Gündüz Vassaf haberleri sayfasında Gündüz Vassaf hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 132 Gündüz Vassaf haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Siyaset, gündemimizi meşgul etse de seçimler geride kaldı… Peki toplum olarak nasıl bir ruh halindeyiz? Önümüzdeki günlerde bizi ve dünyayı neler bekliyor? Hem bu sorulara yanıt almak hem de Everest Yayınları’ndan çıkan yeni kitabı ‘Ressamın İsyanı’ vesilesiyle psikolog-yazar Gündüz Vassaf’ın kapısını çaldık… Önce hayatının psikolojiyle haşır neşir olan kısmına eğildik. Sonra perspektifi bugüne çevirdik...
#Gündüz VassafEserlerini 30 senedir okuduğumuz Gündüz Vassaf yazın hayatının ilk kurmaca eseri ile karşımızda. Yedi senede tamamladığı romanı ‘Ressamın İsyanı’nda Vassaf, resim sanatının büyük ismi Caravaggio’nun yaşamöyküsüne yeni bir katkı sunuyor. Türlerarası bir yapıya sahip olan roman, eleştirel tavrıyla, kendine has tonuyla merakla okunuyor.
#Gündüz VassafGündüz Vassaf, Adalar Vakfı ve Toplum Gönüllüleri Vakfı işbirliğiyle, Nâzım Hikmet’in bir hayali gerçek oldu. Türkiye’nin 13 ilinden gelen 22 genç, Büyükada’da düzenlenecek Nâzım Hikmet Yaz Kampı’nda toplandı. Hepsinin ortak düşü, umutla bir şeyleri değiştirmek...
#Gündüz VassafYayın dünyasında yeni sezon için geri sayım başladı. Eylülden itibaren merakla beklenen kitaplar art arda raflardaki yerini alacak. Peki yeni sezonda bizleri neler bekliyor? Jo Nesbo’dan Selim İleri’ye, Haruki Murakami’den, Gündüz Vassaf’a onlarca yazar, yeni kitaplarını okuyucunun beğenisine sunacak. İşte yeni sezondan en heyecan verici kitaplar...
#Jo NesboHep acelemiz var. Hep gelip geçiyoruz. Bir şehirden diğerine, bir ülkeden öteki ülkeye koşturup duruyoruz. Arafta, yani havaalanlarında yaşananlar ne olacak peki? Bunun kitabını bizde ancak Gündüz Vassaf yazardı. Yazarla, havaalanı yazılarını bir araya getirdiği ‘Yol Arkadaşım’ üzerine konuştuk.
#Gündüz VassafTürkiye’nin önde gelen psikolog ve yazarlarından Gündüz Vassaf’ın yeni kitabı ‘Ne Yapabilirim-Geleceğe Kartpostallar’ raflarda. Vassaf: “Dışarda büyük felaketler oluyor diye sevgimizi birbirimizden esirgiyorsak o felaketin amacına ulaşmasına aracı oluyoruz demektir. Ne olursa olsun çocukluk heyecanının balonlarını uçurabilmeli insan. Bu ayıp bir şey değil.”
#Gündüz VassafBiz okurları için çok kıymetli bir yazar Gündüz Vassaf. Radikal’deki yazılarını aralıksız okumuş, kitaplarına sıkı sıkı sarılmış biri olarak yeni çıkacak kitabından da payıma düşeni aldım. Yakında elinizde olacak şiir-roman türündeki ‘İstanbul’da Kedi’, bir insanlık dersi aslında. Vassaf ile kedilerden konuştuk, insanlardan ve büyük komplekslerinden de...
