Künefe nasıl yapılır? Künefe tarifi, yapılışı, malzemeleri
Künefe tarifi ve malzemeleri merak ediliyor. Sevilen tatlılar arasında yer alan künefe, kadayıf ile yapılıyor. Ortadoğu'nun dört bir yanında yapılan künefenin Türkiye'deki adresi Hatay’dır. Peki, künefe nasıl yapılır?
Künefenin nasıl yapıldığı merak ediliyor. Künefe tarifi ve malzemeleri araştırılıyor. Künefenin birden fazla çeşidi olmasına rağmen genel yapılış yöntemi aynıdır. İki katman kadayıf arasına tuzsuz bir cins peynir koyularak hafifçe pişirilir ve üzerine çok koyulaşmamış şerbet dökülür.
KÜNEFE MALZEMELERİ
250 gram tereyağı
1 yemek kaşığı üzüm pekmezi
200 gram tel kadayıf
300 gram dil peyniri
Şerbeti için:
3 su bardağı su
2 damla limon suyu
4 su bardağı toz şeker
Üzeri için:
Vanilyalı dondurma
Toz Antep fıstığı
KÜNEFE NASIL YAPILIR?
Toz şeker, su, limon suyu ve toz şekeri kaynatın ve soğumaya bırakın. Tereyağını eritip, üzüm pekmeziyle karıştırın ve tepsiye yayın.
Kadayıfları eritilmiş tereyağına bulayın. Kadayıfın yarısını tepsiye yerleştirip, iyice bastırın. Üzerine dil peynirini eşit miktarda yayın. Kalan kadayıfı üzerine yayın ve iyice bastırın. 220 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.
Kadayıf sıcakken üzerine soğuk şerbeti dökün. Vanilyalı dondurma ve toz Antep fıstığı ile süsleyip afiyetle yiyin.