDaha sevgili Fedon denize bile düşmeden sıcaklar öyle bir bastırdı ki... Çoğumuz ondan önce ya Boğaz’ın ya Ege, Akdeniz’in ya da henüz üstü bile açılmayan kapalı bir havuzun serin sularına çoktan bıraktık kendimizi. Türkiye genelinde sıcak hava dalgası etkisini sürdürüyor. Gerçi bugün itibari ile hava bir tık serinleyecek hatta İç Anadolu Bölgesi bir miktar yağmur da alacak ama sonrası yine tufan... Bu yaz sıcaklık rekorları kırılacak. Geçtiğimiz yıl İstanbul, 41.3 derece ile son 85 yılın rekorunu kırmıştı. Bu yıl termometre 42-43’ü görecek. Peki ne oldu da sıcak daha haziranın başında birdenbire bastırdı? Bu yılın farkı ne? Ve dahası beynimiz kavrulmasın, kalbimiz teklemesin diye ne gibi önlemler alınmalı?
#Hava SıcaklıklarıLifli gıdalar, sağlıklı beslenmenin en önemli unsurlarından. Ancak lifli gıda tüketimi bazı kişilerde şişkinlik, gaz, karın ağrısı, kramplar ile kabızlık ya da ishal gibi şikâyetlere yol açabiliyor. Peki bunu önlemek için ne yapılabilir? Lifli gıdalarla beslenmenin "kitabını yazan" uzman anlattı...
#Lifli GıdalarKabızlık, dünya genelinde çok fazla insanı etkileyen oldukça yaygın bir sorun. Yetişkinlerin çok büyük bir kısmı kabızlık konusunda ‘kendi reçetelerini’ uyguluyor. Kabızlıkla mücadele için yapılacaklar listesi uzayıp gidiyor. En yaygın yöntemler ise zeytinyağı içmek, kuru kayısı, erik, yoğurt yemek, su ve kahve içmek, zıplamak, çömelmek ve hatta yüzüstü yatmak... Peki bu yöntemler gerçekten işe yarıyor mu? Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Vedat Göral tüm merak edilenleri anlattı...
#KabızlıkKabızlık, dünya genelinde çok fazla insanı etkileyen oldukça yaygın bir sorun. Yetişkinlerin çok büyük bir kısmı kabızlık konusunda ‘kendi reçetelerini’ uyguluyor. Kabızlıkla mücadele için yapılacaklar listesi uzayıp gidiyor. En yaygın yöntemler ise zeytinyağı içmek, kuru kayısı, erik, yoğurt yemek, su ve kahve içmek, zıplamak, çömelmek ve hatta yüzüstü yatmak... Peki bu yöntemler gerçekten işe yarıyor mu? Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Vedat Göral tüm merak edilenleri anlattı...
#KabızlıkHeyecanlı hazırlıklar ve bekleyişin ardından bebeğinizi kucağınıza aldınız. Peki ya şimdi? Minicik bir bebek, ağzı var dili yok, kaygıların ve soru işaretlerinin olduğu bir dönem sizin için… Gün geçtikçe de büyüyor ve 7 aylık oldu bile! Aklınızda pek çok soru olabilir: 7 aylık bebek ne kadar uyur, 7 aylık bebek ne kadar emer? Bunun yanı sıra 7 aylık bebek kilosu, 7 aylık bebek bakımı, 7 aylık bebek aşısı, 7 aylık bebek uykusu gibi konuları merak edip sık sık araştırma yapıyor olabilirsiniz. İşte tam da bu noktada 7. ay bebek gelişimi sürecinde bilmeniz gereken her şeyi detaylarıyla ele aldık.
#BebekHeyecanlı hazırlıklar ve bekleyişin ardından bebeğinizi kucağınıza aldınız. Peki ya şimdi? Minicik bir bebek, ağzı var dili yok, kaygıların ve soru işaretlerinin olduğu bir dönem sizin için… Gün geçtikçe de büyüyor ve 6 aylık oldu bile! Aklınızda pek çok soru olabilir: 6 aylık bebek ne kadar uyur, 6 aylık bebek ne kadar emer? Bunun yanı sıra 6 aylık bebek kilosu, 6 aylık bebek bakımı, 6 aylık bebek aşısı, 6 aylık bebek uykusu gibi konuları merak edip sık sık araştırma yapıyor olabilirsiniz. İşte tam da bu noktada 6. ay bebek gelişimi sürecinde bilmeniz gereken her şeyi detaylarıyla ele aldık.
#BebekSeboreik dermatit, ciltte kızarıklık, pullanma ve kaşıntı gibi belirtilerle kendini gösteren, kronik ve tekrarlayıcı bir cilt rahatsızlığıdır. Bu durum, genellikle saçlı deri, yüz, göğüs, sırt ve diğer yağ bezlerinin yoğun olduğu bölgelerde görülür. Aşırı sebum üretimi, cildin üst tabakasındaki hücrelerin hızlı büyümesi ve normalden daha hızlı dökülmesi ile ilişkilidir. Bu hücreler yüzeyde birikerek pullanma ve tahrişe neden olabilir.
