Güncelleme Tarihi:
HAMDİ
Urfa Birecikli Hamdi Arpacı’nın 1960’ların sonunda açtığı Eminönü’nün kült mekânlarından biri haline gelen Hamdi’de iftariyeliklerin yanı sıra soslu mantar, zeytin salatası, kuru dolma ve fıstıklı kebap gibi lezzetleri tatmak mümkün. Limitsiz meşrubat ve çay da cabası. 85 TL. Tahmis Caddesi Kalçın Sokak No: 11 Eminönü/İstanbul. 0533 658 80 11-0212 528 03 90
BOĞAZİÇİ BORSA
Leziz Karadeniz pideleri, etli karalahana sarması ve Afyon kaymağıyla taçlandırılmış ekmek kadayıfı olmazsa olmazlarından. 130 TL. Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı, Harbiye/İstanbul. 0212 232 42 01 / 02
DEVELİ
Antep mutfağının özgün tatlarını bir araya getiren Develi, Anadolu yakasının vazgeçilmezlerinden. İftar mönüsünde kağıtta mantarlı pastırma, tandır ve incir tatlısı gibi lezzetler var. 90 TL. Kalamış Yat Limanı, Kadıköy/İstanbul. 0216 418 94 00
KONYALI
Topkapı Sarayı Müzesi içinde 1969’dan bu yana Osmanlı-Türk mutfağından seçkiler sunuyor. Yuvalama çorbası da kuzu tandır kebabı da portakallı baklava da burada denenebilir. Saray şerbetleri de sıcak günlerde iyi gelecektir. 90 TL. Topkapı Sarayı Müzesi Sultanahmet/İstanbul. 0212 513 96 96
BEYTİ
1945’te Küçükçekmece’de sade bir mekânda açılan Beyti, bugün Florya’da hizmet veriyor. İftarınızı burada açmak isterseniz zengin bir tatlı büfesi sizi beklemekte: Saray sarması mı seversiniz, incir tatlısı mı? 135 TL. Orman Sok. No: 8 – Florya / İstanbul. 0212 663 29 90
ÇİYA KADIKÖY
Kadıköy Balıkçılar Çarşısı’na yolunuz düştü de burada yemek yemediyseniz yazık etmişsiniz. İftarı fırsat bilin, vişneli köfteden, lor sarmasından tadın ve mutlaka şöbiyetten tadın. 70 TL. Çiya Kebap Caferağa Mah. Güneşlibahçe Sk. 48/B Kadıköy-İstanbul. 0216 330 31 90
FOUR SEASONS
Dekoruyla şehrin kaosundan sizi bir nebze olsun uzaklaştıracak bu mekânda, Edirne ciğeri, tavuklu taze bamya, tereyağlı ve kekikli mantı ya da beef madalyondan tadabilirsiniz. 150 TL. 6-12 yaş arasına da yüzde 50 indirim var. Yıldız Mh. Çırağan Cd. No: 28, Beşiktaş. 0212 381 4059
FERİYE LOKANTASI
1995’te restore edildikten sonra bugünkü halini alan Feriye Lokantası, Boğaziçi’nin en müstesna köşesinde. Ekşili mahlıta veya otlu sebze çorbası ve karışık külbastı çeşitlemesi iftarınıza renk katacaktır. 125 TL. Çırağan Cad. No: 40 Ortaköy/İstanbul. 0 212 227 22 16
LACİVERT
Akdeniz mutfağı ve Boğazı’nın en romantik manzarası... Yoğurtlu dövme veya dereotlu şehriye çorbası, yaprak ciğer, kayısılı kuzu kol yahnisi ya da bandırma lor peyniri tatlısı. Hepsi burada. 140 TL. Anadolu Hisarı Mh. Körfez Cd. No: 57 / Istanbul. 0216 413 37 53
KARAKÖY NAMLI
Zeytinyağlılardan ızgaralara burada herkese göre bir lezzet var. İftariyelikler dışında ister hafif bir sebze yemeğiyle ister karışık ızgarayla yemeğinizi tamamlayabilirsiniz. Çay ve kahve de müessesenin ikramı. 45 TL. Rıhtım Cad. Katotopark altı 1/1. Karaköy/İstanbul. 0212 801 06 94
MADO ÇUKURAMBAR
Türkiye’nin önde gelen dondurma markalarından Mado, başkentliler için Türk ve dünya mutfağından zengin seçeneklerin yer aldığı bir mönü oluşturdu. Kuzu incik ve piliç topkapı mekânın en beğenilen tatlarından. Üstelik mönüler günlük olarak değişiyor. 45-65 TL.
KAŞIBEYAZ BOSPHORUS
Muhammara, çiğköfte ve farklı kebapları denerken Boğaz’ın ihtişamlı manzarasına hâkim olacaksınız. Yalnız irmik helvasını yemeden kalkmayın. 80-90 TL. Köybaşı Cad. No: 10 Yeniköy/İstanbul. 0212 468 17 17
ASİTANE
Osmanlı’nın görkemli mirası örneklerini Asitane’de tadabilmek mümkün... Vişneli yalancı sarma, zeytinyağlı enginar, fava, gerdaniye, lor mahlutu, kırma tavuk kebabı, firik pilavı ve elmalı güllaç... 92 TL. Kariye Camii Sokak No: 6 Edirnekapı/İstanbul. 0212 635 79 97
NAR LOKANTASI
Saray mutfak kültüründen tüm lezzetler... Yağ mantısı ve Boşnak böreği önerilir. Zengin bir tatlı büfesi olduğunu da hatırlatalım. 80 TL. Nuruosmaniye Cd. Armaggan No: 65, Ahırkapı/İstanbul. 0212 522 2800
MABEYİN
Antep mutfağının yöresel tatları, ızgara et ve kebap çeşitleriyle birlikte zengin zeytinyağlı mönüsü ve karşınızda Mabeyin. 80 TL. Burhaniye Mh. Eski Kısıklı Cd. No: 7 Kısıklı / İstanbul. 0216 422 55 80
KABURGACI SELİM AMCA/ DİYARBAKIR
Doğu mutfağının en otantik yemeklerinden biri olan kaburga dolmasında bir marka. Ali Emiri Cd. 22/B Diyarbakır Merkez/Diyarbakır. 0412 224 44 47
İMAM ÇAĞDAŞ ET LOKANTASI / GAZİANTEP
Tarihi 1887 yılına uzanan mekânın duvarında kurucusu İmam Usta’nın sözleri yazılıdır: “Akıl, göz yanılır, ama damak yanılmaz. Onu kandıramazsınız!” Lezzetini buradan anlamak mümkün... Eski Hal Civarı, Uzun Çarşı No: 14 Şahinbey/Gaziantep. 0342 231 26 78 – 220 70 80
CUMHURİYET LOKANTASI/EDREMİT
Güzel bir ziyafet çekmek için zeytinyağlı yemekleri, püreli rosto ve kadın- budu köftesiyle meşhur Cumhuriyet Lokantası’na mutlaka uğrayın. İnönü Cad. No: 19 Edremit /Balıkesir. 0 266 373 10 76 / 372 34 98
JÜRİ
Hülya Ekşigil, Yemek yazarı
Arda Türkmen, Hürriyet yemek yazarı
Saffet Emre Tonguç, Hürriyet Seyahat yazarı
Deniz Gürsoy, Yemek yazarı
Yalçın Manav, Tüm Aşçılar Federasyonu Başkanı
Kamil Toygar, Ankara Mutfak Kültürü ve Yemekleri kitabı yazarı