Kalamar tava

Güncelleme Tarihi:

Kalamar tava
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2012 15:35

Çıtır çıtır kalamar tava tarifimiz için malzemeleri hazırlamaya hemen başlayın!

Haberin Devamı

Malzemeler:

500 gr kalamar (temizlenmiş, ortadan İkiye bölünüp enine dilimlenmiş)
1 küçük şişe maden suyu
1 su bardağı un
1 tatlı kaşığı salça (1 fincan suda sulandırılmış)
1 çay kaşığı tuz
kahve kaşığının ucuyla karabiber
400 gr (2 su bardağı) rafine yağ

Yapılışı:

Kalamar dilimlerini genişçe bir kaba koyup, tuz ve biberi ekleyerek parmaklarınızla iyice karıştırınız.
Başka bir çukur kaba unu koyunuz. Maden suyunu azar azar dökerek unu bir bulamaç haline getiriniz. Salçayı unlu bulamaca iyice karıştırınız.

Yağı derince bir tavaya koyup kızdırınız. Kalamar dilimlerini unlu bulamaca batırıp, kızgın yağa atınız. 3 dakika karıştırmadan, sonra karıştırarak 1 dakika daha kızartınız. Tavayı ateşten alıp kalamarları ısıtılmış bir servis tabağına aktararak servis ediniz.

Not: Kalamar tavayı tarator sosla da servis edebilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!