Sağlıklı bir sebze olan kabak, salatadan köfteye pek çok yemeğe de lezzet katıyor. Demir ve lif kaynağı kabak, çorbalarda da tercih edilebiliyor. Sofranızda oldukça doyurucu olan kabak çorbasına da yer açın. Peki kabak çorbası nasıl yapılır? İşte kabak çorbası tarifi...
#Kabak Çorbası1 adet soğanı piyazlık doğrayın. 1 adet patatesi ince ince kesin. 1 adet büyük ya da 2 orta boy kabağı halka halka doğrayın. Doğradığınız tüm sebzeleri tencereye alıp üzerine yarım çay bardağı zeytinyağı ve ½ yemek kaşığı tereyağı ekleyin. Çok kısık ateşte sebzeleri 10 dakika kadar kavurun. Daha sonra üzerine1,5 litre yaklaşık 10 bardak sıcak su ya da tavuk ve ya et suyu ilave edip 10-15 dakika kaynatın bu sırada tuzunu ilave edin çorbayı ve blendardan geçirin. Bütün malzemeler ezilene kadar el blenderından geçirin. 1 kahve fincanı sıcak kremayı ilave edin. 1 çay kaşığı dijon tipi hardal, karabiber ve ince kıyılmış 3-4 dal taze nane ilave edip çorbayı servis edebilirsiniz.
#Kabak ÇorbasıBesleyici ve lezzetli bir çorba ramazan ayının en çok tercih edilen yemeği. Yapması pratik olsa da temel kuralları bilmeyenler için kıvamı tutturmak ya da miktarı ayarlamak bazen sorun olabiliyor. Yazarımız Gülay Barbaros Altan farklı yapım tekniklerini anlattı, Gaziantep’teki Mutfak Sanatları Merkezi’nin şefi Doğa Çitçi de birbirinden özel çorba tarifleri verdi.
#ÇorbaYılbaşı menüsü evde yeni yılı kutlayacak olanlar tarafından merak ediliyor. Yılbaşı menüsü örnekleri ailesine ve sevdiklerine birbirinden leziz tarifler sunmak isteyen milyonlarca kişinin araştırmaları arasında yer alıyor. Peki, Yeni yıl sofrasında neler olmalı? İşte sizler için hazırladığımız yılbaşı yemekleri, yılbaşı mezeleri, yılbaşı tatlıları ve görkemli yılbaşı masası ile yılbaşı menüsü 2023 seçenekleri...
#Yılbaşı Menüsü 2023Tunceli'nin yöresel yemekleri, et yemekleri, hamur işleri, çeşitli mezeler ve salatalar da dahil olmak üzere zengin bir yelpazeden oluşuyor. Tunceli'nin yöresel yemeklerinin içinde genellikle et yer alıyor. Aynı zamanda yemekler bol baharatla tatlandırılıyor. Tunceli’nin meşhur yemekleri nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Tunceli YemekleriŞeker hastalığı olarak da bilinen tip 2 diyabet, günümüzün en önemli sağlık problemleri arasında. Uluslararası Diyabet Federasyonu tarafından sunulan verilere göre dünya genelinde 20 ile 79 yaş aralığında olan her 11 kişiden biri diyabet hastası ve bu sayının 2045 yılında 10’da 1’e yükselmesi bekleniyor. Bu hastalık, kişinin organlarını ve yaşamsal fonksiyonlarını etkileyerek yaşam kalitesinin düşmesine neden oluyor. Hastalığın gelişmesinde ise insülin salgısının bozulması ve insüline vücudun direnç göstermesi önemli rol oynuyor. Üstelik diyabet belirtileri çoğu vakada gözlemlenemiyor ve teşhis raslantısal olarak konuluyor.
#Sponsorlu İçerikBalkabağı, sonbahara ayrı bir renk katıyor. Bu güzel tatla hazırlanan sıcacık ve nefis çorba içinizi ısıtacak. Balkabağı çorbası yaparken dilerseniz tavuk suyu veya et suyu kullanabilirsiniz. Ayrıca kremalı olarak da hazırlayabilirsiniz. Peki balkabağı çorbası nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte evde nefis balkabağı çorbası tarifi ve pratik yapımı...
#Balkabağı Çorbası Nasıl YapılırDolmaları çok çeşitli, lahana sarmaları tahinli... En çok kuzu eti yeniyor, patlıcanlı yemeklerin sayısız çeşidi pişiriliyor. Un helvası pekmezli; halka tatlısı çok seviliyor. Çukurova Aşçılar Derneği İkinci Başkanı Fatma Çıkla, Adana mutfağını anlatıyor, birbirinden leziz tarifler veriyor...
#KebabArapsaçı, ebegümeci, hardal otu, cibes... Ege otları da onlarla yapılan yemekler de saymakla bitmez. İster börek veya gözleme içine katın, ister kuzu etiyle yemeğini pişirin... Soğanla kavurup yoğurtla veya haşlayıp sarımsak-limon ve zeytinyağlı sosla servis etmek de mümkün. Bu otları artık sadece Ege’de değil, büyük şehirlerde de kolaylıkla temin edebiliyoruz, keza kabak çiçeğini de öyle... Ege otlarını ve kabak çiçeğini şefler anlattı.
