Kuzu kol sarma tarifi mutfağında misafirlerine farklı lezzetler sunmak isteyenlerin akşam sofralarında yer verdiği yemekler arasında. Türlü türlü yemeği yapılan kuzu etinde en lezzetli olan tarifler arasında kuzu kol sarma geliyor. Sofranızda farklı lezzetlere yer vermek istiyorsanız, hem sunumu ile göz dolduran hem de lezzeti ile damağa hitap eden kuzu kol sarma tarifimize göz atabilirsiniz. Peki, kuzu kol sarma nasıl yapılır? İşte, kuzu kol sarma tarifi ve hazırlanışıyla ilgili ayrıntılar.
#Kuzu Kol Sarma TarifiSon yazımdan sonra Nazende’ye iki kez daha gittim ve hazzın doruğuna bazen yaklaştım, bazen de çıktım. İç bakla ve arapsaçlı sarma eski İstanbul’da bulacağınız gerçek zeytinyağlı. Deniz ürünü isterseniz yerli kalamar ızgarayı kaçırmayın. İlginç ve seveceğinizi düşündüğüm bir hamurişi de var: ‘Çılgın pide’. Ama asıl Nazende farkı, et ve sakatatlarda ortaya çıkıyor. Oğlağın süt bağırsağından elde edilen sarma benim için 2023’ün en iyi 10 yemeğinden biri olmaya aday. Oğlak kelle de o düzeyde. Yanak, beyin ve dil. Bir de iç organlardan yahni... Bunlar artık hiçbir yerde bulunmayan, gastronomik geçinen lokantalarda karşımıza çıkmayan ve maalesef gençlerin bilmedikleri için yemedikleri çok özel yemekler... Birini bile bulmak zor. İyi pişirilmiş bulmak daha da zor. Hepsini bu düzeyde aynı mekânda bulup tatmak denizde hazine keşfetmek gibi...
#Vedat MİLOREt, balık, sebze ve sakatat... Bunların çoğunu başarılı şekilde pişirmek kolay değil. Hele hele bazı başyapıtlar yaratmak... Nazende bunu başarıyor. Neler mi yedim? Söğüş beyin çok iyi temizlenmiş ve beyin tam kıvamında haşlanmıştı. Mezgit balığı kızartması kusursuzdu. Oğlak kol ve oğlak kaburga, taş fırında ağır ağır pişmişti. Leziz sularına tırnak pideyi şamandıra yapmak ayrı bir zevk verdi. Bu kadar başarılı oğlak yemeklerini ülkemde gördüm ama İstanbul’da ilk kez rastladığımı itiraf edeyim.
#EtAnadolu’da hayat var olduğundan beri Bursa hep çok zengin bir yaşam kaynağı oldu. Verimli toprakları, tarih boyunca ticaret, zanaat ve sanatın önemli bir merkezi olarak konumlanması, çeşitli medeniyetlere başkentlik yapmış olması ve neredeyse insanlığın başlangıcından bugüne dek; hep göç yolu üzerinde bulunması Bursa’nın kültürel birikimini çok zengin kılmıştır.
#BursaMasterChef'te mavi takımda Cemre ve kırmızı takımda Eda önderliğindeki takımlar, dün akşam dokunulmazlık oyununda karşı karşıya geldi. Dokunulmazlık oyununun kazanan takımın belli olmasının ardından, kaybeden takım kendi içinde bireysel dokunulmazlık için mücadecele etti. Gecenin sonunda haftanın ilk eleme adayları belli oldu. Peki, MasterChef Türkiye'de dokunulmazlığı kim kazandı? MasterChef Türkiye'de haftanın ilk eleme adayları kimler oldu?
#MasterchefTV8 ekranlarında yayınlanan MasterChef Türkiye'nin yeni bölümünde dokunulmazlık heyecanı yaşandı. Dokunulmazlık oyununda yarışmacılar bu hafta Tarihi Kırkpınar pehlivanlarını konuk etti. Yemekleri hazırlayan yarışmacılar gecenin sonunda eleme potasına girmemek için puanlama bölümünde karşı karşıya geldi. Peki, MasterChef'te eleme adayları kimler oldu? Yeni bölümde dokunulmazlığı hangi takım kazandı?
