Künefe tarifi ve yapımı, MasterChef yarışması ile izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Farklı çeşitleri olsa da künefenin genel yapım yöntemi aynı. İçerisindeki peyniri ve yanında dondurmayla da tadına doyum olmuyor. Peki künefe nasıl yapılır, hangi peynir kullanılır? Eğer denemek isterseniz, künefe yapım aşamaları hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...
#Künefe TarifiTereyağlı kadayıfı, tuzsuz peyniri ve en güzeli çıtır çıtır tadıyla künefe, en beğenilen şerbetli tatlılardan biri. Yanında dondurma veya kaymakla da lezzeti bambaşka oluyor. Bu enfes tatlıyı birkaç püf noktasına dikkat ederek evde hazırlamak mümkün. Denemek isterseniz, künefe tarifi, malzemeleri ve yapım tüyoları hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...
#KünefeHatay’a özgü bir şerbetli tatlı olan künefe, ülkemizin her bölgesinde beğenilerek yeniyor. Genellikle restoranlarda ve tatlıcılarda yemeye alıştığımız künefeyi MasterChef Türkiye evinize getiriyor. Kendine has künefe peyniri, şerbeti ve yapım aşamalarıyla evde kolay künefe nasıl yapılır merak ediyorsanız, işte MasterChef künefe tarifi haberimizde…
#KünefeRamazan, şehirlerin büyülü atmosferini daha da derinleştiren özel bir ay... Bu kutsal ayda tarihî sokaklarda gezinmek, kutsal mekânları ziyaret etmek ve manevi anlamda kendinizi yenilemek için yola çıkmanın tam zamanı… Bu hafta uzmanlarımıza ‘Ramazan ruhunun en iyi hissedileceği rotalar hangileri?’ diye sorduk. 8 şehirden birbirinden özel 10 adresi önerdiler.
#RotaYeni yazı dizimizde sizleri alıp Ankara’nın cadde ve sokaklarında bir gezintiye çıkarıyoruz... Gezinti esnasında sizin ve sevdiklerinizin “Hatırası Var” dediğiniz, güzelliklerle süslenmiş yer ve mekânlarla yeniden hemhal olup birlikte geçirdiğiniz hoş anılarınızı canlandırmak ve geçmişle bir nevi hasret gidermek... Dertleşmek belki de... Hazırsanız başlayalım...
#Hatırası VarAntakya’daki Güzelburç Tugay Kasap çok sevilen yöresel lezzetleriyle, üstelik içine meşhur Çınaraltı Künefe’yi de katarak artık Nişantaşı’nda. Menü sade ama yörenin ikonik lezzetlerini içerecek kadar da yeterli. Babagannuş, muhammara, nar ekşili ciğer, alinazik, güveçte Antakya sıkma peyniri, lahmacun... Başrol tepsi kebabının ama incecik soslu lavaşa sarıp dilimledikleri beyti de öyle böyle lezzetli değil.
#Ebru ERKE6 Şubat’ta meydana gelen büyük depremler, Türkiye gastronomisinin en önemli şehirlerini derinden etkiledi. Yemek yazarı Vedat Milor, kentteki acil ihtiyaçlar karşılandıktan sonra buranın gastronomisiyle ilgili harekete geçilmesi gerektiğini yazdı ve önerilerini sundu. Biz de şeflere ve yemek yazarlarına “Bölgedeki yemek kültürü tekrar nasıl ayağa kalkar?” diye sorduk.
#DepremÜlkemizde hemen her yörenin kendine has bir kadayıf tatlısı var. Kilis’in ‘cennet çamuru’ meşhur, Tokat’taysa gömlek kadayıf seviliyor. Adana’dan Hatay’a bu özel ürünün çeşitlerine baktık. Ünlü tatlıcı Nadir Güllü’den de kadayıf yapımının püf noktalarını aldık. Oğlu Murat Güllü’dense dünya mutfaklarındaki modern örneklerini anlatmasını istedik.
