Kerevit haberleri sayfasında Kerevit hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 229 Kerevit haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Kerevit nedir, yenir mi sorusu MasterChef programı ile gündeme geldi. Deniz canlısı olarak dikkat çekici bir yapıya sahip olan Kerevit, yengeç ve ıstakoz benzeri bir yapıya sahiptir. Dünyanın her yerinde yaklaşık 600 türü bulunan kerevit nasıl pişirilir merak ediliyor. Peki, Kerevit nedir, nasıl yenir? İşte kerevit ile yapılan yemekler...
#KerevitKerevit nedir sorusu pek çok kişinin araştırdığı konu olmaya başladı. Deniz canlısı olarak dikkat çekici bir yapıya sahip olan Kerevit, yengeç ve ıstakoz benzeri bir yapıya sahiptir. Görünümüne nazaran lezzetli bir yapıya sahip olan kerevit, çiftlik ortamında da üretilebilmektedir. Peki, Kerevit nedir, ne demek? İşte, o konu hakkında detaylı bilgiler
#KerevitTunceli'de yaşayan Onur Demir (22) Keban Baraj Gölü üzerinde yaşadığı teknede, dünyanın en kaliteli tatlı su ıstakozları arasında gösterilen kerevit avlayarak ayda yaklaşık 100 bin TL kazanıyor. Haftada ortalama 400 kilo kerevit yakaladığını belirten Demir, "Kilosu 30 liraydı sonra 45 oldu, şimdi ise 65 lira. Eğirdir Gölü?nde kerevit, mantar hastalığından dolayı azaldı, ondan da burada fiyatlar yükseldi" dedi.
#Keban Baraj GölüTunceli’de yaşayan Onur Demir (22) Keban Baraj Gölü'nden avladığı kerevitlerden ayda 100 bin TL gelir elde ediyor. Kerevitler dünyanın en kaliteli tatlı su ıstakozları arasında gösteriliyor. Toplanan kerevitler Avrupa ülkelerine ihraç ediliyor.
#Keban BarajıKerevit nedir sorusu internet kullanıcıları tarafından merak edilen aramalar arasında geliyor. Kerevit, Astacoidea ile Parastacoidea üst familyalarından on ayaklı kabuklu türlerinin ortak adıdır. Tatlı su ıstakozu da denilen kerevitleri, Nephropoidea üst familyasından ıstakozlarla karıştırmamak gerekir. İşte Kerevit hakkında merak edilen diğer bilgiler
#KerevitKerevit veya tatlı su ıstakozu için karidesin büyük amcası, ıstakozun yeğeni diyebiliriz. Adını çok duymamış olsanız bile, kereviti bulamayacağınız balıkçı neredeyse yok. Çok uygun fiyatlara bulabileceğiniz bu deniz canlısı ile hem çok lezzetli yemekler yapacak, hem de çok gösterişli sofralar kurarak misafirlerinizi mest edeceksiniz. Kerevit nasıl pişirilir? Kerevit nasıl temizlenir? Kerevit pişirirken nelere dikkat edilmeli? Merak ettiğiniz bu noktaların cevapları, bütün detayları ile aşağıda…
#KerevitTürkiye' den İskandinavülkelerine ihraç edilen Türk kereviti, İsveç’te satılmaya başlandı. Türkkereviti satışı yapan şirket ise Türkçe reklam ile tüketiciye seslendi.Türkiye' den İskandinav ülkelerine ihraç edilen Türk kereviti,kerevitleri en kalitelisi ve en pahalısı olarak İsveç’te satılmayabaşlandı. Türk Kereviti satışı yapan İsveçli şirket ise Türkçe reklamile tüketiciye seslendi. Türkiye’den ihraç edilen kerevitleri tüketiciyesunan şirketin İsveç televizyonlarında yayınladığı reklamda oynayanaktör, Türkçe olarak “Kerevitler için teşekkür ederiz “ diyerek Türkhalkının sempatisini kazandı. Reklamda Türkiye’de yaşayan bir ailenin deinternet üzerinden İsveç’te yayınlanan reklamı izleyerek, kerevitlerinihraç edildiğine dair yaptıkları Türkçe konuşmalar, İsveççe alt yazı iletelevizyonlarda yayınlanıyor.Dünyanın en kaliteli kereviti olarak satılmaya başlanan ve Türkiye’detatlı su ıstakozu olarak bilinen kerevit İsveç’te 50TL’ye satılıyor.