#Masterchef Türkiye ElemeKayseri denince herkesin aklına önce pastırma ardından da mantı üşüşür. İkisi de vazgeçemeyeceğim sevgilidir. Onların damağımla cilveleşmesi çok keyif verir bana. Yaşamımı lezzetlendirir. Ama Kayseri mutfağını, bu iki yiyecekle sınırlamak büyük bir haksızlık! Öylesine lezzetli yemekler var ki, insanın aklı başından uçup gidiyor. Geçen hafta Kayseri’ye gidip bu zengin mutfakla hasret giderdim.
#YemekYozgat’tan Sivas’a geçen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhuriyet Meydanı’nda halka hitap etti. "Kıvırmak AKP’ye has bir zilletir" diyen Bahçeli, "Çarkçılık Davutoğlu ve Erdoğan’ın ustalık alanıdır." diye konuştu.
#SivasSaraylı anneannesinin yemekleriyle büyüyen oyuncu Serra Yılmaz gerçek bir mutfak tutkunu. Geleneksel olarak alıştığımız tatlar konusunda bir yenilik yapmaya karar verirse mutlaka yemeğin adını da değiştirdiğini söyleyen Yılmaz mutfakta her türlü fanteziye açık olduğunu, yeni yemek denemelerini sevdiğini söylüyor
Et, bütün mutfaklarda en önemli malzemelerden biri. Sadece ızgara olarak yendiğinde bile tek başına lezzetli bir yemek. Türk mutfağında ise kebabın özel bir yeri var. Bu hafta ülkedeki en iyi 10 et lokantasını seçtik. Gördük ki, Beyti gibi, İmam Çağdaş gibi bazı klasikler hiç değişmiyor. Çok sevilen bir yemeği yıllardır aynı kalitede yapmaya devam eden lokantalar var.Ancak son yıllarda bunların arasına bazı yeni lokentaların katıldığını da gördük. Dükkan ve Günaydın lokantaları, kebapla restoranı birleştiren yeni tarz mekanlar.
Bugün ramazan ayının 12’nci günü. İftar saatlerinde evlerde ve yollarda bir telaş var. Aileler evlerinde bütçelerine göre minik ziyafet sofraları hazırlıyor. Ama orucu evleri dışında açanlar da var. Son yıllarda Türkiye’deki lokantalar, hazırladıkları iftar sofralarıyla yaratıcılığın sınırlarını zorluyorlar. Bu hafta, iftar için farklı mekánlara giden ve bu nedenle pek çok lokanta hakkında fikir sahibi olan jüri üyelerimize en iyi 10 adresi sorduk.
Türkiye'nin en iyileri listesinde bu hafta esnaf lokantaları var. Gurmelerden ve yemek yazarlarından oluşan jüri üyelerimizin herbirine en beğendiği beş esnaf lokantasını sorduk. Böylece jüri Türkiye'nin en iyi esnaf lokantalarını yani, en iyi ondan oluşan A takımını ortaya çıkardı.
Bu sayfada her hafta Türkiye'nin farklı tad ve keyiflerini sunan en iyi mekanları yer alacak. Listeler her hafta farklı kategorilerde oluşturulacak. Bu hafta klasik Türk Mutfağı ile başlıyoruz. Gurmelerden oluşan 10 kişilik bir jürimiz var. Jüri üyelerinin gerekçeleriyle önerdiği beşer lokanta arasında en çok oyu alanlar, en iyi 10 listesini oluşturuyor.
Filetosu, antrikotu derken, bir dana, adını ilk kez duyduğumuz, ama şu ya da bu şekilde tadını aldığımız onlarca parçadan oluşuyor. Kurban bayramı münasebetiyle bu parçalar dananın neresinde, adı ne, gramajı kaç, hangi yemekte kullanılıyor gibi soruların cevabını aradık.