Terbiyeli işlembe çorbası, özellikle kış aylarında tercih edilen çorbalardan. Genelde lokantalarda tüketilen bu çorba evde de hazırlanabilir. Sıcacık ve nefis bir işkembe çorbası için tek yapmanız gereken tarife uymak. Peki terbiyeli işkembe çorbası nasıl yapılır? İşte evde terbiyeli işkembe çorbası tarifi ve malzemeleri...
#Terbiyeli İşkembe ÇorbasıTuzlama çorbası tarifi, MasterChef yeni bölümü ile izleyiciler tarafından merak ediliyor. Bir tür işkembe çorbası olan tuzlamanın farkı işkembenin biraz daha büyük doğranması. Ayrıca tuzlama çorbası içerisinde daha fazla işkembe bulunuyor. Bu lezzeti evinizde denemek isterseniz, tarifi hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...
#Tuzlama Çorbası Tarifiİşkembe çorbası, evde yapılması zahmetli bir tarif olduğu için genellikle lokanta ve restoranlarda tercih edilir. Ancak tam kapanmanın gündemde olduğu bu zor günlerde, özellikle Ramazan sofralarınızda ev yapımı işkembe çorbasına mutlaka yer vermenizi tavsiye ederiz. Peki lokanta usulü işkembe çorbası nasıl yapılır? Detaylar haberimizde…
#İşkembe ÇorbasıKış mevsimi yaklaşırken özellikle çocuklar arasında hızla yayılan grip virüsüne karşı grip aşısı yaptırmanın koruyucu olmadığına, hatta ciddi yan etkileri bulunduğuna dikkat çeken Fitoterapi Uzmanı Dr. Ümit Aktaş, gripten korunmak için şifanın aşıda değil, doğada olduğuna dikkat çekiyor.
#Grip ÇayıMevsim geçişleri pek çok kişi için hastalıkların habercisi oluyor. Havaların değişkenlik göstermesiyle etrafta sıkça rastladığımız hastalıkların başında da grip geliyor. Gripten korunmak ve grip sırasında yapılması gerekenler ile ilgili Fitoterapi Uzmanı Dr. Ümit Aktaş önerilerini paylaştı.
#BeslenmeBizde enfes taskebabı, Macaristan’da gulaş, Fransa’da boeuf bourguignon… Dünya mutfaklarının ortak lezzeti o: Yahni. Fatih Sultan Mehmet’in favorisi ‘zırba yahnisi’nden ünlü şef Gordon Ramsey’nin safranlı bouillabaisse’ine bu konuda gelmiş geçmiş en ünlü tabakları tanıyalım.
#YahniEndüstri mühendisi Vildan Özdemir (46), 25 yıldır eşiyle dünyayı geziyor. Programlı uzun yolculukların yanısıra her fırsatta 3-4 günlük kaçamaklar yapıyorlar. Bugüne kadar 30 ülkede 200’e yakın şehir gördü. Müzik, yemek, fotoğraf temalı geziler planlayan Özdemir, geçen ay Prag’a gurme temalı bir gezi yaptı.
Dilek Başarır, büyük bir gıda işletmesinin başında olmasına rağmen mutfağa girmeyi, yemek yapmayı çok seviyor ancak vakit bulamıyor. Mutfak onun için terapi merkezi. Bazen mutfağa girip yemek programı çeker gibi, tarif vererek, arada espriler yaparak yemekler yapıyor. Bazen de heveslenip misafir davet ediyor ancak iş yoğunluğu yakasını bırakmıyor
Bugüne kadar yüzlerce kişiyle röportaj yapıp onlara yemek kültürlerini anlattıran Mehmet Yaşin, kendisine neden ‘gurme’ değil ‘Şikemperver’ denilmesini istediğini ve kendi damak zevkini anlattı: Ekmek arası köfteyi her türlü ziyafete tercih ederim
Bumbar ya da bazı yörelerde söylenişiyle mumbar, hayvanın ince bağırsağına ciğer, kıyma, pirinç veya bulgur doldurularak yapılan bir çeşit dolma. Halk mutfağına özgü, yöresel bir lezzet. Yemek uzmanlarına göre bumbar aslında sucukla yakın akraba. Tıpkı onun gibi, göçebe topluluklar tarafından kıtlık zamanlarında uzun süre dayansın diye yaratılmış.