#İsveçBilim insanları, dünyamızın yüzeyinin yüzde 1'inden daha azını kaplayan tatlı su kaynaklarındaki yaşamın tehdit altında olduğunu açıkladı. Tatlı su kaynaklarında bulunan tatlı su balığı, yusufçuk, kızböcekleri, yengeç, kerevit ve karides türünün neslinin 4'te 1 oranında tükenme riskiyle karşı karşıya olduğu belirtildi.
#Tatlı SuMasterChef 2. ceketi kim kazandı 17 Aralık 2024 Salı akşamı, bireysel oyunların ardından yanıt buldu. Çeyrek final heyecanının başladığı MasterChef Türkiye'nin dün geceki son bölümünde, Şirin, Onur, Kerem, Eda, Semih ve Erim iki aşamalı etapta, karşı karşıya geldi. Eski MasterChef şampiyonu Metin Yavuz'un konuk olduğu gecede, reyhan ve kerevit yaratıcılık etabında en yüksek puanı Kerem alırken, final etabının sonunda şeflerin verdikleri puanlar MasterChef ceketi kazananı belirledi. Büyük final heyecanının yaklaştığı yarışmada, rakiplerini eleyerek MasterChef şef ceketini alan 2. isim Beyza'nın yanına çıkarak şampiyonluğa bir adım daha yaklaştı. Peki, 17 Aralık MasterChef kim kazandı, ilk ceketi kim kazandı? İşte, MasterChef ilk ceketi kazanan yarışmacı ve son bölümde yaşananlar.
#Masterchef 2. Ceketi Kim AldıEtkileyici tarihi binalarda hizmet veren üç ayrı restoranda üç farklı gastronomi deneyimi yaşamak için Floransa’dayız. İlhamını Michelangelo’nun eserlerinden alan La Loggia ilk durağımız. Ardından şehrin göbeğindeki ikonik yapılardan birinde hizmet veren Four Seasons Hotel Firenze’deki Il Palagio’ya geçiyoruz. Son durağımızsa tarih kokan ambiyansıyla sizi hemen etkisi altına alan Locale Firenze.
#FloransaSosyetik, pahalı, Allah için güzel bir ada Paros. Kısa tatilimizde ancak üç lokanta denedik ve hiçbiri tam olarak memnun etmedi. Son akşam aile işletmesi bir tavernayı seçtik: Katsounas. Diğer iki lokantaya kıyasla çok daha ucuz. Girit salata, kabak ve domates mücverleri. Midye saganaki özellikle iyi. Adanın nohut yemeği müessese ikramı olarak geliyor ve lezzetli.
#ParosAfrika’nın doğusunda, Tanzanya’ya bağlı cennet gibi bir ada: Zanzibar. Tanzanya’nın adalarına büyük turizm yatırımları planlanıyor. Bu yüzden Zanzibar’ı görmek isteyenlere tavsiyem, acele etmeleri. Yunuslarla yüzmek, maymunlar ve dev kaplumbağalarla yürüyüş yapmak, tüm negatiflikleri ‘hakuna matata’ ile geride bırakmak için...
#ZanzibarDünyanın en şık ve pahalı restoranlarının menülerinde baş köşede yer alan ıstakoz, en değerli kabuklu deniz ürünlerinin başında geliyor. Çeşitli renklerde ve boyutlarda karşımıza çıkabilen ıstakoz, genellikle restoranlarda akvaryumların içinde yaşatılıyor ve henüz canlıyken pişiriliyor. Peki ıstakoz nasıl pişirilir? Istakozun canlı pişirilmesinin nedeni nedir? Aklınızdaki tüm soruların yanıtları içeriğimizde…
#Istakoz Nasıl PişirilirYüksek lisans projesi için bir koleksiyoncudan satın aldığı dinozor kemiklerindeki tuhaflıkları fark etmiş ancak yepyeni bir türün keşfine öncülük edeceğini hiç düşünmemişti. Peki, sonuçlar eline ulaştığında kalbinin duracak gibi olduğunu belirten Kyle Atkins-Weltman'ın imza attığı keşfin arka planı ve önemi ne? İşte cevabı...