#İpek Özbey6 Şubat depremleri nedeniyle bu yıl ülkece yastaydık. Yaza doğru canlanmaya başlayan kültür-sanat ve spor etkinliklerinde bir arada olmak bir nebze de olsa iyi geldi. Sinemaya gittik; ‘Hayat’, ‘Tanrının Unuttuğu Yer’ gibi başyapıtları izledik. Konserlere, festivallere katıldık; Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı için özel bir şov hazırlayan Edis’le coştuk. Tiyatroyu da ihmal etmedik, Haluk Bilginer ve Zuhal Olcay’ın 20 yıl sonra ‘Kel Diva’da buluşmasına tanık olduk. Brieflyart’taki sergisini gezerken değerli sanatçı Şenol Yorozlu’nun kısa bir süre sonra aramızdan ayrılacağı aklımıza bile gelmedi. Canımız evde oturmak istedi, açtık Murathan Mungan’ın ‘995 km’sini okuduk, Mert Demir’in ‘Ateşe Düştüm’ şarkısıyla hüzünlendik. Akşam olunca Gallada’da güzel bir yemek yiyip arkasından Frankie’de müzik dinledik. İstanbul Modern’in önünden geçerken Renzo Piano imzalı binasını hayranlıkla inceledik. Bu arada spordaki başarılarımız bizi mutluluktan ağlattı. Antalya yine tatil için ilk tercihimiz oldu. Barbie çılgınlığı modayı esir alırken herkesin dilinde iklim değişikliği vardı… Ve elbette bir de şu soru: “Yapay zekâ dost musun, düşman mısın?”
#Melis YılmazSevgilisiyle birlikte daha kaliteli vakit geçirmek isteyen kişiler, haftada bir ya da iki kez kitap okuma günleri düzenleyebilir. Daha sonrasında okunan kitaplar üzerine konuşmak, sevgililerin ilişkisini ve iletişimini olumlu yönde etkiler. Sevgiliyle birlikte hangi kitaplar okunabilir? Yazar ve kitap isimlerini türlerine göre listeledik.
Meltem Soğuk Stropoli, Destek Yayınları’ndan çıkan kitabı ‘Yeşil Mavi Hayat-Ve 50 yaş’ta yaşamın değeri ve insan olmak üzerine hepimizin aklından geçen soruların yanıtlarını felsefe, edebiyat, psikoloji, bitkiler, hayvanlar, filmler ve şarkıların rehberliğinde arıyor.
#Meltem Soğuk StropoliGünlük hayatın koşuşturmasında kitap okumaya vakit bulamayanlar için yaz tatili iyi bir fırsat. Yol boyunca, deniz kenarında, bir ağaç gölgesinde okunan kitaplar hayatımızı güzelleştiriyor... Yola çıkmadan bavulumuza atacağımız kitapları seçmek de önemli. Kitap eki editörleri, eleştirmen ve yazarlara favori yaz kitaplarını sorduk. Kimi roman, kimi bilimkurgu, kimi polisiye okumayı seviyor.
#KitapSiyaset, gündemimizi meşgul etse de seçimler geride kaldı… Peki toplum olarak nasıl bir ruh halindeyiz? Önümüzdeki günlerde bizi ve dünyayı neler bekliyor? Hem bu sorulara yanıt almak hem de Everest Yayınları’ndan çıkan yeni kitabı ‘Ressamın İsyanı’ vesilesiyle psikolog-yazar Gündüz Vassaf’ın kapısını çaldık… Önce hayatının psikolojiyle haşır neşir olan kısmına eğildik. Sonra perspektifi bugüne çevirdik...
#Gündüz VassafEserlerini 30 senedir okuduğumuz Gündüz Vassaf yazın hayatının ilk kurmaca eseri ile karşımızda. Yedi senede tamamladığı romanı ‘Ressamın İsyanı’nda Vassaf, resim sanatının büyük ismi Caravaggio’nun yaşamöyküsüne yeni bir katkı sunuyor. Türlerarası bir yapıya sahip olan roman, eleştirel tavrıyla, kendine has tonuyla merakla okunuyor.
#Gündüz VassafBeyazperdede John Wick’in sisteme karşı verdiği mücadele devam edecek. Zuhal Olcay ve Haluk Bilginer 20 yıl sonra yeniden aynı sahneyi paylaşacak. Konser salonlarına yıldız yağmuru beklenirken MFÖ ve Nazan Öncel gibi usta isimler yeni albümleriyle geliyor. Belli oldu, bu yıl yine ödüllü restoranların peşine düşeceğiz. Sonra da ruhumuzu doyurmak için müze, galeri gezeceğiz. 2023’te kültür-sanatla dopdolu günler bizi bekliyor.
#Kültür-SanatAyrıntı Yayınları yeni dönem hazırlıklarını sürdürmeye devam ediyor. Eylül ayında çok çeşitli alanlardan çeviri eserlere yer verecek olan yayınevi “Dünyanın Bütün İşçileri” ve “Beauvoir Olmak” kitaplarını çıkaracak. Ayrıca Can Gürses’in son romanı “Bir Ömrün Takvimi” de bu liste içinde beklenenler arasında.
