Var mı balık gibisi

ÜÇ tarafı denizlerle çevrili olan ülkemiz, Avrupa’nın sayılı büyük deniz ürünleri üreticisi ve ihracatçısı konumunda.

Haberin Devamı

Ancak toplum olarak yeterince balık yediğimiz söylenemez.
Türkiye’de kişi başına yılda ortalama 6.26 kilogram balık tüketilirken, bu oran Avrupa’da 25 kilo.
Yani Avrupalılar bizden 4 kat daha fazla deniz ürünü yiyor.
Ve tükettikleri 3 balıktan birini bizden satın alıyor.
Oysa uzmanlar neden balık yememiz gerektiğini şu 10 başlık altında özetliyor:
* Bağışıklık sistemini koruyor.
* Omega3 deposu.
* Zeka gelişimine fayda sağlıyor.
* Kalp sağlığını koruyor.
* Kemikleri güçlendiriyor.
* Hücreleri onarıyor.
* Depresyondan koruyor.
* Diyabet riskini azaltıyor.
* Alzheimer riskini düşürüyor.
* Eklem ağrılarını gideriyor.
İzmirliler bütün bunların farkında olmalı ki yıllık kişi başına tükettikleri balık miktarı 16 kilo civarında.
Yani Türkiye ortalamasının 2.5 katına yakın bir tüketim söz konusu.
Zira Ege Denizi, barındırdığı 50’den fazla balık çeşidini ve diğer deniz ürünlerini bonkörce sunuyor.
Kıyısında bir inci gibi duran İzmir de bu bonkörlüğe mutfağında kucak açıyor.
Tuzda lagostan balık köftesine, asma yaprağında barbundan ahtapot soteye, fesleğenli balık kavurmadan midye dolmaya, sardalya buğulamadan karides güvece, sütlü balıktan kalamar tavaya, karides ızgaraya kadar saymakla bitmeyecek kadar çok lezzet sofralarda yer buluyor.
Bundan dolayıdır ki İzmir’de lezzet durakları ağırlıklı olarak balık restoranlarından oluşuyor.
İstisnasız her biri birbirinden müthiş lezzetlerle, mis gibi yayılan balık kokularıyla sizi adeta bir şölene davet ediyor.
Bugün sizi bu duraklardan en yenilerinden Pivora’yla tanıştırmak istiyorum.

Haberin Devamı

Var mı balık gibisi

İstinyePark’ta Akdenizli bir kadın: Pivora

ÖZENLE hazırlanan yemeklerin, keyifli sohbetlerin, sevgi dolu sofraların başkentidir İzmir...
Yiyeceklerin lezzetinde, çeşitliliğinde ve kalitesinde denizinin zenginliği ve topraklarının bereketi her daim kendisini hissettirir.
İşte; İstinyePark Alaçatı Sokak’ta geçtiğimiz günlerde hizmete giren İzmir’in yeni lezzet durağı Pivora, içtenlik, neşe ve paylaşım dolu bu benzersiz hayat tarzından ilham almış.
Ve bunu mekana daha ilk adımınızı atar atmaz hissediyorsunuz.
Mavinin en güzel tonlarıyla bezenmiş dekorasyonu, sade ve sıcak atmosferi, değişen trendlerin ötesinde zamansız bir ortam yaratmış.
İstinyePark İzmir’in ön bahçesine bakan konumu aile sıcaklığı hissini verirken, pazaryerine komşu alanda yer alan açık mutfağı, son derece şık tasarlanmış yüksek tavanlı yemek salonu ve etkileyici bahçe bölümü de dikkat çekiyor.
Duvarında ünlü ressamlarımızdan Mustafa Sekban’ın bir tablosu da bulunan Pivora, sanat ve lezzeti aynı çatı altında buluşturmuş.
Hipergerçekçilik (fotorealizm) akımının etkisinde fırça kullanan ender sanatçılardan biri olan Sekban’ın hayatın içinden gerçek figürleri işlediği, doğayı, denizi, tekneleri, balıkçıları, insanları tıpkı bir fotoğraf gibi tüm gerçekliğiyle tuvaline yansıttığı resmi mekana ayrı bir hava katmış.

