Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2002 00:00
Bu sayfada her hafta Türkiye'nin farklı tad ve keyiflerini sunan en iyi mekanları yer alacak. Listeler her hafta farklı kategorilerde oluşturulacak. Bu hafta klasik Türk Mutfağı ile başlıyoruz. Gurmelerden oluşan 10 kişilik bir jürimiz var. Jüri üyelerinin gerekçeleriyle önerdiği beşer lokanta arasında en çok oyu alanlar, en iyi 10 listesini oluşturuyor. Daha az oy alanlar ise ikinci en iyi 10’u. İşte Türkiye'nin en iyi Osmanlı-Türk Mutfağı sunan lokantaları.EN İYİ 101 HÜNKAR2 BORSA3 BEYTİ4 HACI SALİH5 KANAAT6 ÇİYA 7 FERİYE8 HACIBABA9 KAPLAN10 İKBALHÜNKARAyvalı yahniyi deneyinServis 12:00-24:00 arası. Gruplara rezervasyon şart. CD'den
yemek müziği çalınıyor. Şarık Tara, Hülya Avşar, Recep Tayyip Erdoğan, Meltem Cumbul müdavimleri. Sahibi Feridun Ügümü müşterilerle bizzat ilgileniyor. Ayvalı yahni mutlaka denenmeli. Ahmet Örs tencere yemeklerini, Engin Akın kol böreği ve hamsili pilavını övüyor. Kişi başı 25-35 milyon lira. Nişantaşı, İstanbul (212) 225 46 65BORSAKeşkeği ve pilakisiServis 12:00-16:00 ile 18:00-23:00 arası. Rezervasyon mutlaka gerekiyor. CD'den yemek müziği çalınıyor. İftar mönüsü var. Şenez Erzik, Berna-Mesut Yılmaz, Kadir İnanır, Hülya Avşar müdavimleri arasında. Keşkek ve pilaki denenmeli. Mehmet Yalçın servisin kalitesini ve zeytinyağlılarını, Engin Akın aslına sadık yemeklerini, Mustafa Oğuz hünkarbeğendisini övüyor. Kişi başı 25-40 milyon lira. Harbiye, İstanbul (212) 232 42 01BEYTİEt yemekleri Türk damak tadının yüzakıServis 11:30-24:00 arası. Rezervasyon gerekli. CD'den müzik çalınıyor. İftar mönüsü 36 milyon lira. Mesut Yılmaz, Kenan Evren, Hülya Avşar, Bülent Ersoy müdavimleri arasında. Beyti Kebabı ve kuzu tandır mutlaka denenmeli. Sahibi Beyti Güleç Osman Yılmaz şefliğinde hizmet veriyor. Güngör Uras, Tuğrul Şavkay ve Ahmet Örs et yemeklerinde Türk damak tadının yüzakı olduğunu söylüyor. Kişibaşı 25-40 milyon lira. Florya, İstanbul (212) 663 29 92HACI SALİHİçkisiz esnaf lokantası12:00-19:00 arası ve Ramazan'da iftar servisi yapılıyor. Müzik yok. Gruplara özel fiks mönü uygulanabiliyor. Rahmi Koç, Müjde Ar, Tarık Akan, Zuhal Olcay müdavimleri arasında. Hünkarbeğendi mutlaka denenmeli. Sahibi Abdullah Muvit ailesiyle birlikte müşterilerle bizzat ilgileniyor. Mehmet Yalçın dolgun porsiyonlarını, Mustafa Oğuz kadınbudu köftesini övüyor. Kişi başı 15 milyon lira, içki yok. Beyoğlu, İstanbul (212) 243 45 28KANAATRamazanda 24 saat açık06:00-23:00 arası servis yapılıyor. Ramazanda 24 saat açık. Ramazan hariç rezervasyon gerekmiyor. Müzik