MasterChef Pirohu tarifi ve malzemeleri: Pirohu (Kıbrıs mantısı) nasıl yapılır, hangi yöreye ait? İşte adım adım yapımı...
MasterChef özel konseptinde Pirohi tarifi de yer aldı. Pirohu'nun hangi mutfağa ait olduğu ve nasıl yapıldığı merak ediliyor. Bir çeşit mantı olan pirohi hamurunun çok ince açılmasıyla hazırlanıyor. Kendine has kapatma şekli ve harcıyla favorilerinizden biri olacak. Peki Pirohu nasıl yapılır, hangi yöreye ait? İşte MasterChef Pirohu tarifi ve malzemeleri
Pirohu yöresel Kıbrıs mutfağı mantılarından. Harcı, peynir ve nane karışımı ile hazırlanır ve aynı mantı hamuru gibi yoğurup açtıktan sonra bu yöreye has kapatılma şekli ile kapatılır. Denemek isteyenler için pirohu tarifi hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...
PİROHU TARİFİ MALZEMELERİ
500 gram un
100 ml sıvı yağ
1 yemek kaşığı tuz
1 yumurtanın yarısı
Aldığı kadar su
İç harcı için;
250 gr tuzsuz nor (Lor) peyniri
Kuru nane
Üzeri için;
1 paket hellim
Kuru nane
PİROHU NASIL YAPILIR?
İlk olarak hamuru için; un tuz yumurta sıvı yağı karıştırın ve kulak memesi kıvamına gelene kadar su ekleyerek yoğurun.
Yarım saat hamur streç film ile üzerini kapatıp dinlendirin.
İç harcı için lor peyniri çatal yardımıyla ezin ve kuru nane ekleyin.
Üzeri için hellim peynirini de rendeleyin ve kuru nane ile karıştırın.
Kaynatmak için tencereye su ve biraz tuz ekleyin.
Hamurumuzu 2 beze halinde kesin.
Tezgahı ve merdaneyi unlayıp hamuru ince bir şekilde açın.
Yarısına katlayın ve aralıklarla iç harcını yerleştirin.
Ardından hamurun diğer yarısını üstüne kapatıp fincan yardımı ile harçlı yerleri ayırın.
İçindeki havayı alıp kenarlarına bastırın ve çatalla şekil verin.
Kaynar suya atıp 10 dakika kadar haşlayın.
Haşlanan mantıyı tabağa alıp üzerine hellimli karışımdan dökün ve servis edin.
Afiyet olsun...