Haberin Devamı

Var mı balık gibisi
Var mı balık gibisi

SICAK, SAMİMİ, NEŞELİ VE PAYLAŞIM DOLU
Türkiye’nin önde gelen kültür balığı üreticilerinden Özsu Balık’ın sahiplerinden Kavalar ailesine ait bir marka olan Pivora, sıcak ve samimi yeni nesil balık restoranı olma iddiasında.
Naz Büyükkarcı ve Erhan Barılı tarafından hazırlanan menü, Ege ve uluslararası mutfakların lezzetleriyle oluşturulmuş.
Özsu Balık Yönetim Kurulu Üyesi Bartu Kavalar, Pivora’yı yaratırken Akdenizli bir kadın figüründen ilham aldıklarını ve menüsünden tasarımına, güler yüzlü hizmet anlayışından Siamoore Mimarlık’tan Banu Altay imzası taşıyan sımsıcak mimari atmosferine kadar tüm konsepti o imajın çevresinde oluşturduklarını söylüyor.
“Pivora; misafirlerine içtenlik, neşe ve paylaşım dolu benzersiz bir İzmir hayat tarzını sunuyor. Türk ve uluslararası mutfaklarından oluşan lezzetlerimizi zarif sunumlarla harmanlayarak misafirlerimizi doyumsuz bir yolculuğuna çıkarıyoruz” diyor.
Balığın ve deniz ürünlerinin Ege mutfak kültürüyle hazırlandığı Pivora’da en çok dikkatimi çeken şey malzeme seçimlerinde kaliteden ve yöresellikten ödün verilmemesi ve lezzeti en üst noktaya taşımak için yerel pişirme yöntemlerinin güncel tekniklerle birleştirilmesi oldu.
Özsu Balık çiftliklerinden günlük olarak gelen balıklar eşsiz lezzetlerinin ve besin değerlerinin kaybolmaması için kömür ateşinde, ızgarada pişiriliyor.
Tabaklar, Kavalar ailesinin Urla ve Karaburun’daki kendilerine ait bahçelerden toplanan, ayrıca yerel üreticilerden günlük olarak tedarik edilen en taze yöresel malzemelerle zenginleştiriliyor.
Burada klasik balık lokantalarındaki mezeler, başlangıçlar ve ara sıcaklar yok.
Hepsi çok özel ve davetkar, standart üstü.
Önünüze toplu meze tabağı getirilmiyor, herhangi bir yönlendirme yapılmıyor.
Tercih tamamen size bırakılıyor.
Bütün bunlar iştahınızı kabartmaya yetiyor da artıyor.
Sonuçta ortaya daha ilk tadımda kalbinizi çalacak benzersiz bir lezzet deneyimi, eşsiz gastronomi şöleni çıkıyor.