yok. Fiks mönü yok. Kredi kartı geçmiyor. İçki yok. Yaşar Kemal, Aysel Gürel, Ahmet Tan müdavimleri arasında. Etli Özbek pilavı ve elbasan tava mutlaka dennmeli. Sahibi Vahdettin Kargulu ve ailesi, Halit Yılmaz şefliğinde hizmet veriyor. Tuğrul Şavkay servis beklentisi fazla olmadan lezzetli yemeklerini övüyor. Kişi başı 10-15 milyon lira. Üsküdar, İstanbul (216) 333 37 91ÇİYAPatlıcan tatlısını denediniz mi?Servis 11:00-22:00 arasında. Ramazan hariç rezervasyon yapmak gerekmiyor. Şiveydiz, şakiriye, yuvarlama ve patlıcan tatlısı denenmeli. Ahmet Altan, Berna Laçin, Zeki Alasya müdavimleri. Sahibi Musa Dağdeviren müşterilerle bizzat ilgileniyor. Mehmet Yalçın doğu tencere yemeklerindeki zenginliğini, makul fiyatlarını övüyor. Kişi başı 10-15 milyon lira. İçki yok. Kadıköy, İstanbul (216) 330 31 90FERİYESarayda ziyafet12:00-15:00 ile 19:00-23:00 arası servis yapılıyor. Öğle servisi dahil mutlaka rezervasyon gerekli. Piyanodan canlı müzik yapılıyor. Fiyatlar kişi başı 45 milyon lira civarında. Gruplara fiks mönü uygulanıyor, iftar mönüsü 30 milyon lira. Turan Başertan, Burhan Karaçam, Günay Bulca gibi işadamları müdavimleri arasında. Kağıtta pastırma ve nemse böreği mutlaka denenmeli.
Beşiktaş, İstanbul (212) 227 22 16HACIBABAAslına sadık 50 çeşit yemek12:00-00:00 arası servis yapılıyor. Müzik yok. Grupları fiks mönü uygulanıyor. İftar mönüsü 20 milyon lira. Turistlerle birlikte Tanju Çolak, Orhan Pamuk, Meltem Cumbul, Ebru Gündeş müdavimleri arasında. Patlıcanlı hünkar kebabı ve kuzu kapama mutlaka denenmeli. Sahibi Recai Akpınar, Hüseyin Sarı şefliğinde hizmet veriyor. Mehmet Yalçın biraz turistik bulmakla birlikte 40 - 50 çeşit yemeği aslına sadık çıkarabilmesini övüyor. Fiyatlar kişi başı 25-35 milyon lira. Beyoğlu, İstanbul (212) 244 18 86KAPLANYerel sebze yemekleri buradaRezervasyon gerekmiyor. Fiyatlar kişi başı 5-10 milyon lira. Klasik Batı ve Türk müzikleri çalınıyor. Şiş köfte, melengeç, otlu bazlama ve kabak çiçeği tatlısı mutlaka denenmeli. Sahipleri Lütfi ve Hürmüz Çakır çifti müşterilerle bizzat ilgileniyor. Ahmet Örs bütün Ege'nin yerel sebzelerinin en iyi değerlendirildiği yer olduğunu söylüyor. Kaplanköyü, Tire, İzmir (232) 512 66 52-511 22 55.