Vitamin eksikliği olan kişilerin gribal enfeksiyonlara yakalanma riskinin daha yüksek olduğunu söyleyen Aile Hekimi Dr. Şevin Demir, “Koronavirüsten korunmada oldukça etkilidir. D vitamini kalbin sağlıklı olarak kasılıp gevşemesini düzenler, hipertansiyon gelişme riskini ve insülin direncini azaltır. Doktor kontrolünde kullanmak gerekir çünkü vücutta gereğinden fazla D vitamini bulunması zehirlenmeye yol açabilir” dedi.
#Aile Hekimi Dr. Şevin DemirGebeliğinizin belki ilk, orta veya son aylarındasınız! Fark etmez çünkü kış aylarında hastalıklardan korunmak ve bağışıklığınızı güçlendirmek için bir değil iki sebebiniz var. Gebelikte hem bebeğinizin hem de sizin sağlığınız çok büyük önem taşıyor. Beslenmenizle kendinize ne kadar iyi bakar ve dikkat ederseniz bebeğinizi de o kadar iyi besleyebilir ve anne karnındaki gelişimini destekleyebilirsiniz. Kış aylarında bebeğinizi ve kendinizi hastalıklardan korumak, bağışıklığınızı güçlendirmek için Diyetisyen Oya Neva Demirkol, önerilerde bulundu.
#BAYERGebeliğinizin belki ilk, orta veya son aylarındasınız! Fark etmez çünkü kış aylarında hastalıklardan korunmak ve bağışıklığınızı güçlendirmek için bir değil iki sebebiniz var. Gebelikte hem bebeğinizin hem de sizin sağlığınız çok büyük önem taşıyor. Beslenmenizle kendinize ne kadar iyi bakar ve dikkat ederseniz bebeğinizi de o kadar iyi besleyebilir ve anne karnındaki gelişimini destekleyebilirsiniz. Kış aylarında bebeğinizi ve kendinizi hastalıklardan korumak, bağışıklığınızı güçlendirmek için Diyetisyen Oya Neva Demirkol, önerilerde bulundu.
#BAYERYaş almaya başlayan erkeklerin fiziksel ve ruhsal sorunlarına çözüm arayan ‘50 ve Ötesi Erkekler İçin Gerçek Reçeteler’ kitabı yayımlandı. Farklı alanlarda uzman 28 doktorun hazırladığı rehber niteliğindeki kitapta cinsel aktivitenin kalp sağlığına etkisinden yaşlanmaya karşı ‘eksozom’ teknolojisine kadar pek çok konuya değiniliyor.
#Gizem CoşkunardaÇoğumuz günlük hayatımız içerisinde o kadar yoğunuz ki daha fazla hareket etmek genellikle arka plana atılıyor. Ancak önceliklerinizi yeniden düşünmeniz için çok geçerli bir neden var. Geçtiğimiz hafta British Journal of Sports Medicine'de yayınlanan yeni bir araştırmaya göre, fiziksel olarak aktif olmak, yaşam süresini 5-10 yıl uzatabilir. Araştırmada, düzenli olarak aktif olan bireylerin daha uzun ve sağlıklı bir yaşam sürdükleri tespit edildi. Bu bulgu, günlük yaşantımıza daha fazla fiziksel aktivite eklemenin önemini bir kez daha vurguluyor.
#SağlıkAşırı kilolar pek çok sağlık sorununun birincil sebebi. Kilo vermek söz konusu olduğunda da herkesin aklına ilk olarak metabolizma hızı geliyor. Peki "Ben gençken sırım gibiydim" diyenler, yaşının ilerlemesiyle metabolizmasının da yavaşladığını düşünenler ne yapmalı? İşte araştırma sonuçları ve uzman yorumları...
#SağlıkVitaminler vücudun sağlıklı işleyişi için büyük önem taşıyor. Hem vitamin hem de hormon olan D vitamininin kas-kemik sağlığı, ruh sağlığı, metabolizma işleyişi, bağışıklık ve sinir sisteminin düzgün çalışması başta olmak üzere vücutta birçok önemli görevi bulunuyor. Memorial Şişli Hastanesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bölümü’nden Prof. Dr. İbrahim Şahin, D vitamini ve sağlık için önemi hakkında bilgi verdi.
#D VitaminiHareketin ABC’si olarak tanımlanan motor beceriler okul öncesi dönemde kazandırılması gereken temel becerilerdir. Bu beceriler yer değiştirme becerileri, nesne kontrolü gerektiren beceriler ve denge becerileri olarak sınıflandırılır. Koşma, sekme ve galop yer değiştirme becerisi olarak sınıflandırılırken, nesne fırlatma, top sektirme veya topa ayakla vurma nesne kontrolü gerektiren becerilerdir.
