Ramazanda yapabileceğiniz lezzetli tatlı tarifleri

Güncelleme Tarihi:

Ramazanda yapabileceğiniz lezzetli tatlı tarifleri
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2019 00:09

Oruçluyken düşen kan şekerinizi iftardan sonra yiyeceğiniz tatlılarla dengeleyebilirsiniz. Ramazan ayında yapılabilecek birbirinden farklı tatlı tarifleri ile seçenekler çoğalıyor! İşte, sizler için hazırladığımız ramazanda afiyetle yiyebileceğiniz 14 tatlı tarifi...

Haberin Devamı


ANTEP FISTIKLI GÜLLAÇ TARİFİ 

Ramazanda yapabileceğiniz lezzetli tatlı tarifleri

Malzemeler

  • 10 yaprak güllaç
  • 4 su bardağı süt
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 kahve fincanı gül suyu
  • 1 fincan dövülmüş
  • Antep fıstığı

Hazırlanışı

  1. Sütü kaynatın.
  2. Toz şekeri ilave edin ve karıştırın.
  3. Sütü soğumaya bırakın, sonra tepsiye boşaltın.
  4. Güllaç yapraklarını kenarlarından birer santimetre keserek teker teker tepsiye yatırın.
  5. İyice yumuşamadan tepsiden alın.
  6. Yaprakların dört ucunu üst üste katlayarak iki kat haline getirin, ortasına dövülmüş Antep fıstığını serpin ve güllaçları bohça gibi kapatın.
  7. Kapatılmış güllaçları kıvrım tarafı alta gelecek şekilde servis tabağına yan yana dizin, dizme işlemi bitince iyice çekmesi için üzerine gül suyu ve kalan şekerli sütü dökün.
  8. Tabaktaki güllacı üzerine sık sık kaşıkla sütü gezdirerek 30 dakika beklettikten sonra servis yapın.

KADAYIF SARMA TARİFİ

Ramazanda yapabileceğiniz lezzetli tatlı tarifleri

 

Malzemeler

  • 300 gr ceviz içi
  • Yarım kilo kadayıf
  • 1 su bardağı fındık
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 kahve fincanı kavrulmuş susam

Şerbeti için

  • 1 kg toz şeker
  • Yarım limon
  • 6 su bardağı su

Üzeri için

  • 1 fincan sıvı yağ
  • 250 gr tereyağı

Hazırlanışı

  1. Şurubu hazırlayın ve ılınması için bir kenara alın.
  2. Ceviz içini ve fındığı orta irilikte ezin.
  3. Susamı kuru bir teflon tavada bir miktar kavurun.
  4. Kavrulan susamı da rondoda ezin.
  5. 3 yemek kaşığı toz şekeri de ilave edin, iç harcımızı hazırlayın.
  6. Kadayıfı didikleyin.
  7. Elimize bir parça kadayıf alıp, cevizli içten bolca koyun.
  8. Kadayıfı sıkıca rolu yaparak sarın.
  9. Sardığımız kadayıfları, tepsiye dizin.
  10. Üzerine erittiğiniz tereyağı ve sıvı yağ karışımı her tarafına gelecek şekilde sürüp 180 derecelik fırında pişirin.
  11. Fırından çıkarttığınız tatlıyı biraz ılındıktan sonra, ılınan şerbete orantılı bir şekilde her tarafına gelecek şekilde ilave edin.
  12. Tatlınızın çıtır çıtır olması ve hamurlaşmaması için, kesinlikle üzerine bir şey örtmeyin.

Not: Bu tarif birtutamkekik.com yazarı Ayşe Atılgan'a aittir.


