Paylaş
Ayrıntı’dan yakın tarih, ağır kitap, felsefe, edebiyat, şiir, inceleme, tarih serilerinin yanında Düşbaz Kitaplar’dan yemek ve sanat konulu iki kitap basım sürecinde. Dinozor Çocuk’tan da kitaplar çıkacak.
Ayrıntı Yayınları’nda ayrıca Osman S. Binatlı çevirisiyle Éric Toussaint’tan “Borç Sistemi: Devlet Borçlarının ve Reddedilmelerinin Bir Tarihi”, Harun Karadeniz’in yazdığı “Yaşamımdan Acı Dilimler”, Gökben Demirbaş çevirisiyle Paul E. Willis’ten “Aykırı Kültür”, Prof. Dr. Mehmet Kanar’ın Farsçadan çevirisiyle “Mevlana’dan Rubailer”, Fatma Berber ve Sümeyra Gümrah Teltik’ten “Bir Porsiyon Sanat”, Nil Ege Özden çevirisiyle Polly Samson’dan “Hayalperest Tiyatro”, Nisan İğdem ve Duygu Gençağ çevirisiyle dünyaca ünlü Beatrix Potter’ın masal serisi kitapları yayıma hazırlanıyor.
Beyoğlu’nun kalbinde bir sergi
Hayat, Ölüm, Aşk ve Adalet, Yapı Kredi Kültür Sanat’ın Galatasaray’daki binasının girişindeki merdivenleri de sergiye dahil ediyor. Sergi için üretilen yeni işlerin yanı sıra güncel sanatçıların son dönem fotoğraf, yerleştirme, video ve duvar resimlerine yer veriyor. Dünya çapında devlet şiddeti ve insan hakları ihlallerini araştıran çok disiplinli bir araştırma ve sanatçı grubu olan Forensic Architecture’ın “Triple Chaser” videosu ilk defa İstanbul’da sergileniyor. İsmini sanatçı Hale Tenger’in aynı adlı ses yerleştirmesinden alan ve Fransız Kültür Merkezi, Goethe-Institut Istanbul ve Tarabya Kültür Akademisi’nin desteğiyle hazırlanan sergi, 15 Eylül-2 Ocak tarihleri arasında Yapı Kredi Kültür Sanat’ta ziyaret edilebilecek.
Ben Yazar Suat Derviş’im
İthaki Yayınları’nın desteğiyle Sanat Kritik’in ev sahipliğinde gerçekleşen “Ben Yazar Suat Derviş’im” sergisi, 1-30 Eylül tarihleri arasında ziyarete açılıyor.
Beyoğlu’nda, Avrupa Pasajı’nın birinci katında gerçekleşecek, aynı zamanda Sanat Kritik’in kendi mekânındaki ilk sergi olan “Ben Yazar Suat Derviş’im”, usta yazarın hayat hikâyesinden yola çıkarak yaşamı boyunca kaleme aldığı bütün üretimleri konu alıyor.
Sergi, birçok farklı türde
kalem oynatmış, edebiyat
tarihlerinin başardıklarıyla anması gereken bir yazar olarak dili, eserleri ve seçtiği farklı konularla, eğer izleyicinin daha önce karşılaşma şansı olmadıysa onları yazar Suat Derviş ile tanıştırmayı hedefliyor.
Ücretsiz olan sergiyi pazar günü hariç hafta içi 11.00-19.00 saatlerinde gezebilirsiniz.
Tartışmalar, polemikler, kavgalar
Atillâ Dorsay’ın yeni kitabı çıkıyor: “Tartışmalar, Polemikler, Kavgalar”. Remzi
Kitabevi’nden yayımlanacak kitapta yazarın 70’lerden günümüze en ünlü sanat insanlarıyla karıştığı ve kimi zaman çok sertleşen tartışmaları anlatıyor: Aziz Nesin, Attila İlhan, Vedat Türkali, Metin Erksan, Halit Refiğ, Yavuz Özkan, Perihan Mağden... 2000 yılları sonrası için de
2. cilt gelecek.
Rus ve Latin edebiyatından özel kitaplar
VBKY’nin edebiyat kitaplığına Rusya ve Güney Amerika’dan üç yeni eser daha katıldı. Graciliana Ramos’un “Çocukluk”, Pyotr Demyanoviç Uspenski’nin “Bolşevik Rusya’dan Mektuplar 1919” ve Aleksey Nikolayeviç Apukhtin’in “Apukhtin’den Hikâyeler” kitapları raflarda yerini aldı.
İpek Manavbaşı’nın çevirisiyle yayımlanan “Çocukluk”, yazarın çocukluk hatıralarını anlattığı kısa öykülerden oluşuyor.
Graciliana Ramos’un 1945’te yayımlanan biyografik romanı, okumayı öğrenmeye çalışan bir çocuğun gençliğe adım atarken yaşadığı güçlüğü ve bunun sebeplerini ortaya koyuyor.
Çocukluğunu Brezilya’nın şehirlerinde yoksulluk, kuraklık gibi zor koşullar altında yaşayan yazarın Brezilya Eğitim Bakanlığı’nda çalıştığı dönemde kaleme aldığı 1939 ile 1944 yıllarında geçen bu eser, her yaştan okurun beğenisine sunuluyor.
Kim ne okuyor?
◊ Oyuncu Hale Soygazi, Annie Ernaux’un “Seneler” adlı romanını okuyor.
◊ Oyuncu Kemal Başar, Hakkı Ergök’ün “Prenses ve Kadınları” adlı kitabını okuyor.
◊ Ünlü tasarımcı Güneş Mutlu Mavituncalılar, Gündüz Vassaf’ın “Cehenneme Övgü” adlı eserini okuyor.
◊ Petek Ertüre, Wendy Behary’nin “Narsistle Ateşkes” adlı eserini okuyor.
Paylaş