#DinozorBu yıl yemeğin birleştirici gücüne şahit oldum, Türk mutfağının üst düzey tekniklerle rafine sunumlarını servis eden yeni restoranlarla tanıştım... Sadece deniz ürünlerine odaklanan özel bir menü denedim, dünyanın en ünlü şeflerinden birinin restoranında çok farklı bir yemek deneyimi yaşadım… Aklımdan çıkmayan lezzetler hangileriydi, gelin birlikte hatırlayalım.
#GastronomiMalum, balık avı yasağı bitti. Tezgâhlarda balık bolluğu ve çeşitliliği artmaya başladı. Four Seasons Hotel Istanbul at The Bosphorus’un şefi Görkem Özkan’la sabaha karşı yola düştük, Gürpınar Su Ürünleri Hali’ni ziyaret ettik. Kasa kasa dizilen çeşitler arasında alışveriş yaptık. Şefe alırken ve pişirirken nelere dikkat etmemiz gerektiğini sorduk...
#GİZEM DİNÇBAŞŞef Görkem Özkan ve ekibi Aqua’da Türkiye standartları için sıradışı bir iş yapıyor. Hazırladıkları menü balık odaklı. Bizim balık konusunda ne kadar tutucu olduğumuz malum. Üstelik böyle bir restoranı Four Seasons Hotel Bosphorus gibi üst düzey, ulusal bir otel zincirinin ana restoranı yapmak beraberinde birçok zorluk getirebilir.
#Ebru ERKEMasterChef kim elendi, sorusu 30 Temmuz 2023 (dün) akşamı kıyasıya mücadele sonrası yanıt buldu. All Star sezonu ile ekranlara hızlı bir başlangıç yapan MasterChef All Star'ın 30 Temmuz tarihli son bölümünde, eleme potasında yer alan Rıfat, Eda, Büşra, Çağatay, Batuhan, Tolga ve Mert ilk turda yedikule marulu ve kerevit ile yaratıcı yemek yapmak için mücadele verdi. Bu haftanın eleme adayı olan üç isim ilk turda potadan çıkarken, eleme finaline Büşra, Eda, Rıfat ve Çağatay kaldı. Değerlendirme yapılacağı sırada bir yarışmacının tabağında kasnak unutması değerlendirme yapılmadan elenmesine neden oldu. MasterChef tarihinde bir ilkin yaşandığı gecede gözyaşları sel oldu. Peki, 30 Temmuz MasterChef'ten kim gitti, kim elendi? İşte, son bölümde elenen yarışmacı ve yaşananlar.
#Masterchef Kim ElendiHayatı düşük hızda ve keyfini çıkararak yaşayan ‘Cittaslow'larımız (sakin şehir) keşfedilmeyi bekliyor. Türkiye'nin dört bir yanından kentleri barındıran Cittaslow listesine son olarak Antalya’nın mavi güzeli Finike de eklendi. Böylelikle sakin şehir sayımız 22’ye yükseldi. Biz de bu güzel gelişme sonrası uzmanlarımıza ‘Sakin şehirlerimizde nereleri gezmeli, neler yapmalı?’ diye sorduk. Birbirinden güzel önerilerde bulundular.
#RotaHer yıl iki ya da üç kez dünya çapında ünlü restoran deneyimlemeye çalışıyorum. Mirazur, ‘gezici restoran’ olarak Sidney’e gelince menüsünü tatmaya gittim. Kakadu eriğiyle cennet karidesi bir tabakta buluşmuştu, beğendim. Deniz kereviti efsaneviydi ama kavunun ekşiliği dengeyi bozmuştu. Son dakika golüyse kalamata zeytin ve limonla oldu. Bu bir tatlı, hem de ne tatlı... Gecenin en iyisi!
#MirazurBütün bir hafta yorucu geçen iş koşuşturmasından sıkılanlar, hafta sonlarını iple çekiyor. Biz de bu hafta uzmanlarımıza her mevsim harika manzaralara bürünen, doğanın içinde ailece vakit geçirmeye uygun, mutlaka görülmesi gereken gölleri sorduk. 12 şehirden keşfedilmeyi bekleyen 13 gölü önerdiler...
#RotaSomer Sivrioğlu’nu anlatmama, tanıtmama hiç gerek olmadığını çok iyi biliyorum. 2 ay kadar önce Adana Lezzet Festivali’nde sahneye çıktığında çığlık atanları, elini tutmak için sahneye tırmanmaya çalışanları, sahne arkasında “Terli tişörtünü bana atar mısın?” diye bağıranları gördüğümde “İşte şöhret olmak ve aynı zamanda sevilmek bu” diye düşünmüştüm.