HALKA TATLISI TARİFİ

Ramazanda yapabileceğiniz lezzetli tatlı tarifleri

 

Malzemeler

  • 1 bardak toz seker
  • 1 bardak su
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • Bir miktar tuz
  • Bir miktar irmik
  • Bir miktar pirinç unu
  • Bir miktar un

Hazırlanışı

  1. Şerbet için 1 bardak toz şekeri 1 bardak suyu ateşe koyun.
  2. Şerbet piştikten sonra soğuması için kenara alın.
  3. Diğer kalan malzemelerin hepsini karıştırıp bir hamur hazırlayın.
  4. 1 yumurta, 1 çay bardağı yoğurt, 1 çay bardağı süt, 1 paket kabartma tozu, 1 çimdik tuz, biraz irmik, biraz pirinç unu ve biraz un ilavesi ile çok katı olmayan çok da akışkan olmayan bir hamur hazırlayın.
  5. Sıkma torbasını alın ve hazırladığınız hamuru içine doldurun.
  6. Yağı kızdırın.
  7. Sıkma torbasından yuvarlak şekilde hamurları kızgın yağa sıkın.
  8. Kızarttığınız tatlıları servis tabağına çıkartın ve dilerseniz üstünü fıstık ile süsleyin.
  9. Afiyet olsun.

Not: Bu tarif birtutamkekik.com blog yazarı Ayşe Atılgan'a aittir.


BÜZME BAKLAVA TARİFİ

 

Ramazanda yapabileceğiniz lezzetli tatlı tarifleri
 

Malzemeler

  • 18 adet baklavalık yufka
  • 150 gram dövülmüş ceviz içi
  • 100 gram tereyağ
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ

Şerbeti için

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Hazırlanışı

  1. Önce şerbeti kaynatıp soğuması için kenara alın.
  2. Şerbet soğuduktan sonra işleminize başlayın şerbet soğuk tatlı sıcak olacak.
  3. Bir adet yufkayı iki yandan büzerek ortada buluşturun.
  4. Uç kısmının iki parmak içerisine bir dolu tatlı kaşığı ceviz koyup hafif yanlarını içe doğru getirerek cevizin üzerine örtün.
  5. Daha sonra uç kısmından katlayarak yufkanın altta kalan kısmı tepsiye gelecek şekilde dizerek tüm yufkaları bu şekilde tamamlayın.
  6. Tereyağı ve sıvı yağı bir tavaya alarak kızdırın.
  7. Sonra hepsini kaşık kaşık tatlıların üzerine dökün.
  8. Önceden ısıttığınız 200 derecelik fırında kızartın.
  9. Fırından çıkan tatlı üzerine şerbeti dökün.
  10. İstediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz.

Not: Bu tarif sibelyalcin.com.tr yazarı Sibel Yalçın'a aittir.


MİDYE TATLISI TARİFİ

 

Ramazanda yapabileceğiniz lezzetli tatlı tarifleri
 

Malzemeler

  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı buğday nişastası
  • 1 silme çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 4 su bardağı un

Arası için

  • 1 su bardağı buğday nişastası

Üzeri için

  • 150 gram tereyağı

Şerbeti için

  • 3 su bardağı şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • Birkaç damla limon

Hazırlanışı

  1. Öncelikle sıvı olan malzemeleri karıştırın.
  2. Kalan malzemeleri ekleyin.
  3. Unu kontrollü koyun.
  4. Ele yapışmayan bir hamur yoğurun ve 12 bezeye ayırıp hamuru 15 dakika dinlendirin.
  5. Dinlenen hamuru nişastayla pasta tabağı büyüklüğünde açın.
  6. Üzerine nişasta serpin.
  7. Tüm bezeleri bu şekilde yapıp aralara nişasta serpin. En üste serpmeyin.
  8. 12 hamuru birden oklavayla açabildiğiniz kadar açın.
  9. Hamuru bir köşesinden başlayarak sıkıca rulo yapın.
  10. Sonra 1 parmak eninde kesin.
  11. Kestiğiniz hamuru merdaneyle çok az açarak içine ceviz koyup kapatın.
  12. Çok sıkı bastırmanıza gerek yok açılmıyor.
  13. Üzerine tereyağını kızdırın ve kaşık yardımıyla dökün.
  14. 180 derecede pişirin.Bu arada şerbetini hazırlayın.
  15. Su ve şekeri kaynatın.
  16. Kaynayınca limonun suyunu ekleyip birkaç dakika daha bekleyin ve ocaktan alın.
  17. Fırından çıkan baklavanın sıcaklığı geçince şerbeti dökün.
  18. Şerbet soğumayacak ancak ilk sıcaklığı geçecek.
  19. Üzerini istediğiniz gibi süsleyin.

