Hellim haberleri sayfasında Hellim hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 376 Hellim haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Ramazan’ın gelmesiyle birlikte sahurluk menüler de ince elenip sık dokunmaya başladı. Hem pratik olsun uğraştırmasın hem de doyurucu olsun bütün gün acıktırmasın diyenlerdenseniz, sizlere sahur için pratik tarifler hazırladık. Daha fazla “Sahurda ne yenir?” diye düşünüp duruyorsanız, haberin detaylarında sizi neler bekliyor gelin bir bakalım.
#Sahurda Pratik Ne Yapılır?Hellim Peyniri, genellikle tavada kızartılan hafif sarı renkli bir yapıya sahiptir. İnek sütüyle yapılanları olsa da genellikle keçi sütüyle yapılan türleri daha çok tercih edilen Hellim Peyniri, dayanıklı olmasıyla ünlüdür. Peki, Hellim Peyniri nerede meşhurdur? İşte, zaman zaman inek, koyun ve keçi sütünün karıştırılmasıyla da yapılabilen Hellim Peynirinin nerede meşhur olduğunu merak edenler için bazı detaylar
#HellimMemlekette mumla aradığımız kahvaltı tabaklarını Amsterdam’ın yeni mekânlarından Belly Pepper’da buldum. Mutfağın başında İstanbul’dayken şehrin en yetenekli şeflerinden biri olan Esra Acar Koç var. Darısı bizi Avrupa şehirlerinde onun gibi temsil edecek nice şefin başına...
#Gaye ŞahinTam da mevsimindeyken inciri katın sofranıza... Beyazpeynirli, taze incirli, cevizli, rokalı erişte salatası yapın mesela veya kuzu kavurma yaparken atıverin içine iyice ballanmış birkaç incir. Bahçenizde incir yaprağı varsa levrek pişirin fırında, altına incir yapraklarını serin veya bir Lokanta Maya klasiği olan sote incirli karamelize levrek yapın bir akşam.
#İncirKuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, kendine has mutfağı ve özgün tarifleriyle aslında tam bir gastronomi turizmi noktası. Yeme-içme alışkanlıkları coğrafyanın sıcaklığı nedeniyle sebze-meyve-et ağırlıklı olsa da Türkiye’den ortak mirasımız hamurişleri de çok özgün ve lezzetli.
#Kuzey Kıbrıs Türk CumhuriyetiBir yazının başına oturduğunuzda başlığı belirlerseniz içiniz rahat devam edersiniz. Ama itiraf etmeliyim ki bu kez kolay olmadı. Dengesiz, hiç alışkın olmadığımız yakıcı sıcakların yanı sıra turizm ve restoran sektöründeki derin çelişkileri, fiyat politikalarını anlamak ve anlamlandırmak kolay değil. Ama yine de ben bir süre, en azından yaz bitene dek her şeye pozitif yönleriyle bakıp anlatmaktan yanayım...
#Müge AkgünHerkes tarafından bir efsane olarak bilinen aslında gerçek olan ‘Sarı Çizmeli Mehmet Ağa’ için mezarı yanında inşa edilecek anıt ve müzenin temeli, kısa süre içinde atılacak. Kıbrıs’ın Göçeri köyünde yapılacak müzede bilinmeyen hikâyesini belgelerle göz önüne sereceklerini belirten Sarı Çizmeli Mehmet Ağa Kültür ve Dayanışma Derneği As Başkanı Osman Alpay, “Daha şimdiden Türkiye ve Avrupa ülkelerinden merak edip gelen ziyaretçilerimiz var. Ayrıca ileride burada kuracağımız yöresel pazar ile köy ürünlerimizi de ziyaretçilerimizle buluşturacağız” dedi.
#Sarı Çizmeli Mehmet AğaHerkes tarafından bir efsane olarak bilinen aslında gerçek olan ‘Sarı Çizmeli Mehmet Ağa’ için mezarı yanında inşa edilecek anıt ve müzenin temeli, kısa süre içinde atılacak. Kıbrıs’ın Göçeri köyünde yapılacak müzede bilinmeyen hikâyesini belgelerle göz önüne sereceklerini belirten Sarı Çizmeli Mehmet Ağa Kültür ve Dayanışma Derneği As Başkanı Osman Alpay, “Daha şimdiden Türkiye ve Avrupa ülkelerinden merak edip gelen ziyaretçilerimiz var. Ayrıca ileride burada kuracağımız yöresel pazar ile köy ürünlerimizi de ziyaretçilerimizle buluşturacağız” dedi.
