Keşkek haberleri sayfasında Keşkek hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 887 Keşkek haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Geleneksel Anadolu lezzetlerine gönül verenlerin pek çoğunun listesinde bir numarada yer alan keşkek, ilk bakışta yapılışı çok zahmetli görünen ancak belli püf noktalarına dikkat edildiğinde o kadar da zor olmayan bir yemek. Anadolu mutfağının bu eşsiz lezzetini evinde yapmak isteyenler için dikkat edilmesi gereken püf noktalarını etli keşkek ve tavuklu keşkek tarifini içeriğimizde topladık. Keşkek pişirmeden önce mutlaka okumalısınız…
#KeşkekÜlkemizin hemen her yöresinde keşkek yapılır ama özel günlerde... Birlik ve beraberliğin, ortak bir kaderi paylaşmanın, karşılıklı sevgi ve empatinin bir ifadesidir. Bizim evde Erzincan usulünde, kuzu gerdan ve köy bulguruyla yapılırdı. Ya Rabbim o ne lezzetti! Kızıltoprak’ta birkaç ay önce ziyaret ettiğim Herise’deki keşkekse Ege usulü. Dana gerdan ve yarma buğdaydan zeytinyağıyla yapıyorlar. Allah için düzgün ve zevk veren bir keşkek... Günlük çıkan mezelerinden karışık ot yoğurtlama ve bahar favasını da beğendim.
#HeriseBerlin Büyükelçiliği’de düzenlenen ‘Anadolu’da Yerleşikliğin Kökeni ve Göbeklitepe’ konulu konferans büyük ilgi gördü. Yaklaşık 250 kişinin katıldığı konferansta konuşan Üniversitesi Tarih Öncesi Arkeolojisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Göbeklitepe Bilim Danışma ve Eşgüdüm Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Necmi Karul, Göbeklitepe ve çevresinde uygarlık tarihinin önemli kırılmalarının izlerinin görüldüğünü söyledi.
#GöbeklitepeKeşkek nasıl yapılır sorusunun yanıtı sofralarında farklı lezzetler arayan vatandaşlar tarafından araştırılan konular arasında yer almaya başladı. Anadolu mutfağının eşsiz lezzetleri arasında yer alan keşkek, sofralara renk katmaya devam ediyor. Peki, keşkek nasıl yapılır? İşte keşkek tarifi ve malzemeleri.
#KeşkekKeşkek, UNESCO’nun “somut olmayan kültürel miras” listesine bile girmiş, en muhteşem lezzetlerimizin başında geliyor. Peki Anadolu’nun farklı yerlerinde düğün yemeği olarak sık sık karşımıza çıkan keşkek nasıl yapılır? Kıvamıyla ve lezzetiyle herkesin ayakta alkışlayacağı bir keşkek yapmanın püf noktaları nelerdir? Siz de “Keşkek nasıl yapılır?” diye arama motorlarına danışanlardansanız, aradığınızı içeriğimizde bulabilirsiniz.
#Keşkekİzmir’de bu yıl dördüncüsü düzenlenen Gastronomi Turizmi Kongresi’nde, dünyaca ünlü şefler, yemek yaptı. Kongredeki panelde yaratıcı hikayelerin önemi vurgulanırken, şef Hazer Amani, iyi aşçı olmanın yolunun yeni tarif oluşturmak yerine eldeki yaratıcı hikayeleri tanıtmaktan geçtiğini söyledi. Amani, "Neden elimizin altında keşkek gibi bir ürün varken risotto yapıyoruz?" diye sordu.
#KeşkekKeşkek nasıl yapılır sorusunun yanıtı vatandaşlar tarafından merak edilen ve araştırılan lezzetler arasında yer almaya başladı. Anadolu mutfağının gözlerinden biri olan keşkekin yapılışını sizler için hazırladık. Peki, keşkek nasıl yapılır? İşte keşkek tarifi.
#KeşkekAfyonkarahisar tarihin kültürle harmanlandığı bir şehir, Kurtuluş Savaşı’nın bir kısmının geçtiği bir coğrafyada yer alan büyük zaferlerin şehri. Bu topraklardaki en önemli destanlardan birinin yaşandığı bu bölge yakınındaki Frig Vadisi ile birlikte dünyanın farklı yerlerinden gelen misafirleri ağırlıyor.