Not: Bu tarif kahvenintutkusu.blogspot.com.tr yazarı Naile Görgülü’ye aittir.


KÜNEFE TARİFİ

Ramazanda yapabileceğiniz lezzetli tatlı tarifleri

 

Malzemeler

  • 700 gr. kadayıf
  • 250 gr. tereyağı
  • 2 paket dil peyniri ya da tuzsuz peynir
  • 3 su bardağı tozşeker
  • 2 çay kaşığı limon suyu

Hazırlanışı

  1. Tozşekeri 3 su bardağı suyla kaynatın.
  2. Limon suyu ekleyip, ocağın altını kapatın.
  3. Tavada tereyağını eritin.
  4. Kadayıfı tiftikleyerek yağı içine dökün.
  5. Kadayıf yağı iyice çekince yoğurun.
  6. Yağlanmış tepsiye kadayıfın yarısını bastırarak serin.
  7. Peynirleri kenarlarından taşmayacak şekilde üstüne koyun.
  8. Kadayıfın diğer yarısını da sıkıca bastırarak yerleştirin.
  9. Tepsiyi ocağın ya da fırının üst bölümünde kısık ateşte çevirerek kızartın.
  10. Künefeyi ters çevirip, diğer tarafını da kızarttıktan sonra soğuk şerbeti sıcak künefenin üzerine gezdirin.

Not: Künefeyi ne kadar bastırırsanız o kadar çıtır olur. Bu, sıcak yenmesi gereken bir tatlı. Soğuduğu zaman peyniri sertleşir.


KADAYIF DOLMASI TARİFİ

Ramazanda yapabileceğiniz lezzetli tatlı tarifleri

 

Malzemeler

  • 250 gr tel kadayıf
  • 152 gr ceviz içi
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 3 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı su

Kızartmak için

  • 1 su bardağı ayçiçek yağı

Hazırlanışı

  1. Su ve şekeri tencereye koyarak 10 dakika kaynatın.
  2. Limon suyunu ekleyerek karıştırın, ocağın altını kapatın.
  3. Kadayıftan parçalar alarak 15 x 15 cm ebadında düz ve çok kalın olmayan kareler hazırlayın.
  4. Her yerinin aynı kalınlıkta olmasına dikkat edin.
  5. Cevizleri elinizle parçalayarak, karelerin bir kenarına dizip dolma gibi sıkı sıkı sarın.
  6. Bu şekilde 6 tane hazırlayın.
  7. Bir kasede yumurtaları çatalla karıştırın.
  8. Kadayıf dolmalarını yumurtaya hızlıca batırın, elinizden bırakmadan yumurtanın içinde çevirin, aksi taktirde çok yumurta çeker.
  9. Hazırladığınız dolmaları iyice kızdırılan ayçiçek yağı ile kızartın.
  10. Dolmalar nar gibi kızardığında daha önce hazırlamış olduğunuz şerbete atın.
  11. 10 dakika beklettikten sonra şuruptan çıkarıp cam bir tepsiye koyarak servis yapın.

BÜZGÜLÜ GÜL TATLISI TARİFİ

 

Ramazanda yapabileceğiniz lezzetli tatlı tarifleri
 

Malzemeler

  • 2 adet yumurta 
  • 1 su bardağı süt 
  • ½ su bardağı sıvı yağ 
  • 2 yemek kaşığı sirke 
  • 1 yemek kaşığı limon suyu 
  • ½ çay kaşığı tuz 
  • ½ paket kabartma tozu
  • Alabildiği kadar un