#Sayım ÇınarUluslararası alandaki en güçlü çizerlerimizden Selçuk Demirel, son çalışması ‘Birdenbire İstanbul’da kentin var olan güzelliklerine kendince yeni güzellikler ekliyor. Demirel’in usta işi resimlerine İstanbul sevdasına tutulmuş şairlerin, yazarların metinlerinin eşlik ettiği bu özel eser, şehrin vefa dolu belleğine yeni bir estetik ve derin not olarak kayda geçiyor.
#Selçuk Demirel‘İşitiyor musun Memet?’ Mehmet Hikmet’i anlatan bir kitap ve tam zamanında yazılmış; biraz daha önce ya da sonra yazılsa bambaşka bir kitap olması gerekirdi. Uzun süre Mehmet’in arkadaşlarıyla konuşan, onlarla yolculuklara çıkan ve Mehmet’ten kalanları büyük bir dikkat ve duygusallıkla inceleyen Sibel Oral böylece, yüz yüze tanışmadan, Mehmet hakkında çok şey bilen ilk insan oluyor.
#İşitiyor Musun MemetBir şezlonga kurulun, güneş kreminizi sürün, buz gibi içeceğinizi alın ve başlayın sayfaları çevirmeye... Dalgaların sesi eşliğinde başka âlemlere vardınız bile, değil mi? Yazın sahilde kitap okumak bir başkadır... Bu keyfe keyif katacak kitapları jürimize sorduk.
#GazetehaberleriYale Üniversitesi’nden Prof. Nicholas Christakis ‘Apollo’nun Oku’ adlı kitabında pandemi sonrası hedonizm patlaması yaşanacağına dair bir öngörüde bulundu. Christakis’e göre salgın sona erdiğinde insanlar yarın yokmuşçasına ‘partilemek’ isteyecek. Virüs tamamen ortadan kalktığında ne gibi sosyal değişikliklerin bizi beklediğini, ülkemizden alanında uzman isimlere sorduk. “Şu an birçok dürtümüze ket vuruyorsak bu, sonrası için bir süreliğine patlama yaratabilir” diyen de var, “Hedonizm sadece fiziksel hazlarla ilişkili değil. Aşırıya kaçmadan, dengeli bir yaşam sürmek de haz verebilir” diyen de...
#GazetehaberleriGündüz mahallelinin şikâyetlerini dinliyor, akşam müşterilerine kahve servis ediyor. İstanbul’daki Gümüşsuyu Mahallesi’nin 26 yaşındaki muhtarı Çağatay Hayta siyaset yolculuğunda belediye başkanlığına kadar uzanmak niyetinde: “Beyoğlu’nun güzide bir semtine muhtar olmak onur verici.”
#GazetehaberleriGündüz Vassaf, Adalar Vakfı ve Toplum Gönüllüleri Vakfı işbirliğiyle, Nâzım Hikmet’in bir hayali gerçek oldu. Türkiye’nin 13 ilinden gelen 22 genç, Büyükada’da düzenlenecek Nâzım Hikmet Yaz Kampı’nda toplandı. Hepsinin ortak düşü, umutla bir şeyleri değiştirmek...
#Gündüz Vassafİran imajını ve bütün medya manipülasyonlarını unutmanızı istiyorum. İnsan gördüğünü ister, bilmediğini değil. Şiraz’da bir köy evinde Almanya’dan şehirler gösteren bir oyuncak gördüğümde kültür emperyalizmin önemini anladım. O oyuncak buraya nasıl gelmiş, beş yaşındaki bir çocuğun kafasına nasıl girmişti? Çocuk büyüdüğünde Almanya’ya mı yoksa Etiyopya’ya mı gitmek isterdi? Kaçımız farsça müzik dinliyor, kaçımız İran sinemasına âşık? Kaçınız sırf pasaportunda İran damgası olmasın diye seyahatten kaçınıyor? Geçen yıl itibarıyla ülkenin şah damarı turizm vurgunu yemiş, Mezapotamya’nın kurucuları kaderine terk edilmişti. İşte tam da o günden itibaren İran’a gitmek bir cesaret meselesine dönüşmüştü. Medya manipülasyonları ve oryantalist seyahat bloggerlarının tuzağına düştüm ve İran’a gitmek iki senemi aldı. İşte size İran izlenimlerim…
#İran Gezi Rehberi