#Sarı Çizmeli Mehmet AğaSıcak havalar iyiden iyiye kendini göstermeye başladı. Yazın daha hafif ve pratik yemeklere yönelmek istiyorsanız çözüm, öğün yerine geçen doyurucu salatalarda. Klasik salataları yemekten sıkılanlar için 86 Entertainment Group’un koordinatör şefi Altuğ Tezer’den rengârenk, farklı tarifler ve tüyolar aldık.
#SalataVejetaryen ya da vegan beslenmeye ilgi duyan, bu işe yeni başlayanlar için buzdolabı ve kilerin dönüşümü, sık kullanılan malzemelerin değişimi zorlu bir süreç. Ben de alışveriş listenize ilham vermesi için kendi vazgeçilmezlerimi kategorilere ayırdım ve iki besleyici tarifimi ekledim.
#BitkiPirohu mantısı Kıbrıs mutfağına özel hamur işi türlerindendir. Pirohu Mantı hamuru içine lor peyniri konulur. Et suyunda pişirilir. Üzerine kuru nane konulur. Kuzey Kıbrıs Türk mutfağında ve Güney Kıbrıs Rum mutfağında yapılmaktadır. Peki, Kıbrıs mantısı pirohu nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte Kıbrıs Pirohu mantısı tarifi ve malzemeleri...
#PirohuMasterChef özel konseptinde Pirohi tarifi de yer aldı. Pirohu'nun hangi mutfağa ait olduğu ve nasıl yapıldığı merak ediliyor. Bir çeşit mantı olan pirohi hamurunun çok ince açılmasıyla hazırlanıyor. Kendine has kapatma şekli ve harcıyla favorilerinizden biri olacak. Peki Pirohu nasıl yapılır, hangi yöreye ait? İşte MasterChef Pirohu tarifi ve malzemeleri
#PirohuBütün dünyanın bildiği, üç kutsal kitapta adı geçen bir meyve olsa da antikçağda sadece Anadoluluların gıdasıydı incir. Hakkında yazılacak çok şey var, ben biraz efsanelerinden bahsetmek istiyorum bu hafta. Bir de taze taze yedikten sonra kalan yumuşamış incirleri değerlendirebileceğiniz üç pratik tarifim var.
#İncirSonu im ile biten kaç kelime olduğu ve bu kelimelerin listesi birçok kişi tarafından araştırılan konular arasında yer alır. Özellikle bulmacalarda ve scrabble oyununda kişilerin karşısına kelimeler çıktığından im ile biten hangi kelimelerin olduğu araştırılan konular arasında bulunmaktadır. Bu bakımdan sonu im ile biten kaç kelime var ve bu kelimeler hangileri araştırabilir ve rahatlıkla cümle içinde kullanabilirsiniz. Sizin için wonu im ile biten kelimeler listesi -3, 4, 5, 6, 7, 8 harfli im ile biten kelimeleri tüm detayları ile derledik.
#EğitimGüvenilir gıdalara kolayca ulaşmak ve sağlıklı bir beslenme planı uygulayabilmek artık pek çoğumuz için önemli bir öncelik. Bunun yolu da önce doğru gıda okuryazarlığından, yani etiket bilgisinden geçiyor. Bu kavramın ne olduğunu ve hakkında doğru bilinen tüm yanlışları Prof. Dr. Sibel Özilgen’le konuştuk.
#GıdaBuzdolabından çıkarıp soğuk soğuk yemesi de çok keyifli, kahvaltıda yoğurda karıştırıp ev yapımı granolayla sunması da... Keçi veya Erzincan tulumu gibi yoğun aromalı peynirlerle hazırladığım salatalara yakıştırıyorum. Şeftaliden salsa yapıp çiğ balık tabaklarıyla birleştirmeyi de seviyorum. Sade dondurmayla servis edilen şeftalili crumble’ın yeriyse bende çok ayrı… Şeftalinin tadını çıkarabileceğimiz çok az bir zamanımız kalmışken mutfağımda nasıl kullandığımı anlattım.
#ŞeftaliGeçen hafta cuma günü Kıbrıs’ın güneyindeki Pile köyü civarında KKTC makamları ile BM Barış Gücü’nün karşı karşıya gelmesiyle başlayan ve ardından KKTC’nin BM Güvenlik Konseyi tarafından “kınandığı” bir açıklamaya kadar uzanan gelişmeler günlerdir kamuoyunu ve uluslararası çevreleri meşgul ediyor.