Açmak için

  • ½ kilo buğday nişastası

Arası için

  • ½ kilo dövülmüş ceviz 

Üzeri için

  • 250 gram eritilmiş, süzülmüş tereyağ

Şerbeti için

  • 6 su bardağı su
  • 5 su bardağı şeker
  • ½ limon suyu

Hazırlanışı

  1. Bir tencereye şeker, su ve limonu alın, şerbeti kaynatın ve soğumaya bırakın.
  2. Hamur malzemelerini alabildiğince elenmiş un ile kulak memesi kıvamında yoğurup, ele yapışmayan bir hamur hazırlayın.
  3. Hamurun üzerini nemli bir bez ile örtüp, 15- 20 dakika dinlendirin.
  4. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler ayırıp 10 dakika daha dinlendirin.
  5. Her bezeyi nişasta ile servis tabağı büyüklüğünde incecik açın (Bu aşamada yufkanın üzerine cevizi bolca da serpebilirsiniz).
  6. Hamuru dört bir yandan ortaya doğru iterek yonca şekli verin.
  7. Bolca dövülmüş ceviz serpin.
  8. Kenar kısımlarını karşılıklı ortaya doğru katlayın.
  9. Ek yeri altta kalacak şekilde tereyağı ile yağlanmış tepsiye aralıklarla dizin.
  10. Üzerine eritilmiş ve süzülmüş sıcak tereyağından birer yemek kaşığı kadar dökün (Tereyağını süzmezseniz üzerinde tortular kalır ve yanar, bu da hoş bir görüntü olmaz).
  11. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
  12. Fırından çıkan tatlının ilk sıcaklığı çıktığında üzerine soğuk şerbeti dökün
  13. .Birkaç saat şerbetin çekmesini bekleyin.

Not: Bu tarif, mutfakvetatlar.blogspot.com.tr yazarı Selma Mollaoğlu'na aittir.


SÜT HELVASI TARİFİ

 

Ramazanda yapabileceğiniz lezzetli tatlı tarifleri
 

Malzemeler

  • 150 gram margarin veya tereyağ
  • 1 su bardağı tepeleme un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 5 su bardağı süt 
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 tutam tuz

Hazırlanışı

  1. Toz şekeri bir tencereye koyun ve 1 su bardağı sütü üstüne ilave edip ocağa alın.
  2. Şeker eriyene kadar ocakta tutun (Kaynatmayın, sütün hepsinin ısınması gerekmiyor sadece şekerin erimesi için bu işlemi yapın).
  3. Ocaktan alın ve kalan 4 su bardağı sütü ekleyin.
  4. Yumurta sarısını da ekleyip çırpın.
  5. Margarini yanmaz bir tavaya alıp eritin ve üstüne unu ve bir fiske tuzu koyup unun kokusu çıkıp sararmaya başlayana kadar kavurun.
  6. Kavrulan unun üstüne şekerli süt karışımını dökün ve topaklanmaması için iyice karıştırın.
  7. Bu aşamada el blenderından yardım alabilirsiniz.
  8. 5 dakika kadar daha karıştırarak pişirin.
  9. Sonra bu karışımı uygun bir kaba alıp önceden 200 derecede ısıtılmış fırına verin.
  10. Üzeri kızarınca fırından çıkarın ve ister sıcak ister soğuk yiyin.

Not: Bu tarif tuzluvesekerli.blogspot.com yazarı Eylem Ceylan'a aittir.


BURMA BAKLAVA TARİFİ

 

Ramazanda yapabileceğiniz lezzetli tatlı tarifleri
 

Malzemeler

  • 18 adet baklavalık yufka
  • 200 gram çekilmiş ceviz içi
  • 200 gram eritilmiş tereyağ

Şerbeti için

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 çorba kaşığı limon suyu

Hazırlanışı

  1. Şerbet için gerekli malzemeleri (limon suyu hariç) tencereye koyup kaynatın.
  2. Ocaktan inmeye yakın limon suyunu koyup altını kapatın ve soğumaya bırakın.
  3. İki adet baklavalık yufkayı üst üste koyup eritilmiş tereyağ gezdirin ve ceviz içini serpiştirin.
  4. Oklavayla beraber sıkı bir şekilde sarın.
  5. Dikkatlice büzgü büzgü olacak şekilde form verin ve dikkatlice oklavadan sıyırın.
  6. Yağlanmış dikdörtgen tepsiye dizin.
  7. Yufkalar bitene kadar bu işleme devam edin.
  8. Kalan tereyağını en üste gezdirin.
  9. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  10. Sıcak yufkaların üzerine soğumuş şerbeti dökün ve şerbeti çekip soğuyunca üzerine yeşil toz fıstık serpip servis edin.