#AfyonkarahisarBafa Gölü kıyısındaki 10 odalı Agora Pansiyon, Yeşil Yıldız alarak Michelin Rehberi’ne dahil oldu. Birçok gurmenin ilk kez adını duyduğu bu minik pansiyonun yemekleri nasıl oldu da Michelin dedektiflerinin radarına girdi, merak ettik, yola çıktık. Yıldız heyecanını hâlâ yaşayan Serçin ailesi ile o ünlü sofralarına oturduk.
#Ebru ERKEYaz boyu kısa-uzun tatiller, yakın-uzak seyahatler için her fırsatı değerlendireceğiz. Varılan yerden çok yolda olmayı sevenlerin vazgeçemediği yol üstü yemekçilerinin en güzellerinden bir öneri listesi hazırladık. ‘Denize’ giderken kullanılan yollara göre de bölümlere ayırdık. Okurken bile müdavimlerin ağzını sulandıran, bilmeyenleri yola çıkma hevesiyle dolduracak adresler arasında salaş etçiler de var, kahvaltıcılar da; alışveriş edilecek peynirciler de var, klasikleşmiş tostçular da...
#Ebru ErkeBu yazıyı birkaç yıl önce yazsam Urla için karakterli ya da havalı kasaba laflarını kullanabilirdim... Ancak İstanbul’u sollayan bir ‘yıldız yağmuru’na tutulduğundan bu yana işler epeyce değişti. Burası artık bir Michelin gastronomi merkezi. Urla’ya bu başarıyı getiren özelliklerine ve yıldız alan restoranlarının ‘süper güç’lerine göz atalım.
#Gaye ŞAHİNBartın'da keşkek festivaline katılan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ABD Kongresi'nde ayakta alkışlandığını hatırlatarak, "Soykırım suçlusunu ayakta alkışlayıp o suçu tasvip edenlere karşı, o kongrede ayağa kalkan kongre üyelerine karşı Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin üyeleri, milletvekillerimiz bir karara imza atarak o kararı kınadılar. Türkiye Büyük Millet Meclisi milletvekillerimiz dünyaya bir demokrasi dersi verdi" dedi.
#Yılmaz TunçAdalet Bakanı Yılmaz Tunç, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ABD Kongresinde ayakta alkışlanmasına tepki göstererek, "7 Ekim'den bu yana gerçekleştirdiği soykırımla adeta terör örgütü gibi hareket eden bir ülkenin başbakanını, soykırım suçlusunu Amerika Birleşik Devletleri'nin kongresinde ayakta alkışlayanlar, insanlık vicdanında ve dünyanın huzurunda dünya tarihine bir kara leke olarak geçmiştir." dedi.
#Adalet BakanıSon dönemde tarzları farklı olsa da beklentilerimi tam anlamıyla karşılayan iki restorana birbiri ardına gitme fırsatı buldum. İkisinden de çok mutlu ve gastronomi kültürümüz adına umutlu ayrıldım. Etik değerleri olan, yaptıkları işi sadece para kazanma aracı olarak görmeyen, günü kurtarma anlayışında olmayan yerler gerçekten fark yaratıyor...
#Müge AkgünKendilerini Anadolu mutfağı olarak tanımlayan Herise İstanbul’un 1 yıldır özlemle beklenen yemeklerini yeni yerlerinde ilk tadanlardan biriydim. Aydın, Söke, Tire gibi İç Ege’ye yoğunlaşan mutfaklarında sadece tadım menüsü sunan Asude ve Bahadır Boğatır şefler gastronomimizin yüz akı bir mekân yaratmış...
#Anadolu MutfağıCHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Geçen hafta Rize’nin sesini duyurduk. Adana’da büyük isyan vardı, orada da konuşmuştuk. Önümüzdeki cuma günü CHP olarak buğday üreticisinin sesini Türkiye’ye duyurmak için Tekirdağ’a gidiyoruz. Kimse kendini yalnız hissetmesin. Sizin için mücadele ediyoruz” dedi.
#CHPCHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Geçen hafta Rize'nin sesini duyurduk. Adana'da büyük isyan vardı, orda da konuşmuştuk. Şimdi ilan ediyorum. Bu fiyat üreticiyi perişan ediyor, isyan büyük. Önümüzdeki cuma günü CHP olarak buğday üreticisinin sesini Türkiye'ye duyurmak için hep birlikte Tekirdağ'a gidiyoruz, buğday mitingi yapıyoruz" dedi.
#CHPEsenyurt’ta iddiaya göre 46 yaşındaki Ebru Hayvalı, Ramazan Bayramı için yemek yaptığı sırada düdüklü tencere bomba gibi patladı. Vücudunun yüzde 40’ı yanan Hayvalı, “Bayram için yapıyordum ama bayram yapamadık, buğday tanesi hava deliğini kapatmış. Hayatta başıma gelmez, senelerdir kullanıyorum derken bir anlık dalgınlığımla bu hale geldim. Düdüklünün kapağı yüzüme gelmedi o gelseydi, kurtuluşum olmazdı. Yüzüm komple yanıktı, şu an hiçbir iz yok. Öyle bir patlamayı hayatımda duymadım sanki evde bir bomba patladı. Yoğun bakımda buradan çıkamayacağım diyordum, dikkatli olsunlar” dedi.
#İstanbulBu yıl ‘Hıdırellez’ ülke genelinde geçmiş yıllara oranla daha büyük coşkuyla kutlandı. Birçok kentte, çoğunlukla turistik kasabalarda farklı etkinliklerle zenginleştirildi. Ben de çocukluğumun unutulmaz ve en sevdiğim ritüelini temelde aynı olsa da bu kez Club Marvy’de bambaşka bir boyutta yaşadım.
#Müge AkgünYeni açılan ilk vegan fine dining restoranımız Telezzüz bana ünlü şef Rasmus Kofoed’in Kopenhag’daki Angelika’sını hatırlattı. Kişniş soslu, damlasakızlı-tahinli piyaz, enginarlı keşkek, şalgam ve sumaklı soğan salatasıyla servis edilen istiridye mantardan şiş... Benim için iyi ve dengeli bitki bazlı yemek anlayışına tam da uyan tabaklardı tattıklarım.
#Ebru ErkeKaliteli ürün, geleneksel pişirme tarzları, usta aşçılar, taş fırın ve odun ateşi... Evlerindeki gibi hamur açan kadınlar... Ekoloji konusunda bilgili ve bilinçli, damak tadı gelişmiş bir patron...…Zeytinyağlılardan mantıya Edremit Bahar Lokantası’nda tattıklarım iyi ya da çok iyiydi...
#Vedat MilorKültür ve Turizm Bakanlığı, özel günlerde yapılan yedi geleneksel yiyeceği derledi. Türk mutfağının en özel lezzetleri aşure, ev baklavası, güllabiye helvası, güllaç, keşkek, perde pilavı ve saray lokması olarak sıralandı.
#Kültür Ve Turizm BakanlığıÇorum, köklü tarihi ile pek çok medeniyete ev sahipliği yapan tarihi eserleri ile açık hava müzesini andıran turistik şehirlerimizden biridir. Karadeniz'i İç Anadolu'ya bağlayan özel konumu şehrin her dönem kültürlerarası köprü görevini üstlenmesini sağlıyor. Bulunduğu konum yöresel mutfak kültüründe de etkisini fazlasıyla hissettiriyor. Birbirinden leziz yöresel yemeklerle son derece zengin bir mutfağa haiz Çorum'a dair "Çorum Yemekleri - Çorum'da ne yenir ve neyi meşhur? Çorum mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi" hakkında detayları derledik.
