Güncelleme Tarihi:
Kaşlarınızı kalınlaştırmak için badem yağı ya da zeytinyağını kaşınıza sürerek bir süre bekledikten sonra yıkayabilirsiniz. Eğer sarımsak kokusu rahatsızlık vermiyorsa sarımsağı ikiye bölerek kaşlarınıza sürebilirsiniz. Bu da oldukça etkili bir yöntemdir.
Kaşları Kalınlaştırmak İçin Ne Yapmalı?
Görünüşü ve bakışı değiştirmenin en etkili yöntemi kaşların kalınlaştırılmasıdır. Kaşlarınız ince ve seyrekse kaşlarınızı kalınlaştırarak bakışlarınızı daha etkili bir hale getirebilirsiniz. Kaşlarınızı kalınlaştırmak için sıcak ağdayı kaşlarınızda kullanmamanız gerekir. Bu kaş kıllarınızın yanmasına ve köklerinin de azalmasına sebep olabilir. Böylece kaşlarınız daha da seyrekleşerek incelebilir. Eğer cımbız kullanarak kaşlarınızı alıyorsanız doğal kaş çizgisinden uzakta olan ufak kılları almak için kullanın.
Cımbızı kalın kıllarda kullanırsanız kökünü kırabilir ve sonrasında daha ince çıkmasına sebep olabilirsiniz. Günde en az 7-8 bardak su içmeye ve bol lifli gıdalar tüketmeye de ekstra özen göstermeniz gerekebilir. Ayrıca A, B3, C ve E vitaminlerini de düzenli bir şekilde alın. Bu sayede kaşlarınız daha gür çıkabilir ve siz de kaşlarınızı kalınlaştırma imkanına sahip olabilirsiniz.
Kaşlaları Kalınlaştırma İçin Doğal Ve Bitkisel Çözümler
Her ne kadar kaşların kısa yoldan kalınlaştırılması bazı uygulamalar ile mümkün olsa da doğal bir şekilde kalınlaştırmak da mümkündür. Her gün ya da gün aşırı yapacağınız bazı uygulamalar ile kaşlarınızın daha gür çıkmasını ve böylece kalınlaşmasını sağlayabilirsiniz. Kaşları kalınlaştırmak için bitkisel ve doğal çözümler şu şekildedir:
Günde iki kere uygun bir fırça ile beraber kaş diplerinden başlayarak kaşların çıkış yönüne doğru kaşlarınızı masaj yapar gibi taramanız gerekir. Bu sayede kaşlarınızın şeklini korur ve daha gür çıkmasını sağlayabilirsiniz.
Her ne kadar sarımsağın kokusu rahatsız etse de sarımsak kaşları gürleştirmek için yoğun olarak kullanılır. Sarımsağı ikiye bölün ve kaşınıza bastırarak sürün. Yarım saat bekledikten sonra kaşlarınızı bol su ile yıkayın. Sarımsak kaş bölgesindeki kıl köklerini besler ve kaşların da gürleşmesini sağlar. Eğer düzenli olarak haftada 3-4 kez yaparsanız olumlu sonuçlar elde edebilirsiniz.
Fındığı bir tavada kavurarak soğutun. Sonrasında kaşlarınıza hafif hafif sürün ve doğal yağını verin. Bu işlemin biraz bastırılarak yapılması gerekebilir.
Yumurta sarısı biyotin açısından zengin olduğu için kaşların gürleşmesini sağlayan bir diğer besin olarak bilinir. Yumurtanın sarısını kıvam alana kadar karıştırın ve sonra kaşlarınıza sürün. 20 dakika bekledikten sonra ılık bir su ile durulayın. Bu işlemi haftada 2 ya da 3 kez uygulayabilirsiniz.
Kaşların Kalınlaşması İçin Kullanılması Gereken Yağlar
Zeytinyağı içermiş olduğu A ve E vitamini ile kaşların gürleşmesini sağlar. E vitamini her bir kıl tanesini beslerken A vitamini de güçlenmesin sağlar. Bir miktar saf zeytinyağını kaşlarınızın üzerine sürdükten sonra masaj yapın. 2 saat bekledikten sonra yüzünüzü yıkayın. Herhangi bir zararı olmadığından bu uygulamayı her gün yapabilirsiniz.
Badem yağını kaşlarınıza dairesel hareketler ile sürmeniz ve tüm gece bu şekilde bekletmeniz gerekir. Sabah kalktığınızda yüzünüzü yıkayarak temizleyebilirsiniz. Her gün uygularsanız daha etkili sonuçlar elde edebilirsiniz.
Kaş kirpik bakım yağları da son dönemlerde popüler olmuştur. Markaların çıkardıkları kaş kirpik bakım yağlarını inceleyerek bu yağlardan da kaşlarınıza sürebilirsiniz. Bakım yağlarını gün içinde ya da gece yatarken kullanarak kaş ve kirpiklerinizin gürleşmesini sağlayabilirsiniz.