Not: Bu tarif lezzet-ikram.blogspot.com.tr yazarı Seda Yazıcı'ya aittir.


KADAYIFLI SARMA TARİFİ

 

Ramazanda yapabileceğiniz lezzetli tatlı tarifleri
 

Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı su
  • Birkaç damla limon suyu
  • Aldığı kadar un
  • 300 gram tel kadayıf
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • ½ su bardağı nişasta (Hamuru açmak için)
  • 250 gram tereyağı ve margarin karışımı
  • ½ çay kaşığı tuz

Şerbeti için

  • 3 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • Birkaç damla limon suyu

Hazırlanışı

  1. Yumurta, sıvı yağ, su, limon suyu, yoğurt, tuz ve un karıştırılarak çok sert olmayacak bir hamur yoğurun.
  2. Elde ettiğiniz hamuru yaklaşık 40 dakika dinlendirin.
  3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
  4. Kopardığınız bu parçaları yemek tabağı büyüklüğünde açın.
  5. Hamurların aralarına nişasta serperek üst üste koyun.
  6. Hepsini birden aynı anda açıp inceltin.
  7. Yufkaları iki iki ayırıp çevresinin yarısına yuvarlak olacak şekilde hafif yağla tel tel açtığınız kadayıftan ve cevizden serpip sıkı bir şekilde rulo yapın.
  8. Ruloları 1-2 cm genişliğinde kesip yan çevirip tepsiye dizin.
  9. Üzerine erittiğiniz tereyağ ve margarin karışımını döküp 180 derecede kızarana kadar pişirin.
  10. Şerbeti için su, şeker ve limon suyunu kaynatın.
  11. Sarmalar ılık, şerbet sıcakken üzerine dökün.
  12. Toz fıstıkla süsleyip servis yapabilirsiniz.

Not: Bu tarif tarifdukkanim.blogspot.com.tr blogunun yazarları Esra&Büşra'ya aittir.


HAVUÇ DİLİM BAKLAVA TARİFİ

 

Ramazanda yapabileceğiniz lezzetli tatlı tarifleri
 

Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı su
  • 2 adet yumurta
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • Fıstık içi ya da ceviz
  • Aldığı kadar un
  • Nişasta
  • Tereyağ
  • Sıvıyağ

Baklava kreması için

  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı irmik

Şerbet için

  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker

Hazırlanışı

  1. Nişasta ve fıstık içi hariç tüm malzemeleri bir kapta hepsi karışana kadar yoğurun.
  2. 20 dakika hamurun üzerini streçle kapatarak dinlendirin.
  3. Hamuru 40 parçaya bölün ve beze yapın.
  4. Üzerini nemli bezle örtün ki kurumasın.
  5. 5 bezeyi alın her birini elinizle çay tabağı büyüklüğünde açın ve arasına bol nişasta serpin 2.bezeyi onun üzerine koyun aralarına nişasta atarak beş bezeyi bu şekilde tamamlayın.
  6. Bunu bir kenara koyun diğer bezeleride bu şekilde beşerli olarak hazırlayın aralarına bol nişasta serpmeyi unutmayın.
  7. Hepsi bittikten sonra üst üste hazırladığınız beşerli bezeyi merdane yardımıyla biraz büyütün ve yeniden aralarını açarak nişasta serpin 5 dakika dinlendirin ve tepsi büyüklüğünde açın.
  8. Her katın üzerine az yağ sürerek 20 katı serin baklava kremasını sürün ve isteğe göre fıstık içi ya da ceviz serpin üstüne yeniden 20 katı aralara yağ sürerek serin.
  9. İstediğiniz şekilde kesin ve önceden erittiğiniz tereyağ ve sıvı yağ karışımını dökün önceden ısıttığınız 180 derece fırında üstü kızarana kadar pişirin.
  10. Fırından çıkartıp biraz soğuyunca üzerine hazırladığınız ılık şerbeti dökün.

