fıstıklı baklava haberleri sayfasında fıstıklı baklava hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 375 fıstıklı baklava haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Balık yedikten sonra canımızın tatlı istediği bir gerçek. Bu bazen fıstıklı baklava oluyor, bazen de fırında pişmiş, cızır cızır eden sıcacık bir tahin helvası... Tahinin balıklarda biriken ağır metalleri sıfırlayarak vücuttaki fosforu düzenlediği ve mide asidini dengelediği söyleniyor; balıkla yenen soğanın tadını da ‘bastırıyor’. Okurlarımız tahin helvasını nasıl sevdiklerini anlattı, şef Aydın Demir’se fırında pişirmenin püf noktalarını paylaştı.
#Tahin HelvaDünyaca ünlü aktris Charlize Theron’un dijital bir platformda yayınlanacak yeni filmi ’The Old Guard’ filminde baklava yeme sahnesini paylaşması ve tercihinin cevizli baklava olduğunu söylemesi üzerine Gaziantepli ustalar kendisini kente davet etti. Gaziantepli baklava ustaları ve vatandaşlar, Charlize Theron’un fıstıklı baklava yemesiyle fikrinin değişeceğini ifade etti.
#Fıstıklı BaklavaSON günlerde artan fıstık fiyatlarına karşı toptancılar ve baklava üreticileri stokçuları suçladı. Antep fıstığını ellerinde tutan stokçulara uyarıda bulunan Onkolog Dr. Yavuz Dizdar, "Uygun olmayan ortamda bekletilen fıstıkta Aflatoksin ürer, bu da karaciğer kanserine neden olur" dedi.
#Fıstıklı BaklavaİZMİR’de fıstıklı baklava ve tatlı üretimi yapan firmalar, Antep fıstığındaki fiyat artışlarını protesto etmek için aldıkları boykot kararını hayata geçirdi. Tatlıcıların 4 günlük fıstıklı baklava satmama kararına şaşıran İzmirliler, cevizli tatlılardan satın alarak boykota destek verdi.
#Baklava FiyatlarıTarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba: "Piyasayı gözetliyoruz, fiyatlar gereken ayarın altına düşmediği taktdirde gerekli tedbirleri alırız. Eğer ben çocuğuma baklava götüreceksem mutlaka cevizli götürmek zorunda mıyım? Yani bu konuda da üretici arkadaşlarımızın çeşitliliği artırması gerekir" açıklamasında bulundu.
#Fındıklı BaklavaİZTO Meclis Üyesi Veysel Murat: "Biz İzmirli tatlıcılar olarak, Antep fıstığı fiyatlarındaki bu anlamsız artışı ürünlerimize yansıtarak müşterilerimiz karşısında zor durumda kalmaktansa fıstıklı baklava üretimini durdurma kararı almış bulunmaktayız. Bu kararımız 17-20 Mayıs'ta 400 satış noktasında uygulanacak ve istisnasız olarak fıstıklı baklava satılmayacaktır" açıklamasında bulundu.
#BaklavaBayram baklavasız; baklava da cevizsiz, fıstıksız, tereyağsız olmaz. Bir kilo baklavada 150 gram fıstık, 250 gram da tereyağı kullanıldığını söyleyen BAKTAD Başkanı Mehmet Yıldırım’ın ortaya koyduğu baklava hesabı net: “150 gram fıstık 142.5 TL, 250 gram yağ ise 125 TL. Yani sadece iki kalemdeki maliyet 267.5 TL. Kilosu 150-200 liradan satılan baklavaların içeriğine dikkat etmek şart.”
#Bayram TatlısıAnkara Pastacılar, Tatlıcılar ve Şekerciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa Kahveci, bayramda büyük rağbet gören tatlı konusunda ‘merdiven altı’ uyarısı yaparak, “600-800 liralık baklavayı 100-200 liraya satan yerler var. En tehlikelisi, baklavanın şerbeti. Konulan şerbetin kaliteli olması gerekiyor aksi takdirde kanserojen olabiliyor” dedi.
#Ankara Pastacılar Tatlıcılar Ve Şekerciler Esnaf OdasıBeşiktaş Emlakjet'in Sırp başantrenörü Dusan Alimpijevic, EuroCup yarı finaline uzanan başarılarının sırrını, taraftarlarıyla arasında oluşan özel bağı, en unutamadığı maçı, hayatının en mutlu anını, hayal kırıklıklarını ve çok daha fazlasını Spor Arena'ya anlattı.