İKBALÇoban kavurma üstü kadayıf07:00-22:30 arası servis yapılıyor. Rezervasyon gerekmiyor. Fiyatlar kişi başı 10-15 milyon lira. İçki yok. Kuzu fırın ve çoban kavurma, ekmek kadayıfı mutlaka denenmeli. Tarık Tarcan, Erman Toroğlu, Türkan Şoray müdavimleri arasında. Sahibi Çetin Pancar Hikmet Banyağı şefliğinde hizmet veriyor. Afyon şehir merkezi, (272) 215 12 05EN İYİ İKİNCİ 10HÜSREV Fiyatlar kişi başı 5-10 milyon lira. Hüseyin Kıvrıkoğlu, Mesut Yılmaz, Tayyip Erdoğan, Erol Evgin müdavimleri arasında. Tuğrul Şavkay Türkiye'nin en iyi kuru fasulyesini burada yediğini söylüyor. Çayeli, Rize (464) 532 81 88 CUMHURİYET Fiyatlar kişi başı 10-15 milyon lira. Kuyu kebabı ve işkembeli kuru fasulye mutlaka denenmeli. Tayfun Talipoğlu, Süleyman Demirel, Emel Sayın müdavimleri arasında. Samsun, (362) 431 21 65RAMİ Fiyatlar kişi başı 35-40 milyon lira arasında. Sarma kebap mutlaka denenmeli. Zeki Alasya ve Sema Yunak müdavimleri arasında. Engin Akın kompostolarını övüyor. Sultanahmet İstanbul (212) 517 65 93PANDELİ Yalnız öğle servisinde açık. Kişi başı 15-30 milyon lira. Sebzeli incik ve levrek kağıtta mutlaka denenmeli. Levent Kırca ve Sezen Aksu müdavimleri arasında. Eminönü, İstanbul (212) 527 39 09TUĞRA Kişibaşı 70-100 milyon lira. İftar mönüsü 60 milyon. Ispanaklı mantı ve sıcak kadayıf mutlaka denenmeli. Ahmet Örs lüks servisini ve mutfak yorumunu övüyor. Çırağan, İstanbul (212) 259 03 94MUTFAK SANATLARI Kişi başı 15-20 milyon lira. Fırında ayvalı ördek ve kasferidi mutlaka denenmeli. Hüsamettin Cindoruk, Sakıp Sabancı müdavimleri arasında. Mutfak Sanatları Merkezi E5 üzeri, Ayrılık mevkii, Bolu (374) 253 45 48MERKEZ LOKANTASI Kişi başı 20-25 milyon lira. Kuzu dolma mutlaka denenmeli. Bütün Ankara bürokrasisi ve siyasileriyle Emel Sayın, Hülya Sözer müdavimleri arasında.
Atatürk Orman ÇiftliÄŸi, Yenimahalle, Ankara (312) 211 02 20LADES KiÅŸi başı 5-10 milyon lira. Kabak dolması, sebzeli köfte mutlaka denenmeli. Mehmet Ali Alabora, Meltem Cumbul, Erdal ÖzyaÄŸcılar müdavimleri arasında. BeyoÄŸlu, Ä°stanbul (212) 251 32 03ASUDE KiÅŸi başı 5-10 milyon lira. Nohut ve cumartesileri mantı mutlaka denenmeli. Metin Tekin, GülÅŸen BubikoÄŸlu, Zeki Alasya müdavimleri arasında. Kuzguncuk, Ä°stanbul (216) 334 44 14ÖZKONAK KiÅŸibaşı 5-10 milyon lira. Musakka ve tas kebabı mutlaka denenmeli. Umur Bugay, Mehmet Ali Alabora müdavimleri arasında. Engin Akın karnıyarığı övüyor. Cihangir, Ä°stanbul, (212) 249 13 07GURMELERDEN OLUÅžAN BÃœYÃœK JÃœRÄ° SEÇTÄ°Yemek kültürü yazarı gazeteci TuÄŸrul ÅžavkayGusto Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet YalçınGurme yazar ve gazeteci Güngör UrasGözde Ä°talyan aşçı Carlo BernardiniGurme ve Gusto Dergisi yazarı Ahmet Örsyediklerini yazarak paylaÅŸan gezgin yazarMehmet YaÅŸinÄ°ÅŸadamı kimliÄŸi gurmeliÄŸini gölgelemeyen Mustafa OÄŸuzDamak tadının sayılan kılavuzu gazeteciAli SirmenMimar, gurme, yazarAli Esad GökselYemek kitabı yazarı ve gurmeEngin AkınÂ
button