#Seboreik DermatitOrtalama hava sıcaklıkları geçtiğimiz hafta içerisinde 3 kez üst üste rekor kırdı; küresel ortalama sıcaklığın 17.23 derece olduğu 6 Temmuz, “kaydedilen en sıcak gün” olarak kayıtlara geçti. Bitti mi? Hayır. Son 13 gündür tarihin en sıcak günlerini yaşıyoruz. Peki bitecek mi? Bir hayır da buna gelsin. Bugün dünü, dün evvelsi günü aratacak. Elbette ‘kış kışlığını yaz yazlığını yapacak’ ancak ne oldu da daha yaşarken cehenneme düştük derseniz de cevabını Boğaziçi Üniversitesi İklim Politikaları Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Levent Kurnaz veriyor: “Bu daha fragman. Sene sonuna daha 170 gün var ve en az yarısına yakını ‘en sıcak gün’ olacak. Sebebini bence sen de herkes de gayet iyi biliyor: Küresel Isınma ve İklim Değişikliği.”
#Sıcak HavaARİSTO’dan başlayarak bilim insanları ve düşünürler, yüzyıllar boyunca bu bilmeceyi çözmeye çabaladı.Yaşlanma ya da bazen söylendiği şekliyle ihtiyarlık, ilerleyen yaşla beraber fizyolojik işlevin kaçınılmaz olarak bozulmasıdır. Fitoterapist ve homeopat Doktor Serdar Özgüç, “yaşlanmayı yavaşlatma”yı anlattı.
#1ANAL fissür hastalığının, diğer adıyla makat çatlağının 21. yüzyılın yanlış beslenme alışkanlıkları sonucu ortaya çıkan kronik kabızlık olarak adlandırıldığını belirten Kolorektal Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mustafa Göztok, yanlış tuvalet alışkanlıkları nedeniyle ülkemizde görülme sıklığında ciddi bir artış yaşandığını söyledi. Op. Dr. Mustafa Göztok, anal fissürün botoksla tedavi yöntemlerini anlattı ve merak edilen soruları yanıtladı...
#1Günümüzde kanser insanlar arasında en çok korkulan hastalıkların başında geliyor. Hastalığın bilinen pek çok belirtisinin yanında ise çoğu kişinin daha önce duymadığı, yaşasa bile dikkatini çekmeyen pek çok belirtisi var. Peki bunlar neler? İşte detaylar…
#SağlıkMide asidinin yemek borusuna doğru yükselmesi ile meydana gelir. Reflü en çok 30-40 yaş aralığındaki nüfusun %30-40’ını etkiler. Şişmanlık, hamilelik, karın içi basıncın artması, genetik yatkınlık gibi durumlar, reflü oluşumunda büyük rol oynar. Peki, reflüye iyi gelen kuruyemişler nelerdir? Reflüye hangi kuruyemiş türleri iyi gelir detayları ile sizler için derledik.
#Reflüye İyi Gelen KuruyemişlerKaşları kalınlaştırmak için doğal yolları tercih etmek daha etkili sonuçlar almanızı sağlar. Her ne kadar günümüzde kıl tekniği ya da dövme ile kaşlar kalınlaşsa da doğal olarak kalınlaştırma yolları da mevcuttur. En fazla tercih edilenler sarımsak sürmek ve zeytinyağı ile masaj yapmaktır. Kaş kalınlaştırmak için tüm yöntemleri sizler için derledik.
Kabızlık günümüzde pek çok kişide görülebilen bir sağlık problemidir. Bu durum yetişkinlerde görülebildiği gibi çocuklarda da görülmektedir. Çocuklarda kabızlık görülmesi çocukların günlük hayatlarını oldukça sıkıntıya sokmaktadır. Ayrıca sağlık açısından da önemli bir problem olarak kabul edilebilir. Peki, çocuklarda kabızlık neden olur ve nasıl geçer? Çocuklarda kabızlığa ne iyi gelir bitkisel çözümler nelerdir? Sizlere çocuklarda görülen kabızlık hakkında merak edilenleri detaylıca derledik.
Bazı yiyeceklerin gaz yapıcı özelliğinden korunmak için baharatların gücünden yararlanabilirsiniz. Gaz, yiyeceklerin sindirimi sonucunda meydana gelen bir durumdur. Aynı zamanda bazen farkında olarak ya da olmayarak günde ortalama 10 defa vücuttan atılır. Haşlanmış, kızarmış ve fırında patates gaz yapar mı ve yapmaması için ne yapılır sizler için derledik.