#YeşillikMuradiye çorbası adını Osmanlı sultanı İkinci Murad’dan almış geleneksel bir çorbadır. Bursa mutfağına ait oldukça sağlıklı bir çorba olan Muradiye çorbası tarifi, malzemeleri ve yapılışı hemen aşağıda…
#Muradiye ÇorbasıRamazan ayıyla birlikte sevdiklerine özel lezzetler sunmak isteyenler her gün iftar menülerini özenle oluşturuyor. "İftara ne pişirsem?, "Bugün ne pişirsem?" diye düşünenler için çorbadan tatlıya Ramazan'ın on dokuzuncu gününe özel nefis bir menü hazırladık. İşte 1 Mayıs Cumartesi, Ramazan'ın 19. günü için iftar menüsü...
#RamazanRamazanda aile üyeleriyle birlikte iftar sofrasının başında toplanmak büyük bir keyif. Bu yıl kalabalık iftar yemekleri yiyemesek de gönüllerin bir olduğunu bilmek bile güzel. Hele bir de o sofralar leziz yemeklerle donatıldıysa iftarın tadı bir başka oluyor. Ramazanın ikinci gününde orucunuzu açmanız için sağlıklı ve lezzetli tarifler hazırladık. İşte 25 Nisan iftar menüsü…
#Bugün Ne PişirsemSahurda ve iftarda tüketilen besinlerin sağlıklı ve doyurucu olması, uzun saatler süren oruç ibadetini kolay bir şekilde gerçekleştirmede doğrudan etkili. Bu nedenle ramazan ayında ‘Bugün ne pişirsem?’ sorusu her zamankinden daha fazla soruluyor. Çorbadan ana yemeğe, hamur işinden tatlıya kadar her gün farklı lezzetlerle iftar hazırlamak isteyenler için alternatifleri bir araya getireceğiz. İşte, tarifleriyle 8 Mayıs iftar menüsü...
#İftar MenüsüSıradan çorba tariflerinden sıkılanlar için benzersiz bir önerimiz var: Zerdeçallı bal kabağı çorbası. Hint safranı olarak bilinen zerdeçal, bağışıklığı güçlendirmeden bağırsak hareketlerini hızlandırmaya, tok tutmadan cildi güzelleştirmeye dek birçok faydası bulunan bal kabağı ile buluşuyor, tadına doyum olmuyor. İşte, adım adım zerdeçallı bal kabağı çorbası tarifi…
#Zerdeçallı Bal Kabağı Çorbası Nasıl YapılırGraten, bir malzemenin, genellikle ekmek kırıntıları, rendelenmiş peynir, yumurta veya tereyağı kullanılarak esmerleşmiş bir kabukla doldurularak hazırlandığı bir mutfak tekniğidir. Karnabahardan brokoliye, taze fasulyeden kuşkonmaza kadar tüm mevsim sebzeleriyle yapılabilen gratenin en doyurucu tariflerinden birini derledik: Kabaklı patates graten. Sebzeleri değiştirerek aynı aşamaları uygulayabilirsiniz. İşte, kabaklı patates graten tarifi...
#Graten Nasıl Yapılır11 ayın sultanı Ramazan, kalabalık ve sevdiklerimizle geçen iftar sofralarıyla güzel! Peki iftar menünüzde bugün neler var? Henüz akşama ne pişireceğini bulamayanlar için iftar menülerini derlemeye devam ediyoruz. İşte ‘Bugün ne pişirsem?’ sorusuna yanıt niteliğinde tarifleriyle iftar menüsü!!!!!
#İfar MenüsüYüzlerce yıllık birikim, devasa bir külliyat, kuşaktan kuşağa aktarılan pratikler... Türkiye’nin lezzet hazinesi, kimilerine göre yeryüzünün en zengin birkaç mutfağından biri, pek çoğumuza göre de en güzeli. Peki bütün bu güzeller içinde en güzel 100 hangileri? Artık tereddüde gerek yok: Gastronomi düzeyi tartışılmayacak büyük bir heyet bunları sizin için belirledi.
#Türkiye'nin En Lezzetli 100 YemeğiHıdırellez, her ne kadar dilek ve etkinliklerle anılsa da, farklı ritüelleriyle de unutulmuyor. Türkiye, kendine özgü mutfağı ve yemekleriyle adını dünyaya duyurmuş bir ülke. 7 bölgesinde de çeşitli lezzetlerin yer alması bu mutfağın ne kadar zengin olduğunun da en büyük göstergesi. Peki Hıdırellez gününde Türk mutfağında neler pişer? İşte Türkiye'nin 7 bölgesine göre Hıdırellez günü yapabileceğiniz lezzetler...
#SeyahatYaz geldi, teknenizi güneye indiriyorsunuz ya da Fethiye, Hisarönü, Gökova üçgeninden sıkıldınız, yeni bir coğrafya, farklı lezzetler arıyorsunuz. Size önerim Cunda ve çevresindeki adalarda bir hafta geçirmeniz. Haziranda okullar da kapanmamışken, yani henüz ortalık tenhayken Cunda’nın sokaklarına da, denizlerine de, mezelerine de doyum olmaz.