En sevdiğiniz seyahat rotalarını düşünün ve sonra favori yemeğinizi... Güzel bir ikili oldu, değil mi? Tatil yapmak ve iyi bir yemek yemek bizi gerçekten mutlu eden şeyler. Kimileri için mutfak deneyimi sadece bir tamamlayıcı da değil üstelik, destinasyon seçiminde ana motivasyon kaynağı. Eğer gastronomi tutkunuzun peşine düşmek isterseniz bu otelleri de listenize eklemeyi unutmayın...
#SeyahatPandemi sonrası dönemde restoranlar “artan maliyet-azalan müşteri” sorunuyla mücadele edecek. Sosyalleşmeye müsait ortam sunan, az ama leziz yemek seçenekleri olan, fiyatları makul tutan, elemanını iyi eğiten ve her müşteriye eşit davranan mekânlar öne çıkacak.
#YemekBu hafta size kıyı yolundan uzun ama lezzetli bir yolculuk önereceğim. Bu yolculuk Sinop’tan başlayıp, Rize’de sona erecek. Yol çok güzel ve keyifli. Manzaralı ve yemyeşil tepeler. Güneyin sıcağına alternatif, daha insaflı bir hava… Bir de buna her şehirde, kasabada değişen birbirinden lezzetli yemekleri eklerseniz bu yolculuğun tadı uzun süre damağınızda kalacak.
#Karadeniz LezzetleriFırında yapılan yemekler daha az yağlı, pratik ve çok lezzetli! Fırın kullanarak hem muhteşem görünen hem de sağlıklı yemekler yaratabileceğiniz tarifleri sizin için derledik… İşte tadına doyamayacağınız 16 fırın lezzeti!
#Tadına Doyamayacağınız 16 Fırın LezzetiGeçen hafta Portekiz’e gittim. Önce Lizbon’un, daha sonra da Porto’nun daracık sokaklarında dolaşıp küçücük lokantalarında damağımı şenlendirdim. Portekiz’e giderken eklerin kaptanı Çınar Oskay, “Abi, gördüklerin senin olsun, yediklerini bize bildir” deyince her gittiğim yeri Çınar’a tweet’ledim. Bir de baktım ki bir yazı oluşturacak kadar çok mesaj atmışım...
#Portekiz MutfağıTürkiye’nin kültür başkenti İstanbul’a Avrupa Yakası’ndan girişte trafiğe takılıp saatlerce bekleyebilirsiniz. Oysa karşı kıyısındaki Anadolu Yakası daha az telaşlı, daha yeşil, daha temiz. Kültürel çeşitliliği yansıtan Osmanlı sarayları, sanatkârane otelleri, leziz mutfağı ve hipster eğlence mekânlarıyla gezginlere alternatif bir rota sunuyor. Boğaziçi’nde, çam korularının altındaki geçmişin balıkçı köylerinde çıkacağınız gezinti yediğiniz baklavaları yakmanıza yardımcı olacak sahildeki çay bahçelerinde deniz manzarası eşliğinde stresten arınacaksınız. Zenginler İstanbul’un kuzeyindeki villalarında kentin tadını çıkarırken güneydeki Kadıköy’de semt pazarları, kitapçılar, barların dizildiği sokaklarla canlı bir hayat var.
#Anadolu Yakası Gezilecek YerlerŞu sıralar başı fena halde dertte olsa da, Yunanistan yiyip içmekten de kolay kolay vazgeçecek gibi görünmüyor. Üstelik bu komşumuzun yemek kültürü de eğlence kültürü de bizleri epey etkiledi. Hala pek çok restoranda bile onların meze ve yemek pişirme yöntemlerine sıkça rastlıyoruz. Yunan ve Rum lezzetlerini mönüsünde en iyi değerlendiren restoran ve meyhaneleri yazarlara, gurmelere ve bu kültüre aşina isimlere sorduk.
Deniz Ülke Arıboğan’ı son 10 yılda Türkiye’nin önde gelen uluslararası ilişkiler uzmanlarından biri olarak tanıdık. Yazdığı kitaplar, makaleler, akademisyenlik, rektörlük, annelik derken, mutfakta da çok başarılı olduğunu öğrendik. Bu özelliği annesinden geliyor. Ailenin efsanesiyse babasının kek kalıbında pişirdiği pilav
Yorgun argın eve gelip akşam ne yiyeceğim diye kara kara düşünen bekarlar ile mutfakla arası iyi olmayan öğrencilerin de katkısıyla hızlı yemek sektörü hızla gelişiyor. Piyasaya sürekli yeni yemek çeşitleri ve markalar çıkıyor. Market raflarındaki bu hızlı/hazır yemekleri yemeden önce kaynar su eklemek ya da 5 dakika fırına etmek yetiyor. 15 dakikada mükellef sofralar kuruluyor.