Muradiye çorbası nasıl yapılır? Bursa Muradiye çorbası tarifi, malzemeleri ve yapılışı
Muradiye çorbası adını Osmanlı sultanı İkinci Murad’dan almış geleneksel bir çorbadır. Bursa mutfağına ait oldukça sağlıklı bir çorba olan Muradiye çorbası tarifi, malzemeleri ve yapılışı hemen aşağıda…
Hem sebzeli hem tavuklu hem de terbiyeli bir çorba olan Bursa Muradiye çorbası, özellikle soğuk kış günlerinde hastalıklardan koruyabilecek şifalı bir çorbadır. Peki Bursa mutfağına ait olan Muradiye çorbası nasıl yapılır? İşte Muradiye çorbası tarifi, malzemeleri ve yapım aşamaları…
- Yarım tavuk göğüs
- 1 adet kabak
- 1 adet havuç
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı arpa şehriye
- 2 yemek kaşığı un
- 50 gram tereyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Muradiye Çorbası Nasıl Yapılır?
Tavuk etini küçük küpler halinde doğrayın ve tencerede hafifçe soteleyerek mühürleyin.
Kabak ve havuçları da küp küp doğrayın ve tereyağıyla birlikte tavuklara ilave edin.
Birkaç dakika daha soteledikten sonra üzerine suyunu ekleyin.
Çorba pişmeye devam ederken un ve yoğurdu ayrı bir kasede iyice çırpın.
Çorbanın suyundan alıp ılıştırdıktan sonra tencereye ilave edin.
2 yemek kaşığı arpa şehriyeyi de çorbanıza ekleyin.
Şehriyeler de pişip kabarınca çorbanızı ocaktan alıp tuz ve biberle tatlandırın.
Soğutmadan servis yapın, afiyet olsun…