Güncelleme Tarihi:
KAZANANLAR BELLİ OLDU
Metro Türkiye ana sponsorluğunda Dude Table tarafından organize edilen ‘35 Yaş Altı 3 Şef Yarışması’nın kazananları belli oldu. Gastronometro’da gerçekleşen finale kalan 10 genç şef arasından yarışmayı kazanan Ayşegül Uslu, Özge Nur Yılmaz ve Volkan Özkur belgelerini teslim aldı ve ‘Türk Mutfağı’nın Sürdürülebilirlik Elçileri’ olarak İtalya yolculuğuna hazırlanmaya başladı. Yarışmayı kazanan şefler Metro Türkiye’nin desteğiyle İtalya’da sürdürülebilir mutfak odağında eğitim hakkına sahip oldu. Gençler bu eğitimle uluslararası arenada deneyim kazanırken aynı zamanda yabancı şeflerle de tanışma ve bire bir çalışma şansı yakalayacak...
TEMİNAT ZORUNLULUĞU GÜNDEMDE
Tütün, Tütün Mamulleri ve Alkol Piyasasının Düzenlenmesine Dair 4733 Sayılı Kanun’da değişiklik yapıldı. Değişiklikle birlikte, Tarım ve Orman Bakanlığı’na alkol ve alkollü içkilerin üretim ve ithalat faaliyetinde bulunanlardan teminat alma yetkisi verilecek. Alınan karar üretim hacmine göre belirlenen yüksek meblağlı yıllık teminat ödemelerini beraberinde getiriyor. Bu zorunluluğun özellikle ufak ölçekli, butik şarap ve bira üreticilerini büyük oranda etkileyeceği öngörülüyor.
DOLU DOLU BİR PROGRAM...
Karaköy Güllüoğlu bünyesindeki Nadir Gastronomi Platformu ocak ayı programını açıkladı: 10 Ocak’ta Murat Güllü’nün anlatımıyla 4 farklı çay ve baklava eşleşmeli tadım etkinliği, 22 Ocak’ta Yasemin Güzel’le bitki temelli beslenme, 27 Ocak’ta yemek tarihçisi Özge Samancı moderatörlüğünde ‘19’uncu yüzyıl İstanbul mutfağı’ var. Daha fazla bilgi için Nadir Gastronomi Platformu'nun internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.
BALIK VE DENİZ ÜRÜNLERİ ÜZERİNE
Şef Çiğdem Alagök’ün yeni kitabı ‘Apiko’, Alfa Yayıncılık’tan çıktı. Kitap balık tarifleri üzerine yazılmış bir rehber niteliğinde. Çiğdem Şef işe kapsamlı bir deniz ürünleri tarif kitabı yazmak için başlamış. Ancak zamanla neyi reçetelediğini daha iyi anlayabilmek için dalış yapmaya karar vermiş. Derin dalışlar da dahil olmak üzere denizin derinliklerindeki hayatı da deneyimleyerek bu hikâyelerini de kitaba eklemiş. Kitapta barbun, levrek, sardalya, palamut, karides, kalamar, somon, lüfer, uskumru, kalkan gibi türlere özel başlıklar açılarak tarifler derlenmiş.
TAVUK DÖNERİ ÇOK SEVDİK
Yemeksepeti toparladığı veriler doğrultusunda 2023 yılının sipariş trendlerini açıkladı. Rapora göre en çok sipariş ettiğimiz yemek tavuk döner... Onu hamburger, lahmacun, pizza, çiğköfte, tost, Adana kebabı, tavuk tantuni ve pide takip ediyor. Raporda hangi alanda kaç yeni restoran açıldığına ilişkin bilgiler de var; kebapçılar ilk sırada...