#Dusan AlimpijevicOsmanlı döneminden beri özel günlerin vazgeçilmez tatlısı olan baklavanın hazırlanması uzun saatler sürse de sonucunda tadına bakan herkese küçük bir lezzet şöleni yaşatıyor. Ramazan Bayramı'nın yaklaştığı şu günlerde herkes baklava yapımının inceliklerini öğrenmeye çalışıyor. Lezzetli baklava nasıl yapılır? Baklava yapmanın incelikleri nelerdir? Baklava yaparken nelere dikkat edilmelidir? Lezzetli bir baklava için hangi malzemeler tercih edilmelidir? Baklava yapmanın püf noktaları nelerdir? Bu soruların cevapları ve baklava yaparken herkesin dikkat etmesi gereken püf noktaları, baklava tariflerimiz ile birlikte hemen aşağıda…
#Baklava Yapımının Püf NoktalarıYemek eleştirileri, tarifler ve gastronomi araştırmalarıyla tanınan Hırvatistan merkezli seyahat rehberi Taste Atlas (Lezzet Atlası), dünyanın en iyi 50 tatlısını listeledi. Listeye Türkiye’den fıstıklı sarma, fırın sütlaç, baklava, Gaziantep baklavası ve Kahramanmaraş dondurması dahil edildi. Biz de bu haber üzerine uzmanlarımıza ‘Türkiye’de tatlıların peşinde yola çıkılacak adresler hangileri?’ diye sorduk. Hem 10 şehirden birbirinden leziz tatlılar tavsiye ettiler hem de bu şehirlerde görülmesi gereken yerlerle ilgili önerilerde bulundular.
#SeyahatBulunduğu ülke, şehir, yöre, alan veya bölge ile özdeşleşmiş ürünler 'coğrafi işaret' ile taçlanıyor. Son yıllarda ülkemizdeki pek çok benzersiz lezzet de birbiri ardına coğrafi işaret tescili alıyor. Biz de bu hafta uzmanlarımıza ‘Uğruna yola düşmeye değecek coğrafi işaretli lezzetlerimiz hangileri?’ diye sorduk. Hem 10 şehirden birbirinden leziz yemekler tavsiye ettiler hem de bu şehirlere kadar gitmişken görülmesi gereken yerlerle ilgili önerilerde bulundular...
#RotaJürimiz bu hafta bayram denince aklımıza ilk düşen tatlımız baklavanın en iyilerini seçti. Aralarında glütensiz ve veganını yapan da var, keçi ve koyun sütlerinin karışımıyla yapılan tereyağını kullanan da... Jürimiz cevizli, coğrafi işaretli Tavas baklavası için de bir adres önerdi.
#BaklavaIV. Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali (GastroAntep) bu yıl 15-18 Eylül arasında... Festival öncesi yemek kültürü araştırmacısı ve rehber Filiz Hösükoğlu’yla bir araya geldik. Şiveydiz, çir aşı, ayvalı pilav, yuvarlama, erik tavası gibi ev yemeklerinden tadanı hayran bırakan meşhur sokak lezzetlerine, Gaziantep mutfağının inceliklerini konuştuk...
#KebapTatlı kültürümüzde yeri bir başkadır, ülkemizin dört bir yanında kurulan bayram sofralarının gözdesi de her zaman baklavadır. Kimi fıstıklısından vazgeçemez, kimi cevizlisinden... Kuru baklava ve sütlü şerbetiyle serinleten soğuk baklava da pek çok kişinin favorisi... Mutfağımızın bu çok sevilen tatlısının en iyileri nereden alınır, jürimize sorduk.
#BaklavaBaklava üreticileri artan fıstık fiyatlarını protesto etmek için fıstıklı baklava üretimine bir süre ara vereceklerini açıkladı. Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği (BAKTAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yıldırım, “Bir süre fıstıklı ürünlere ara verelim, üretmeyelim. Ürünlerimizi cevizli, fındıklı yapalım. Son bir ayda fıstık 240 liradan, 440 liraya çıktı. Fiyatlar spekülatif şekilde yükseltildi. Bu hem ülkemize hem de sektöre zarar veriyor” yorumunu yaptı.
#Baklava Ve Tatlı Üreticileri DerneğiAnkara Pastacılar, Tatlıcılar ve Şekerciler Odası Başkanı Mustafa Kahveci, Ramazan Bayramı öncesi, ‘merdiven altı’ ürünler konusunda uyardı, “Ham madde fiyatları arttıkça, kalite düştü. Ucuz diye sağlıksız gıdalar tüketmemeliyiz” dedi.
