Haşlanmış, Kızarmış Ve Fırında Patates Gaz Yapar Mı Ve Yapmaması İçin Ne Yapılır?

Güncelleme Tarihi:

Haşlanmış, Kızarmış Ve Fırında Patates Gaz Yapar Mı Ve Yapmaması İçin Ne Yapılır
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2022 20:55

Bazı yiyeceklerin gaz yapıcı özelliğinden korunmak için baharatların gücünden yararlanabilirsiniz. Gaz, yiyeceklerin sindirimi sonucunda meydana gelen bir durumdur. Aynı zamanda bazen farkında olarak ya da olmayarak günde ortalama 10 defa vücuttan atılır. Haşlanmış, kızarmış ve fırında patates gaz yapar mı ve yapmaması için ne yapılır sizler için derledik.

Haberin Devamı

Şeker ve posa yönünden zengin olan yiyecekler, bağırsaklarda sindirim sırasında çıkan gaz miktarını önemli ölçüde artırır. Bu yiyeceklerin nasıl tüketildiğini bilmek ve tanımak bilmek gaz sorununu önemli ölçüde azaltabilir. 

 Haşlanmış Patates Gaz Yapar mı ve Yapmaması için Ne Yapılır? 

 Haşlanmış patatesin gaz sorununu önlemesi için yapacağınız yiyeceklerin içine çeşitli baharatlar ekleyebilirsiniz. Özellikle de kimyon, kırmızı toz biber ve karabiber gibi baharatlar patatesin gaz yapma ihtimalini önemli ölçüde azaltır. Patatesin içinde bol miktarda şeker ve posa bulunduğu için gaz oluşumuna ve gaz sıkışmasına neden olabilir. 

 Kızarmış Patates Gaz Yapar mı ve Yapmaması için Ne Yapılır? 

 Gazın günlük hayatı etkileyecek kadar sorun haline gelmesinin en önemli nedeni, midede yiyeceklerin çok iyi sindirilmeden bağırsaklara gitmesinden kaynaklanır. Bu durumda da bağırsaklar daha fazla mesai yapar ve gaz üretimi de önemli ölçüde artar. Patates gibi lifli ya da posalı gıdalarla şekerli yiyeceklerin tüketimine bağlı bir şekilde gaz artabilir. Bağırsaklarda sindirimi önemli ölçüde kolaylaştıran lifli gıdalar, kontrolsüz bir şekilde tüketildiği zaman gaz yapar. 

Haberin Devamı

 Kızarmış patatesi bu nedenle kontrollü bir şekilde tüketmek gerekir. Aynı zamanda bazı baharatlarla patatesi lezzetlendirerek gaz oluşumunu önlemeye yardımcı olabilirsiniz. Bunun yanında çok yağda kızartma yapmak, gaz oluşumuna yol açar. Bu nedenle olabildiğince az yağ kullanarak patatesleri pişirmeniz önerilir. 

 Fırında Patates Gaz Yapar mı ve Yapmaması için Ne Yapılır? 

 Fırında patates pişirmek, diğer pişirme yöntemlerine göre daha az gaz yapar. Çünkü genellikle çok daha az yağda ve bol baharatla pişirilir. Bu da patatesin gaz yapıcı özelliğini önemli ölçüde azaltır. Bu nedenle patatesin gaz sorunu yapmasını önlemek için az yağda ve bol baharatlı bir şekilde pişirmeyi tercih edebilirsiniz. Bu sayede patatesin daha kolay bir şekilde sindirilmediniz sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda size gaz yaptığınızı düşündüğünüz zaman hemen her yemeğin içine bir çay kaşığı kadar toz kakule atarak midenizin rahatlamasını sağlayabilirsiniz. Özellikle de kakuleli, kimyon ve toz zencefil yemeklere eklendiğinde gaz yapma olasılığını en aza indirir. Bu sayede gaz yaptığını düşündüğünüz besinlere bu baharatları ekleyebilirsiniz.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!