Işın Çelebi, Galatasaray başkan adaylığından çekilmesinin ardından araştırılan isim olmaya başladı. Geçtiğimiz dönemlerde Galatasaray başkan adaylığı misyonunu da yürüten Işın Çelebi, Haziran 2021 tarihinde gerçekleşecek olan başkanlık seçimine adaylığını koymuş, seçimlere 2 hafta kala geri çekilme kararı almıştı. Peki, Işın Çelebi kimdir? İşte, o isim hakkında bazı bilgiler
#Işın ÇelebiEkonomiden sorumlu eski devlet bakanlarından Işın Çelebi’nin ‘Dünyanın Şu Haline Bak’ adlı kitabı bundan 30 yıl önce yıkılan Berlin Duvarı’nın yerine dünyada yeni duvarların örüldüğü bir döneme girildiğini işaret ediyor. Çelebi, “Globalleşme zenginleşmeyi sağlamadı. Önümüzdeki dönemde Çin ve Almanya yakınlaşması daha da artacak. Çin-Almanya yakınlaşması yeni bir merkez yaratacak” dedi.
#GazetehaberleriÇin ve Hindistan’dan yeni dönen ekonomiden sorumlu eski devlet bakanlarından Işın Çelebi, dünyada ekonomik sistemde büyük bir depremin ayak seslerinin duyulduğunu, kapitalizmin çözüldüğünü söylüyor. “Dünya kapitalizmden sonraki düzene hazırlanıyor” diyen Çelebi, bölgesel savaşların da tesadüf olmadığını vurguluyor.
#GazetehaberleriPek çoğumuzun gündelik yaşam koşturmacası içinde kurallara uymayan, kendi bildiğince kuralları çiğneyerek düzeni bozan kişilerle karşılaşmamızın altında önemli bir eksikliğin yattığını ifade etmek mümkün. Bu o kişilerde sorumluluk bilincinin gelişmediğinin önemli bir göstergesidir.
#Konuk YazarBu haftaki Şezlong Sohbetleri’nin konuğu Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras... 1700’lerde Mora Yarımarası’ndan gelen büyük büyük dedelerinin Bodrum’u kuran ilk Osmanlı paşaları olduğunu söylüyor, “6-7 kuşak öncesinden bugüne baktığımda soyağacımızda karşıma çıkan isimler Bodrum’un gelişim sürecinin de bir özeti gibi” diyor.
#1Sezonu Beşiktaş'ın ardından ikinci sırada bitiren Galatasaray'ın bilinmezliklerle dolu yaklaşık 1 aylık bir dönem bekliyor. Sarı-kırmızılı kulüpte başkanlık seçimi, Fatih Terim'in durumu, sözleşmesi sona eren oyuncuların geleceği ve yeni transferlerin ne zaman ve kim tarafından yapılacağı şu anda bilinmiyor.
#GalatasarayDanimarka’dan Güney Afrika’ya hamburgere kafa tutuyor ama büyük zincirlerin aksine küçük işletmeler sistemiyle yayılıyor. Birçok Avrupa kentinde sayıları binlere ulaştı. Sempozyumlar düzenleniyor, tezlere konu oluyor. Yurtdışındaki macerasına kaldırım kenarlarında başlayan Türk döneri ikinci vatanı Almanya’da ‘yeni nesil dönerci’lerle sınıf atlıyor; dünyanın önemli otellerinin mönülerine giriyor. Üstelik artık kuvvetli bir siyasi sembol. Nasıl mı?
#DönerHürriyet Ankara’nın, kent ile üniversiteyi buluşturan “Ankademi: Şehir ve üniversite” yazı dizisinin 6’ncı oturumu, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nde (AYBÜ) gerçekleşti. Üniversite kampüsünün, kente örnek olabilecek projelerinde de bahseden Rektör Metin Doğan, “İnsanların yürüyeceği bölgeye araç trafiğini sokmadık. Üniversite inşasında önce bina mimarisini seçtik sonra yerleşim planını yaptık” dedi.
#Ankademi“Öldü” demek zor. Yaşadı Fikret Otyam. Denizin, dağın, ormanın, insanın bir olduğu noktada yaşamı ciddiye alarak yaşadı. Yaşattı da. Türkiye’nin en uzak köşelerinde, kuytularında akıp giden yaralı, çileli, çelebi yaşamları memleketin geri kalanına bağladı.
#Fikret OtyamHaluk Bilginer’den ilham alınarak hayat bulan çizgi karakter Evliya Çelebi’nin üç boyutlu sinema filmi ‘Evliya Çelebi ve Ölümsüzlük Suyu’ bu hafta vizyonda. Kendini günümüzde bulan Evliya Çelebi’nin betonlaşmış İstanbul karşısında yaşadığı şok ve üzüntüyü tahmin edersiniz...
#Haluk BilginerCüneyt Ergün, ilk albümü ‘Bilinmeyen Saati Uygulaması’nda değişik ses rengiyle dikkat çekti. Pop ve rock’ın harmanlandığı albüm akustik gitar ağırlıklı. Sözlerini ve şiirlerini kendi hayatından esinlenerek yazan Ergün’ün zor başlayan kariyerini, müzik, şiir ve edebiyata bakış açısını konuştuk.