#Ankara Pastacılar Tatlıcılar Ve Şekerciler Odası Başkanı Mustafa KahveciBalık yedikten sonra canımızın tatlı istediği bir gerçek. Bu bazen fıstıklı baklava oluyor, bazen de fırında pişmiş, cızır cızır eden sıcacık bir tahin helvası... Tahinin balıklarda biriken ağır metalleri sıfırlayarak vücuttaki fosforu düzenlediği ve mide asidini dengelediği söyleniyor; balıkla yenen soğanın tadını da ‘bastırıyor’. Okurlarımız tahin helvasını nasıl sevdiklerini anlattı, şef Aydın Demir’se fırında pişirmenin püf noktalarını paylaştı.
#Tahin HelvaOyuncu Ceren Benderlioğlu hurriyet.com.tr'de Ferit Ömeroğlu'nun konuğu oldu. En son "Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz” dizisinde oynadığı “Ömür Façalı” karakteri ile seyircilerin beğenisini toplayan Benderlioğlu, hakkında merak edilenleri yanıtladı. İşte devamı...
#Ceren BenderlioğluEminönü’nde bir mekanın davetlisiydim. Şimdiden söyleyeyim, bu yazım tatlı üzerine olacak, mekanda ne yediğimin hiç bir önemi yok. Restorana gitmeden önce bir ritüelimi gerçekleştirmek için sahile indim. Martılar için simit aldım. Galata köprüsünün ayağında martılara simit atıp karınlarını doyurduktan sonra, bir güzel yemeğimi yedim. Karnım da doyduğuna göre şimdi sıra geldi tatlıya. Yiyeceklerimi eritmek için bol bol yürüdüğüm o gün, 3 tatlıcıya gittim ancak 2’sini beğendim... İşte o mekanlar...
#BaklavaGirişimci, idealist, hayatla mücadele eden kadınlara bayılıyorum. Onlara hepimizin de destek olması gerektiğine inanıyorum. Ben şahsım adına her fırsatta kadın girişimcilerle görüşüp, tecrübelerimi, fikirlerimi paylaşıyor, onlara sık sık yazılarımda yer veriyorum. Bu hafta da kurduğu işletmelerle ekonomiye katkıda bulunan, çalıştıkları yerlerde marka değerlerini yükselten harika kadınları ve ürünlerini size anlatmak istiyorum…
#İşletmeTatlı deyince elbette hepimizin aklına “baklava” geliyor. Baklavanın ana vatanı ise bildiğiniz üzere Gaziantep. Avrupa Birliği’nden alınan resmi onaya göre Antep baklavası AB tarafından tescil edilen ilk Türk ürünü olma özelliğini taşıyor. Baklavayı zaten Gaziantepli ustalar bir başka yapıyor. Havasından mı suyundan mı bilinmez ama onlar yufkaları çok daha ince açıyor. Ayrıca baklavanın içine konulan ve bu kentte yetişen kaliteli fıstıklar ise lezzeti arttırıyor.
#BaklavaFraport TAV Antalyaspor'un Brezilyalı oyuncusu Amilton Minervino da Silva, takımdaki teknik direktör değişikliğinden idolüne, Antalya şehrinden Türk yemeklerine kadar birçok konuda Demirören Haber Ajansı'na (DHA) özel açıklamalarda bulundu.
#AmiltonEt, tavuk, balık gibi her türlü hayvan etinin, bu hayvanların doğal hayatta yavruları için yaptığı süt, yumurta, bal gibi hayvansal ürünlerin ve bu ürünlerden elde edilen peynir, yoğurt, kefir gibi yiyeceklerin hiçbirinin tüketilmediği beslenme şekline vegan beslenme deniyor. Ama veganlık sadece bir beslenme biçimi değil. Etik, sağlık ve çevre olmak üzere başka boyutları olan bir yaşam felsefesi. Yarın 1 Kasım Dünya Vegan Günü. 1944’te İngiltere Vegan Topluluğu tarafından ilan edilmiş bu gün vesilesiyle yeme-içme alışkanlıklarından modaya, restoran ve kafelerden tariflere kadar konuyla ilgili pek çok başlığı veganlara ve uzmanlara danıştık.
#GazetehaberleriDünyaca ünlü aktris Charlize Theron’un dijital bir platformda yayınlanacak yeni filmi ’The Old Guard’ filminde baklava yeme sahnesini paylaşması ve tercihinin cevizli baklava olduğunu söylemesi üzerine Gaziantepli ustalar kendisini kente davet etti. Gaziantepli baklava ustaları ve vatandaşlar, Charlize Theron’un fıstıklı baklava yemesiyle fikrinin değişeceğini ifade etti.
#Fıstıklı Baklava