Baklava kreması yapılışı 

  • Tencereye sütü ve irmiği koyun sürekli karıştırın muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın ve soğumaya bırakın. 

Şerbet yapılışı

  • Suyu ve şekeri bir tencereye koyun ve şekerler eriyene kadar kaynatın.Kaynayınca içine 1 dilim limon atın.Koyulaşınca ocaktan alın.

Not: Bu tarif tarifella.com’a aittir.


MUHALLEBİLİ KEMALPAŞA TARİFİ

 

Ramazanda yapabileceğiniz lezzetli tatlı tarifleri
 

Malzemeler

  • 1 paket kemal paşa
  • 3 su bardağı su
  • 2,5 su bardağı toz şeker

Muhallebisi için

  • 1,5 lt süt
  • 2 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı pirinç unu
  • 2 çorba kaşığı buğday nişastası
  • 6 çorba kaşığı toz şeker
  • 3 çorba kaşığı hindistan cevizi
  • 1 paket vanilya

Üzeri için

  • 1 poşet krem şanti
  • 1,5 su bardağı süt
  • Antep fıstığı

Hazırlanışı

  1. Tencereye şeker ve suyu ekleyip şeker eriyene kadar karıştırarak pişirmeye başlayın.
  2. Şeker eriyip biraz kaynayınca kemal paşaları içerisine bırakın.
  3. Büyük ve yayvan bir tencere kullanırsanız çok daha rahat pişecektir.
  4. Orta ateşte karıştırmadan arada tencereyi sallayarak kemal paşaların pişmesini sağlayın.
  5. Bir taraftan muhallebisi için gereken malzemeleri (hindistan cevizi hariç) bir tencereye alın ve devamlı karıştırarak kaynatın.
  6. Kaynamaya başlayınca hindistan cevizi ve vanilyayı ekleyin biraz daha kaynadıktan sonra ocaktan alın.
  7. Ilıyana kadar ara sıra karıştırın üzeri kabuk tutmasın.
  8. Pişen Kemal paşaları tepsiye dizin.
  9. Üzerine kalan şerbetin dökün.
  10. Biraz soğuduktan sonra ılınan muhallebiyi dökün.
  11. Tamamen soğuduktan sonra krem şanti ve sütü çırpıp üzerine dökün en son antep fıstığı veya istediğiniz bir malzeme ile süsleyin.

Not: Bu tarif sibelyalcin.com yazarı Sibel Yalçın'a aittir.


LİMONLU HAŞHAŞLI REVANİ TARİFİ

 

Ramazanda yapabileceğiniz lezzetli tatlı tarifleri
 

Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 kahve fincanı haşhaş
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı limon kabuğunun rendesi

Şerbeti için

  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3-4 damla limon suyu

Hazırlanışı

  1. Önce şerbeti hazırlayın, bir tencereye şekeri ve suyu koyun.
  2. Orta ateşte şeker eriyinceye kadar sürekli karıştırın, kaynamaya başlayınca altını kısın ve kısık ateşte 5-10 dk. kaynatın.
  3. İndirmeye yakın limon suyunu ekleyin.
  4. Kek malzemelerini, kek yaparken kullandığımız sıralama ile yumurtaları ve şekeri, şeker eriyinceye kadar çırpın.
  5. Yağı ve yoğurdu ekleyip biraz daha çırpın, limon kabuğunu,kuru malzemeleri eleyip ekleyin ve karıştırın.
  6. Hazırladığınız karışımı, yağladığınız borcama dökün.
  7. 175 derece ısınmış fırında, üstü kızarıp, batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin.
  8. Fırından çıkınca, 3-4 dakika ılınması için bekleyip, keki tepside dilimleyerek, üzerine soğumuş olan şerbeti kaşıkla azar azar yedirin.
  9. Tatlı soğuyunca buzdolabına kaldırın.
  10. En 3-4 saat buzdolabında dinlendirip, arzu ettiğiniz şekilde üzerini süsleyip servis edin.

Not: Bu tarif birtutamkekik.com yazarı Ayşe Atılgan'a aittir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!