#Müge AkgünBeylikdüzü'nde balık avına çıkan teknelerde ve Gürpınar Su Ürünleri Hali'nde denetim yapıldı. Zaman ve boy yasaklarına aykırı avlanıldığı tespit edilen yaklaşık 3 ton ağırlığında su ürününe el konulurken, haldeki 9 balıkçıya toplam 85 bin lira ceza kesildi.
#BeylikdüzüKerevit nedir, yenir mi sorusu MasterChef programı ile gündeme geldi. Deniz canlısı olarak dikkat çekici bir yapıya sahip olan Kerevit, yengeç ve ıstakoz benzeri bir yapıya sahiptir. Dünyanın her yerinde yaklaşık 600 türü bulunan kerevit nasıl pişirilir merak ediliyor. Peki, Kerevit nedir, nasıl yenir? İşte kerevit ile yapılan yemekler...
#KerevitBalık sezonunun yavaş yavaş açılmaya başladığı bu günlerde, sizlere faydalı olacağını düşündüğüm deniz ürünleri ile ilgili bir yazı hazırladım. Balıkların besin değeri kadar tüketildikleri mevsimler de oldukça önemlidir. Peki, hangi balık hangi ayda yenmelidir? İşte, balık takvimi ve size kılavuzluk edecek besin değerleri...
#Deniz ÜrünleriBouillabaisse, Marsilya bölgesine özel balık güvecine verilen isimdir. Bouillabaisse, pırasa, soğan, domates, kereviz, patates gibi sebzeler et suyu ile birlikte haşlanır ve balıkla birlikte servis edilir. Et suyu geleneksel olarak rouille, zeytinyağı, sarımsak, safran ve kırmızı biberden yapılmış bir mayonez ile ızgara ekmek dilimleri üzerinde sunulur. İşte, Bouillabaisse nedir, malzemeleri nelerdir? İşte, o detaylar
#BouillabaisseDünya üzerinde birçok değişik çeşidi bulunması ile beraber, kerevit balığı önemli türler içerisinde yer alır. Peki, Kerevit balığı nedir, özellikleri nelerdir ve yenir mi? Kerevit balığı türleri ve nerede yaşar detayları ile derledik.
Meze hassas noktamız. Sıcak-soğuk gelen paylaşımlık tabakları birlikte yiyip tattıklarımızdan bol bol konuşmayı bir başka seviyoruz. The Steeve de şefi İsmet Saz’ın yerel malzemelerimizle lezzetlendirdiği tapas menüsüyle öne çıkıyor. Listede küflü peynirli karnabahar da var, ördek etli çıtır mantı da...
#MezeBüyük şehirlerin trafiği, stresi ve en önemlisi bütün bir hafta yorucu geçen iş koşuşturmasından sıkılanlar, hafta sonlarını iple çekiyor. Biz de uzmanlarımıza kışla birlikte güzel manzaralara bürünen, doğanın içinde ailece vakit geçirilecek en güzel gölleri sorduk. 10 şehirden keşfedilmeyi bekleyen 15 gölü önerdiler.
#TatilRusya’nın farklı ülkelerde başarı yakalamış ilk zinciri Novikov, Mandarin Oriental Bosphorus’ta açtığı şubeyle İstanbul’da. Pan-Asya lezzetleriyle iddialı mekânın menüsü, yurtdışı örneklerine göre biraz daha sade... Ama trüflü deniztarağı, yuzu somon gibi saşimileri, şef seçkisi suşi çeşitleri ve günlük taze deniz ürünleriyle bu açığı kapatıyor.
#MochiAstaksantin, antioksidan aktivitesinin E vitamininden 550 kat, C vitamininden 6 bin kat, KoEnzim Q10'den 800 kat, karotenden de 10 kat daha güçlü olduğu bilindiği için alanında çalışan doktorlar tarafından, ‘’karotenlerin kralı’’ olarak adlandırılıyor. Son günlerde sıklıkla araştırılan astaksantin hakkında bilgileri araştırdık, uzmanına sorduk. Peki, astaksantin nedir, ne işe yarar? İşte astaksantinin cilde ve vücuda faydaları...
#Astaksantin