Ege mutfağı sadece restoranlarda sunulan yemekleriyle değil, aynı zamanda sokak lezzetleriyle de ünlü. Son 5 yılı değerlendirdiğimizde ise yenilikçi şefler sayesinde Michelin ve Gault & Millau gibi dünyaca ünlü rehberlere giren lezzet duraklarıyla gastronomi merkezine dönüşmüş durumda.
#1Canlı müzik geceleriyle de bilinen Suadiye’deki Folks Kitchen&Cocktail ‘Cadde içindeki bir bahçe’ havasıyla özellikle gençler arasında yemek buluşmaları için de popüler. Uzakdoğu lezzetleri açısından zengin menüsünde, başlangıçlarındaki edamame çeşitleri pek beğeniliyor... Pizza, makarna ve salata seçenekleri de sunan mekânın özellikle kokteylleri öne çıkıyor.
#SuadiyeKalamar balığı, tüketilebilen deniz canlıları arasında yer alır. Birçok dünya mutfağı içerisinde sıklıkla tercih edilir. Yemekleri, hazırlanışı ve avlanma şekli ile birçok özelliği vardır. Kalamar balığının nasıl avlandığı ve nasıl sunulması gerektiği gibi konularda insanlar merak duyabilirler. Kalamar balığının özellikleri hakkında merak edilen tüm detayları derledik.
Granyöz balığı, görünüm olarak genellikle levreğe benzer. Bu nedenle de kaya levreği adı ile de bilinir. Lezzetli bir balık türü olması nedeni ile balık severler çok sık tarafından tercih ediliyor. Görünümü bakımından levreğe çok benzeyen bir özelliği bulunur. Granyoz Balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır sizler için derledik.
Yaz, kapıda. Farklı bir deneyime hazır mısınız? Yazı, ‘Yunan Adaları’nda karşılamaya ne dersiniz peki? Yanı başımızda çoğu… Bazıları var ki; hepi topu yarım saat sürüyor adımınızı atmanız. Gelin, bu yaz en azından birini ziyaret edin. Lezzetli mi lezzetli, güzel mi güzel yemeklerinden, deniz ürünlerinden tadın. Samimiyetlerinden etkileneceksiniz...
#SeyahatRamazan bitti. Artık uçup kaçma vakti. Benim en sevdiğim sahnelerden biri her akşam köprüden Kuzguncuk’a inerken gördüğüm kalabalık. Her akşam başka bir mangal. Çoğu zaman et, sucuk ve nadiren balık... Ama hep bir kalabalık. İşte bu yazıda herkese farklı fikirler versin diye bir derleme yaptım.
#MangalRamazan bitti. Artık uçup kaçma vakti. Benim en sevdiğim sahnelerden biri her akşam köprüden Kuzguncuk’a inerken gördüğüm kalabalık. Her akşam başka bir mangal. Çoğu zaman et, sucuk ve nadiren balık... Ama hep bir kalabalık. İşte bu yazıda herkese farklı fikirler versin diye bir derleme yaptım
Hayal Kahvesi’nin ortaklarından Ebru Köktürk Koralı (45), iki çocuk sahibi bir anne ve lezzet peşinde yolculuklara çıkan bir gezgin. “En geç üç ay içinde seyahate çıkamazsam, gelecekle ilgili bir planım yoksa depresyona giriyorum” diyor. Bugüne kadar 40’a yakın ülke gördü. Hayali Afrika ve Sibirya’yı trenle gezmek. Koralı, Paris’in en sevdiği lezzet bölgesini anlattı.
#ParisAyvalık’ı diğer tatil bölgelerinden ayıran, kendine has kültürü olsa gerek. Ege’nin özgün mimarisi, sokakları saran zeytin ve zeytinyağı kokusu, balığın her türlüsü, kapı önlerinde tembellik eden kediler... Tatil rotanız burayı gösteriyorsa, gerçekten “Ayvalık’ta bulundum” diyebilmeniz için gitmeniz gereken yerler, tatmanız gereken lezzetler, görmeniz gereken manzaralar var. İşte Ayvalık’ın top 10’u.
Önümüzdeki cumartesi Boğaz’dan rakı akacak desek yeri. Yeni Rakı, şehrin kültür başkenti olması şerefine Kuruçeşme Arena’da bir festival düzenliyor. Festivalin adı da çok matrak: Bi’ Büyük Fest. 1001 Meze Sofrası adında bir masa kuracaklar ve 1500 çeşit meze yapılacak. Bu aynı zamanda bir Guinness rekoru.
Sizi bilmem ama ben her gezi için bir bahane bulurum. Bazen saçma sapan, bazen de inandırıcı olur. Zaten yola çıkmayı aklıma koymuşumdur. Hatta bazen bahaneyi yolda bulurum. Kimi zaman bilinmedik bir coğrafyayı keşfetmeye niyetlenirim. Bu bahaneyle başladıklarım, zorlu yolculuklardır. Uzun yürüyüşler, dik yokuşlar, ormanlar, nehirler, çadırlar, kuş sesleri, karanlık geceler vardır içinde.