Haberin Devamı

Var mı balık gibisi
Var mı balık gibisi

ÖZEL REÇETELİ MENÜDE UYUM VE DENGE HAKİM
El açması makarnayı bademli sos ve levrekle buluşturan levrekli papardelleden ballı karidesten enginar ve karidesli taglietelleye kadar pek çok yenilikçi lezzetin çağdaş ve taze dokunuşla sunulduğu menüde Ege denizinin zenginliği ve Ege topraklarının bereketi saklı.
Ege, Akdeniz ve uluslararası mutfağın görkemini tabaklarınıza getiren Pivora’nın lezzetleri geleneksel balık lokantası anlayışından kopmadan yeni lezzet keşiflerinin öncülüğünü üstlenmiş.
Uzun ve özenli bir çalışmanın sonucunda hayata geçirilen özel reçetelerle hazırlanan menüde uyum ve denge hakim.
Bu eşsiz dengeyi sağlamak adına, zıt dokuların birbiriyle eşleştirildiği reçetelerdeki malzemelerin seçimlerinde kaliteden ve yöresellikten ödün verilmemiş.
Çorba olarak klasik levrek ve günün çorbası sunuluyor. (45 TL)
Pivora yeşil salata, ayvalı güz salatası, köz patlıcanlı salata ve enginar salata olmak üzere 4 çeşit salata alternatifi var. (45-65 TL)
Mezede seçenek sayısı 6: Patlıcan ezme, rezene, bademli havuç kabak, üç peynirli, ayva, fındıklı ezme. (45-60 TL)
Başlangıç ve ara sıcak olarak kalamar tava, tuzda pişmiş levrekli bruscehtta, pişmiş çeri domatesli peynir, karidesli börek, falafel, çıtır kabak, enginar göbeğinde karides, tulum peynirli karides, ballı karides, kabaktan muska böreği, rulo patlıcan sarma, karides mantı, bademli kalamar sizi bekliyor. (52-96 TL)
Ana yemekte ister enginar ve karidesli taglietelle, ister levrekli papardelle, balık burger, balık köftesi, levrek buğulama, levrek şiş, fesleğenli levrek ve çıtır levrek tercih edebilirsiniz. (65-88 TL)
Dilerseniz tezgahtan tabağa günlük somon (ızgara/tava), granyöz (yaprak), levrek (ızgara bütün/dilimlenmiş), çipura (ızgara), palamut (ızgara), uskumru (ızgara), barbun/tekir (tava), çinekop (ızgara/tava) siparişi de verebilirsiniz. (Günlük balıkların fiyatı tezgahta tartılarak belirleniyor.)
Finalde ise hafızalardan kolay kolay silinmeyecek meyve salatası, ayva tatlısı, incir tatlısı, çikolatalı mousse bardak, limonçello tiramisu, yaban mersinli kremalı milföy ve Pivora’dan oluşan 7 çeşit tatlı söz konusu. (40-48 TL)
Bu arada vegan ve vejetaryenler de unutulmamış.
Onlar için de enginarlı kereviz dolması, mantar, vegan taco ve vegan tahıl bowldan oluşan özel bir menü hazırlanmış. (45-60 TL)
Ben ayvalı güz salatası, bademli havuç kabak, tuzda pişmiş levrekli bruscehtta, çıtır kabak, enginar göbeğinde karides, yaprak granyöz, levrek buğulama ve limonçello tiramisuyu çok beğendim, size de tavsiye ederim.

Haberin Devamı

Var mı balık gibisi


HER DEM TAZE ÜRÜNLER BALIK MARKETTE
SANIRIM Pivora’yı benzerlerinden ayıran özelliklerinden biri de sahip olduğu Taze Balık Market.
Özsu Balık’a ait çiftliklerden ve farklı bölgelerden günlük olarak getirilen balıkların ve diğer deniz mahsullerinin sergilendiği market, özenle seçilen taze, sağlıklı ve lezzetli ürünleri damak tutkunlarıyla buluşturuyor.
Bu tezgahtan seçtiğiniz bir ürünü dilerseniz Pivora’da yiyebiliyor, dilerseniz paket yaptırabiliyorsunuz.
Markette ayrıca ev yapımı sirkeler, turşular, soslar, Ege’nin meşhur ot ve sebzeleriyle hazırlanan mezeler Pivora keyfini evlerine taşımak isteyenler için satışa sunuluyor.
Restoran ve market konseptini birleştiren Pivora’da hem en taze deniz ürünleriyle hazırlanan lezzetlerin keyfini çıkarmak, hem de market bölümünden alışveriş yapmak mümkün.

Haberin Devamı

Var mı balık gibisi


Bir balık restoranında tazelik, çeşitlilik, pişirme tekniği, zengin ve makul fiyatlı şarap arıyorsanız Pivora’ya uğrayın derim.

LEZZET: Pekiyi

LEZZET: Pekiyi

AMBİYANS: Pekiyi

HİZMET: İyi

KALİTE: Pekiyi

FİYAT: İyi

GENEL PUAN: 9

Yazarın Tüm Yazıları