Gelinim Mutfakta Kıbrıs Pirohu mantısı tarifi || Kıbrıs mantısı pirohu nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?
Pirohu mantısı Kıbrıs mutfağına özel hamur işi türlerindendir. Pirohu Mantı hamuru içine lor peyniri konulur. Et suyunda pişirilir. Üzerine kuru nane konulur. Kuzey Kıbrıs Türk mutfağında ve Güney Kıbrıs Rum mutfağında yapılmaktadır. Peki, Kıbrıs mantısı pirohu nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte Kıbrıs Pirohu mantısı tarifi ve malzemeleri...
Osmanlı mutfağında da yer alan piruhi ya da Kıbrıs mantısı adıyla pirohu nasıl yapılır merak ediliyor. Pirohu mantısı iç harcı, peynir ve nane karışımı ile hazırlanır ve aynı mantı hamuru gibi yoğurup açtıktan sonra bu yöreye has kapatılma şekli ile kapatılır. İşte, Kıbrıs mantısı pirohu nasıl yapılır merak edenlere, pirohu tarifi detayları...
PİROHU MALZEMELERİ
500 gram un
100 ml sıvı yağ
1 yemek kaşığı tuz
1 yumurtanın yarısı
Aldığı kadar su
İç harcı için;
250 gr tuzsuz nor (Lor) peyniri
Kuru nane
Üzeri için;
1 paket hellim
Kuru nane
PİROHU NASIL YAPILIR?
İlk olarak hamuru için; un tuz yumurta sıvı yağı karıştırın ve kulak memesi kıvamına gelene kadar su ekleyerek yoğurun.
Yarım saat hamur streç film ile üzerini kapatığ dinlendirin.
İç harcı için lor peyniri çatal yardımıyla ezin ve kuru nane ekleyin.
Üzeri için hellim peynirini de rendeleyin ve kuru nane ile karıştırın.
Kaynatmak için tencereye su ve biraz tuz ekleyin.
Hamurumuzu 2 beze halinde kesin.
Tezgahı ve merdaneyi unlayıp hamuru ince bir şekilde açın.
Yarısına katlayın ve aralıklarla iç harcını yerleştirin.
Ardından hamurun diğer yarısını üstüne kapatıp fincan yardımı ile harçlı yerleri ayırın.
İçindeki havayı alıp kenarlarına bastırın ve çatalla şekil verin.
Kaynar suya atıp 10 dakika kadar haşlayın.
Haşlanan mantıyı tabağa alıp üzerine hellimli karışımdan dökün ve servis edin. Afiyet olsun...