#KKTCGelinler yarışıyor, kayınvalideler puanlıyor! Hangi yemek, hangi gelinin? Gelinim Mutfakta haftanın dördüncü gününde çeyrek altının sahibi belli oldu. Hellim peynirli yaprak sarma ile Gelinim Mutfakta'da bugün lezzet şöleni yaşandı. En yükske puanı alan gelin ise Gelinim Mutfakta günün birincisi oldu. Peki, Gelinim Mutfakta çeyrek altını kim aldı, günün birincisi kim oldu? İşte, Gelinim Mutfakta 24 Ağustos 2023 puan durumu...
#Gelinim MutfaktaGelinim Mutfakta hellim peynirli yaprak sarma tarifi programı yakından takip edenler tarafından merak ediliyor. Vişneli, zeytinyağlı, etli yaprak sarmaya farklı bir yorum getirmek isteyenler, hellim peynirli yaprak sarma nasıl yapılır araştırmalarına hız kazandırdı. İşte, Gelinim Mutfakta hellim peynirli yaprak sarma tarifi ve malzemeleri...
#Hellim Peynirli Yaprak SarmaGöçen Ailesi’ne ait Göçtur Turizm’in Pine Bay hotels & resorts’tan sonra Kuşadası’na kazandırdığı ikinci yatırım olan DoubleTree by Hilton Kuşadası’nın en üst katında yer alan Gió Rooftop & Restaurant, her tabakta ve her lokmada konuklarına en yüksek gastronomik deneyimi yaşatıyor.
#1Kavun ve kuzukulaklı bir salata mı alırsınız yoksa karpuz, kırmızı soğan ve zeytinli bir salata mı? Üzümü ceviz ve koyun peyniriyle harmanlayıp ızgara tavuk ve et yanında sunmak da ferah bir seçenek. Kırmızı üzüm ayran aşında da çok güzel oluyor bence... Anjelik erik de tezgâhlarda; erikleri şeker ve suyla pişirip süzüyorum, çocuklarım erik suyunu çok seviyor. Pişmiş erikleri daha sonra blender’da zeytinyağı ve limon suyuyla çekip hoş bir sos elde ediyorum. Bu sosu taze fasulye pişirirken ve erikli kuru fasulye piyazı yaparken de kullanıyorum.
#Didem Şenol TiryakioğluÇOCUKKEN getirildikleri bir yaz tatilinde Bodrum’a ilk görüşte aşık olan ve sonrasında bolca seyahat edip dünyanın en güzel yerlerini görmüş olmalarına rağmen akıllarının bir köşesinden hiç çıkaramadıkları, “Keşke bir gün biz de Bodrum’a yerleşebilsek” dileğini pandemi dönemiyle birlikte gerçeğe dönüştüren; Bodrum’un cam göbeği mavisine, bembeyaz ikonik evlerine ve baharla birlikte iyice coşan begonvillerinin pembesine hayran, Yokuşbaşı’ndan Halikarnas Balıkçısı’nı selamlamadan geçmeyen ve bir anda karşılarına çıkan Bodrum Kalesi manzarasıyla her seferinde içi huzur ve mutlulukla dolan bir çift hayal edin... Ama bir yandan da gezmeyi tozmayı, keşfetmeyi çok seven ve sosyallik genlerinden de ödün vermeyen, gerçek manada İstanbullu bir çift...
#1Buzdolabında güzelce soğutulmuş halini yemenin keyfi hiçbir şeye benzemese de taze kayısıyla sorbeden reçele, ters-yüz kekten crumble’a çeşit çeşit tatlı yapmayı çok seviyorum. Tezgâhlardan kalkana dek et yemeklerine ve salatalara katmayı da ihmal etmiyorum. İncik ve kuskusla yaptığım kayısı salsalı yemeğimi mutlaka deneyin.
#SorbeFeriye’de pop-up restoran günleri başlıyor. 23 Nisan’da çocuklar için pizza eğitimi... Antakyalı Güzelburç Tugay Kasabı, Madera’ya konuk oluyor. MSA, dijital eğitimlerini başlattı. Bozukbağ Kahvaltıcısı sezonu açtı. Yeme-içme dünyasından en yeni haberler...
#Ramazan Bayramı