GeriEvcil Hayvanlar Kerevit Balığı Nedir, Özellikleri Nelerdir Ve Yenir Mi? Kerevit Balığı Türleri Ve Nerede Yaşar Bilgiler
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kerevit Balığı Nedir, Özellikleri Nelerdir Ve Yenir Mi? Kerevit Balığı Türleri Ve Nerede Yaşar Bilgiler

"Dünya üzerinde birçok değişik çeşidi bulunması ile beraber, kerevit balığı önemli türler içerisinde yer alır. Peki, Kerevit balığı nedir, özellikleri nelerdir ve yenir mi? Kerevit balığı türleri ve nerede yaşar detayları ile derledik."

Yengeç ya da ıstakozlara benzer yapısı ile beraber kerevit balıkları önemli bir yere sahiptir. Aynı zamanda bu balık türlerinin yenip yenmeyeceği noktasında birçok işi internet üzerinden araştırma yapıyor.

Kerevit Balığı Nedir?

Yengeç ile ıstakozlar gibi kabuklu balık türleri içerisinde kerevit balığı gelmektedir. Aynı zamanda dünyanın birçok farklı bölgesinde değişik çeşitleri bulunur. Genelde kırmızı renk tonuna sahip balık türleri içerisinde gelir.

Kerevit Balığı Özellikleri Nelerdir?

Kerevit balıkları hem tatlı hem de tuzlu sularda yetiştirilen canlı türleri içerisinde yer alır. Tatlı su kerevitleri küçük ve kırmızı bir yapıya sahiptir. Tuzlu su kerevitleri ise daha büyük yapılıdır ve aynı zamanda koyu renklidir. Üstelik dünyada toplamda 600 farklı canlı türü olduğunu söylemek gerekir. Genel olarak kırmızı renginin farklı tonları üzerinden Istakoz ya da yengeci benzer bir yapıya sahiptir. Aynı şekilde yine bu canlı türleri kadar boyuta sahip olduklarını ifade etmek mümkündür. Aynı zamanda İsveçlilerin çok sevdiği ve düzenli şekilde tükettikleri deniz canlıları arasında yer alır.

Kerevit Balığı Eti Yenir mi?

En çok merak edilen konulardan biri olarak kerevit balığının etinin yenip yenmeyeceği gelmektedir. Bu balık türünün etinin dünya çapında yendiğini ifade etmek mümkündür. Özellikle başta İsveçliler olmak üzere, Avrupa'nın birçok farklı bölgesinde yaygın olarak tüketilir. Aynı zamanda yengeç ve ıstakoz gibi oldukça lezzetli bir tada sahiptir. Farklı biçimlerde hazırlanması ile beraber tüketilir. Aynı şekilde yaygın tüketiminin Türkiye'de de gerçekleştiğini ifade etmek mümkün.

Kerevit Balığı Türleri Nelerdir?

Kerevit balığı türleri genel olarak tatlı ve tuzlu suda yaşamaları üzerinden değişkenlik gösterir. Bu doğrultuda kırmızı ve koyu renkli olmaları ile beraber, yaşamış oldukları tatlı ve tuzlu suya göre farklılık yaratır. Aynı zamanda toplamda 600 farklı türe sahip olan deniz canlıları içerisinde olduğunu söylemek mümkün. Bu yönüyle dünya çapında önemli deniz canlıları arasında yer almaktadır. Çünkü Avrupa başta olmak üzere birçok farklı ülkede tüketilen canlı türleri içerisinde gelir.

Kerevit Balığı Nerede Yaşar ve Bulunur?

Özellikle nehirler, göller, çaylar ve aynı zamanda bataklıklarda kerevit balığı yaşar. Bu doğrultuda tuzlu sularda yaşayan kerevit balığı türleri de olduğunu ifade etmek mümkün. Genelde çakıllı olan dipler ile beraber yassı taşların alt bölümünde yakalanır. Tabii kıyı bölgelerinde ve sığ çukurlarda da yine karşılaşılan balık türleri içerisinde geldiğini ifade etmek gerekir.

Kerevit Balığı Nasıl Beslenir?

Kerevit balıkları avlarını genelde gezinerek ya da saklanarak elde ederler. Özellikle çürümekte olan hayvansal ve bitkisel besin kaynakları üzerinden tüketim gerçekleştirdiklerini söylemek mümkün. Aynı zamanda küçük balık kabuklu canlılar ve balıklar larvaları üzerinden de beslendiğini ifade etmek gerekir. Böylece genel olarak birçok farklı şekilde ve biçimde beslenen deniz canlıları içerisinde geldiğini söylemek mümkün.

Kerevit Balıkları Ne Kadar Süre Yaşar ve Ömürleri Ne Kadardır?

Kerevit balıkları türlerine bağlı olarak ve yaşam koşulları üzerinden farklı sürelerde yaşamını sürdürürler. Ancak bu doğrultuda genel anlamda ortalama 8 yıl kadar yaşadıklarını ifade etmek mümkün. Tabii günümüze özel olarak üretildikleri için, bu senin daha uzun noktaya da çıktığını söylemek gerekir. Özellikle lezzetli yanıyla yaygın olarak tüketilen önemli deniz canlıları içerisinde yer almaktadır. Bu sebepten dolayı 8 ile 10 yıl içerisinde bir yaşama sahip oldukları söylenebilir.

False