‘Bilge Köyü katliamının arka bahçesine girilsin’

Güncelleme Tarihi:

‘Bilge Köyü katliamının arka bahçesine girilsin’
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2009 11:42

Mardin’in Mazıdağ İlçesi Bilge Köyü’nde 44 kişinin öldürüldüğü katliamın üzerinden yaklaşık 5 ay geçerken, köy muhtarı Abdurahman Çelebi, açılan davaya ve tutuklu sanıklara rağmen katliamın arka bahçesinin net olarak aydınlanmadığını iddia etti.

Haberin Devamı

Münevver Karabulut cinayetini örnek gösteren ve ilk başta 1 olan sanık sayısının medyanın çabası ile arttığını belirten Çelebi, “Bırakın korucularda, devlette bile olmayan silah ve patlayıcılar katliam sanıklarında çıktı. Bu işin arkasında başka örgütler olabilir. Bu katliamın arka bahçesine girilmesini ve olayın net olarak kamuoyuna açıklanmasını istiyoruz” dedi.

Bilge Köyü muhtarı Abdurahman Çelebi, 4 Mayıs gecesi meydana gelen katliamdan sonra olayı kan davasına dönüştürmeyeceklerini ve artık silaha davranmayacaklarını söyledi. Çelebi, “Silah devri bitti. Bu katliamı yapanların arkasında başka güçler vardır. Bu kadar mermi bu kadar silah nereden geldi? Bunların peşindeyiz. Güneydoğu’da arazi anlaşmazlığı bellidir. 4 kişi öldürülür, en fazla 7 kişi öldürülür. Katliamın sebebi namus olayı da değildir. Gidip şu anda devlet koruması altında olan kadına sorulabilir. Gidin kadına sorun, namus cinayeti olmadığını size söyleyecektir. Namus için 44 kişi öldüreceksin böyle bir şey yoktur” dedi.

Haberin Devamı

‘SANIKLAR, KATLİAMA YAPACAK KAPASİTEDE DEĞİLLER’
Katliam sanıklarının hepsini tanıdığı ve hepsi ile birlikte büyüdüğünü söyleyen muhtar Çelebi, şöyle konuştu:
“Bunların arkasında kim olduğunu bilsem zaten söylerdim. Ama ben bu insanların hepsini tanıyorum, hepsi ile birlikte büyüdüm. Bu insanlar bu katliamı yapacak kapasitede değiller. İddia ediyorum bunların arkasında herkes ve her türlü örgüt olabilir. Ama kimdir çözemiyoruz. Bunu yargının çözmesi lazımdır. Dünya ve ülkemiz barışa gidiyor. Bu olay ses getirecek bir olaydır. Barışı engellemek için yapılmış olabilir. PKK, bu işle bağlantısının olmadığını söylüyor, ancak Hizbullah ve Ergenekon da olabilir. Her şey olabilir. Fakat, yargıdan sonra her şey belli olacaktır. Medya ve yargı biraz daha üstüne gitse her şey çözülecektir.”

Bilge Köyü Muhtarı Abdurahman Çelebi, köy korucusu olduğunu ve tim komutanlığı yaptığını, ancak bugüne kadar kendisine bir bomba verilmediğini söyledi. Çelebi, “Bugün bölgede terör olayı fazla olmadığı için koruculara bomba verilmiyor. Sanıklarda cephane gibi silah çıktı. 107 mermi sıkılmış, 130 mermiyi Ahmet Çelebi teslim etti. 6 el bombası ve C-4 bombaları çıktı. Eğer bu insanların birileri ile bağlantısı yoksa bu kadar silah ve patlayıcıyı nasıl temin ettiler? Bu patlayıcılır devletin elinde bile yoktur. İlk duruşmada hakimi de etki altına almayla çalıştılar. Olayın 3 kişi tarafından yapıldığını iddia ediyorlar. Katiller 15 kişiden aşağı değildir. İki gün önce Alabalık tesislerinde toplantı yapmışlar. Bu katliam 6 aylık bir planlama sonucu gerçekleştirilmiştir” dedi.

Haberin Devamı

Muhtar Çelebi, Münever Karabulut cinayetinde medyanın olayın üzerinde durması nedeniyle ilk gün 1 olan sanık sayısının şimdi 6’ya çıktığını ve medya sayesinde sanığın yakalanarak olayın arka bahçesine girildiğini söyledi. Çelebi, “Biz Bilge köyünde yaşanan ve 44 kişinin öldürüldüğü katliamın arka bahçesine girilmesini istiyoruz. Eğer Türkiye’deki medyamız Karabulut cinayetinde olduğu gibi olayın üzerine gitmez ise biz Avrupa medyasından yardım isteyeceğiz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!