Güncelleme Tarihi:
Gripten korunmak için alınacak ilk tedbir, bireylerin bağışıklık sistemlerini güçlendirmesi ve kişisel hijyen kurallarını uygulamasıdır. Düzenli el yıkama alışkanlığını yerleştirmek ve kapalı ortamların düzenli olarak havalandırılmasını sağlamak bile, grip salgınlarından korunmakta oldukça önemlidir. Ellerinizi sadece her gün düzenli ve sık sık zeytinyağlı sabunla yıkamak bile gripten yüzde 70 oranında sizi koruyabilir. Bağışıklık sisteminizi güçlendirmek, gripten korunmak için evde yaptığınız turşu, yoğurt, sirke ve şalgam suyunu sofranızda bol bol bulundurun. Kelle paça içmeyi de ihmal etmeyin.
Grip virüsü sürekli olarak mutasyona uğrar. Yani, önümüzdeki yıllarda grip hastalığına yol açacak virüsün hangisi olduğunu bugünden bilmemiz mümkün değildir. Bu nedenle sadece geçmiş dönemde hastalık yaptığı tespit edilmiş olan virüslerden korur. Oysa, gelecek yani bu dönemde hastalık yapacak olan yeni grip virüslerinden korumaz. Bu nedenle grip aşısının yaptırdığınız günden sonra oluşacak yeni grip virüsü tiplerine karşı koruyuculuğu sıfırdır ayrıca ciddi yan etkileri de vardır.
Mutlaka istirahat edin. Bol miktarda sıvı tüketin. Bulunduğunuz mekanı sık sık havalandırın. Bol bol kelle paça, işkembe ve tarhana çorbası için. Bunlar, bağışıklığınızı destekleyen fermente gıda içeren çorbalardır. Kapari turşusunu bolca tüketin. Kapari antiviraldir, virüsleri öldürür.
Her hastalığın her derdin doğada bir dermanı vardır. Çok sık grip oluyorsanız çözümü doğadan bulabilirsiniz. Zencefil, ada çayı ve karanfil ile vücudunuza kimyasal almadan doğal kürlerle iyileşebilirsiniz.
Malzemeler: Kuru kök zencefil, 3 diş karanfil, 1 tatlı kaşığı adaçayı
Başparmağınızın bir boğumu kadar kuru kök zencefil ve 3 diş karanfili 1 su bardağı kaynamakta olan suyun içine atın. 6 dakika ağzı kapalı olarak kaynatın. Altını kapattıktan sonra 1 tatlı kaşığı ada çayı ekleyin. Tekrar ağzını kapatın ve kaynatmadan 10 dakika demlenmeye bırakın. Soğutmadan için. Yetişkinler bu grip çayından 2 saatte bir, 1 su bardağı ölçüsünde içebilirler. Çocuklar için 1 çay bardağı ölçüsünde verilmelidir.
Malzemeler: 1 tatlı kaşığı ıhlamur, 1 tatlı kaşığı yeşil çay, 1 tatlı kaşığı meyan kökü, 1 limonun suyu ve kabuğu, 250 cc kaynar su
Malzemeleri porselen ya da cam bardağa koyup üzerine kaynar su ekleyin. Demlenmesi için 10 dakika bekleyip için. Günde 4-5 fincan tüketebilirsiniz.