#KadayıfKadayıfla yapılan tatlılar deyince ilk akla gelenlerden biri de künefe oluyor. Mersin ve Hatay yöresinin en meşhur lezzetlerinden olan künefeyi, püf noktalara dikkat ederek ev ortamında da yapmak mümkün. Bu geleneksel lezzeti yaparken en önemli nokta peynir seçimi ve künefeyi ocak üzerinde çevirirken zamanlamaya dikkat etmek. Peki, künefe nasıl yapılır? Künefe peyniri hangisidir? İşte künefe tarifi , ve malzemeleriyle ilgili bilgiler…
#Künefe Nasıl YapılırOruçluyken düşen kan şekerinizi iftardan sonra yiyeceğiniz tatlılarla dengeleyebilirsiniz. Ramazan ayında yapılabilecek birbirinden farklı tatlı tarifleri ile seçenekler çoğalıyor! İşte, sizler için hazırladığımız ramazanda afiyetle yiyebileceğiniz 14 tatlı tarifi...
#Ramazan AyıHafta sonu gezilerine bayılıyorum. Giderken hep bir heyecan, dönerken hep bir motivasyon. Bu hafta sonu ise rotamızı Güneydoğu'ya, Gaziantep'e çevirdik. Bu sefer her şey yemek üzerine kurulu. Müze gezer gibi yemek yerlerini geziyoruz. Her şeyin tabii ki bir bedeli var, dönerken artı 2 kiloyla dönüyorum.
#Gaziantep MutfağıHatay bence gastronomi turizminin en önde gelen kentlerinden biri... Arap, Türk, Nusayri, Ermeni, Yahudi kültürlerinin birbirlerini etkilemesiyle ortaya muhteşem bir mutfak çıkmış. Masalar öylesine lezzetli yemeklerle donanıyor ki insan hangisinden başlayacağını şaşırıyor. İşte Hatay'ın lezzet durakları...
#SeyahatVerimli hilalin nadide parçalarından biri olan, Göbeklitepe, Karacadağ, Nevala Çori’yi ve daha sayısız neolitik kıymeti bağrında taşıyan Urfa’yı, şu hayatta en az bir kez görmek şart. Ha bir de sofrasına oturup yemeğe dalarsanız, kalkıp gitmek iyice zorlaşabilir.
#UrfaCupcake, Amerikalıların en sevdiği tatlılardan. Bu süslü minik pastalar 350 farklı çeşidiyle şimdi İstanbullularla buluşuyor. Amerika’nın ünlü zinciri ‘Yummy Cupcakes’in ülke dışındaki ilk şubesi sebebiyle Türkiye’de bulunan Tiffini Soforenko ile bu tek kişilik lezzeti konuştuk
Bugüne kadar yüzlerce kişiyle röportaj yapıp onlara yemek kültürlerini anlattıran Mehmet Yaşin, kendisine neden ‘gurme’ değil ‘Şikemperver’ denilmesini istediğini ve kendi damak zevkini anlattı: Ekmek arası köfteyi her türlü ziyafete tercih ederim
Türkiye’de 12’nci dünyada da 48’inci yaş gününü kutlayan Domino’s Pizza terfi mekanizması ile çalışanlarının yaratıcılığını kamçılıyor. Türkiye Domino’s restoranlarında satışa sunulan her 100 üründen 80’inin restoranlarda moto-kurye ya da pizzacı olarak çalışan elemanlar tarafından geliştirildiğini ifade eden Domino’s Türkiye Genel Müdürü Aslan Saranga, "Bir zamanlar motorcu olan bazı çalışanlarımız şimdi bünyemizde bölge-operasyon müdürü gibi görevlerle çalışmayı sürdürüyor. Kendi geliştirdiğimiz pizzalar büyük ilgi görüyor" dedi.
Gezmenin amacı çeşitlidir. Kimi tarihin peşine takılır, kimi mavi denizle kucaklaşmak için yola çıkar, kimi yeni yerleri keşfedebilmek için gaza basar. Son zamanlarda bu gezginlere bir de lezzetli yemeklerin peşinde koşturanlar eklendi. Bu yeni grup için kilometre, yolun uzunluğu, zorluğu hiç önem taşımıyor. Yeter ki yolun sonunda lezzetli yemekler olsun. Bu da bir tür keşif.