#Konuk YazarYaş bir sayıdır. Yaşın anlamı ise tamamen sizin bakış açınıza göre değişir. Peki neden 40 yaş sendromu yaşanır? 40 yaş hayatımızda neleri değiştirir? Bu yaşımızın tadını en sağlıklı ve verimli bir şekilde nasıl çıkarabiliriz? İşte tüm bu soruların cevabı bu haftaki yazımızda.
#SağlıkTuz konusu son zamanlarda epey tartışmalı bir hale geldi. Bir yanda “rafine tuz kullanın” diyenler, diğer yanda “doğal tuzlar daha sağlıklıdır” diyenler var. Peki tuzumuzu neye göre seçeceğiz? Sağlık durumumuza göre mi yemeğe göre mi? Hangi yemekte hangi tuzun kullanılması daha uygun? Son dönemlerde oldukça popüler olan koşer tuzunun faydaları nelerdir? Deniz tuzu, kaya tuzu, Himalaya tuzunun farkları nelerdir? Diyetlerde hangi tuzu kullanmak gerekir? Tansiyon hastaları için en iyi tuz hangisi? Tüm bu soruların yanıtını konunun uzmanlarından dinledik. İşte 10 sorunda t
#TuzÇocuğu okula gidecek tüm aileler tatlı bir telaş içerisinde de olsa okul alış-verişini tamamladı. Ancak çocukların okulda kullanacakları defter, kitap ve diğer araç-gereçlerini taşıdıkları sırt çantaları kimi zaman aşırı şekilde ağır olabiliyor. Bu durum ise beraberinde bazı sağlık sorunlarını getiriyor.
#Sırt ÇantasıSiz hangi yemeğe hangisini kullanıyorsunuz? Tuzunuzu neye göre seçiyorsunuz? Her yıl yeni bir tuz ismi duydukça sizin de aklınız karışıyor mu? Sofra tuzu, Himalaya tuzu, kaya tuzu, koşer tuzu, limon tuzu, iyotlu iyotsuz tuz… Hangisi daha faydalı? Hangisini hangi yemekte kullanalım? Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Hale Ünal Aksu ve Diyetisyen Berna Arslan ile konuştuk.
#TuzDiz ağrısı yaş ilerledikçe hayat kalitemizi doğrudan etkileyen büyük bir sorun olarak karşımıza çıkar. 60’lara merdiven dayarken merdiven çıkamama, uzun yolda yürüyememe, yere oturup kalkamama gibi problemler kaçınılmaz oluyor. Bu yaşlarda pek çok kadından aynı şikayetleri duyuyoruz. Çoğunun dizinde sıvı kaybı ya da kireçlenme problemi var. Kimi sorununa ameliyat olarak çözüm buluyor, kimi iğne yaptırıyor, kök hücre tedavisi deniyor, kimi ozon terapi… Bu işlemlerden ve ameliyattan korkanlar ise çareyi kantaron yağında, kuyruk yağında ya da kelle paça çorba gibi kolajen kaynaklarında arıyor.
#Diz Ağrısı50'li, 60'lı yaşlardan sonra insanların dizlerindeki ağrılardan yakınması, hareketlerinde zorlanması normal karşılanır ancak bizim ülkemizde özellikle kadınların dizlerinde sıklıkla kireçlenme ve sıvı kaybı problemi yaşanıyor. Peki neden özellikle kadınlar bu dertten mustarip, temelinde ne yatıyor? Kuyruk yağı, kantaron yağı, kelle paça çorbası, kolajen takviyeleri diz ağrılarına iyi geliyor mu? Yoksa sorunun tek çözümü ameliyat mı? Doç. Dr. Ahmet Sevencan ile konuşuk.
#Diz ProblemleriTanınmış sporculardan müzisyenlere birçok ünlü isme destek veriyor. Kendi yaşlanma sürecini durdurmak için de önlem üstüne önlem alıyor. Ünlülerin performans uzmanı, sağlıklı ve uzun ömürlü olmak için kullandığı takviyeleri anlattı...
#Gıda TakviyeleriAlışveriş merkezlerinde dolaşırken birçoğumuz hem kısa bir dinlenme molası hem de rahatlama hissi için masaj koltuklarına oturmuşuzdur. Bu koltuklarda masaj yaptırmak kısa süreli rahatlama sağlasa da çoğumuz tehlikenin farkında değiliz. Uzmanlar, bu koltukların yanlış kullanımının felce kadar giden ciddi problemlere neden olabileceğini söylüyor. Peki, neden bu kadar zararlı? Doçent Doktor Mustafa Çorum ile konuştuk.
#SağlıkSevgili Hürriyet okurları... Dünya genelinde kanser vakaları giderek artıyor. Kanserin başlıca görülme nedenleri arasında genetik özellikler ve çevresel faktörler yatıyor. Kansere neden olabilecek çevresel faktörleri azaltmak ise bizim elimizde.
#Sağlık