#Çorum YemekleriGeleneksel Anadolu lezzetlerine gönül verenlerin pek çoğunun listesinde bir numarada yer alan keşkek, ilk bakışta yapılışı çok zahmetli görünen ancak belli püf noktalarına dikkat edildiğinde o kadar da zor olmayan bir yemek. Anadolu mutfağının bu eşsiz lezzetini evinde yapmak isteyenler için dikkat edilmesi gereken püf noktalarını etli keşkek ve tavuklu keşkek tarifini içeriğimizde topladık. Keşkek pişirmeden önce mutlaka okumalısınız…
#KeşkekBalıkçı Rıza’yı takdir etmemek imkânsız. Özen gösteriyor, gayret ediyor ve işi severek yapıyorlar. Benim önüme gelenlerle askeri bir tabur doyacağı için hepsini çok ciddi inceleyemedim. Ama “Bu olmamış” diyeceğim hiçbir lezzete de rastlamadım. Tam tersine; memnun kaldığım ya da çok beğenip tekrar denemek isteyeceğim birçok meze ve balık vardı.
#Vedat MilorGelibolu Yarımadası’nın konumuyla, doğasıyla, tarihiyle, kültürüyle ve mutfağıyla her zaman çok özel ve özgün bir bölge olduğunu düşünürüm. Bir zamanlar eksiklik gibi algılanan kitle turizminin cazibe merkezi yerleri arasına girememesi ona bambaşka bir yol açtı.
#Müge AkgünMasterChef’in dün yayınlanan bölümünde son eleme adayı belli oldu. İki etaptan oluşan eleme bölümünün ilkinde yarışmacılar konuk Şef Ömür Akkor’un tarifiyle keşkek yemeğini hazırladı. Mehmet, Somer ve Danilo Şef’in değerlendirmesi sonrası Tahsin ve Hasan MasterChef’te son 7’ye kalan isimler oldu. Barbaros ve Sergen ise ikinci eleme etabı için tekrar tezgahın başına geçti. İkinci bölümde yarışmacılar şeflerin en sevdiği deniz ürünlerini seçmeleri istendi. Deniz ürünleriyle yaratıcı tabak hazırlayan yarışmacılara 45 dakika süre verildi. Barbaros semizotu, Sergen ise Ispanak malzemeleriyle tabaklarını çıkardı. Gün sonunda ise haftanın 4. eleme adayı olarak Esra, Batuhan ve Eren’in rakibi belli oldu. Peki MasterChef eleme adayı kim oldu? MasterChef’te eleme adayı Sergen mi, Barbaros mu oldu? İşte, eleme potasında yer alan yarışmacılar…
#Masterchef Eleme Adayı Kim OlduGeçen hafta zeytin hasadına katılmak için Ayvalık’a gittim. Aynı zamanda, düzenlenen eğitimlerde anıt ağaç ve ekoloji atlası gibi birçok güzel projeyi dinledim. Gördüm ki hasat bahane, son zamanlarda zeytinle ilgili yapılan çalışmalar şahane.
#Ebru ErkeHer dönemeçte bir başka güzel manzaradan göz kırpar size Akdeniz. Yolları biraz virajlıdır ama begonviller en güzel haliyle boy verir Kaş sokaklarında. Lezzet dolu o güzel kokuların peşine sonbaharda düşmek ayrı bir mutluluk verir.
#Koray GÜNYAŞARTürk mutfağı turizme açılıyor. Özellikle ‘her şey dahil’ otellerde yöresel yemeklere ağırlık verilmeye başlandı. Sektör yetkilileri, “Gastronomi turizmi çok önemli. Otellerimizde ‘Yörük’ mutfağına özel tatlar sunduk, çok rağbet aldık. Tüm bölgeleri dahil edeceğiz” diyor. Bu açılıma gastronomi uzmanları da destek veriyor.
#Gastronomi10 kişilik köydeki nefis pizzacıdan Sivrice’deki aile meyhanesine, Güre’deki şef restoranından Edremit’teki özel üretim peynirlere Kaz Dağları ve çevresinde keşfetmeniz gereken çok sayıda özel adres var. Bölgenin en güzel zamanı gelmişken gurme bir tura çıkmak isterseniz işte o liste!
#Ebru ErkeGeçen hafta sonu Bodrum’da yeni olmadığı halde bugüne dek gitme fırsatı yakalayamadığım güzel bir turistik tesise ve kısa bir süre önce açılan yeni bir konsept restorana gittim. Ama perşembe günü bu satırları yazarken Türkiye’nin dünyaca ünlü şeflerinden Esra Muslu’yu kaybettiğimizi öğrendim.
#Müge Akgün