Güncelleme Tarihi:
Ramazan Bayramı yaklaştı, bayramların olmazsa olmazları olan şeker, çikolata ve tatlılar ise alışveriş torbalarına girmeye başladı. Ankaralılar bayramda misafirlerine hem hesaplı hem de kaliteli ürünler ikram etmeye özen gösterirken, yetkililer de sağlıklı gıda tüketilmesi konusunda vatandaşı uyardı. Bayramda ikram edilen ‘merdiven altı’ ürünlere karşı dikkatli olunması gerektiğine dikkat çeken Ankara Pastacılar, Tatlıcılar ve Şekerciler Odası Başkanı Mustafa Kahveci, “Merdiven altı tabir edilen yerlerde üretilen ürünler halk sağlığı açısından risk teşkil ediyor” dedi. Başkentte tatlı fiyatlarına zam yapılmadığını, önceki yıl ile aynı olduğunu belirten Kahveci, şöyle devam etti:
BOYAYIP SATIYORLAR
20 liraya baklava satıyorsun. Bu baklavanın hiç mi maliyeti yok, hiç mi işçiliği yok, hiç mi emeği yok. Baklavaların içine ceviz adı altında hamur kırıntısı, soya fasulyesi gibi değişik bir sürü ürün giriyor. Yer fıstığını boyayıp Antep fıstığı diye satıyorlar. İnsanların bunlara dikkat etmesi lazım. Bizim tavsiyemiz, tüketiciler kendi mahallelerindeki esnaftan alışveriş yapsınlar. Böylece herhangi bir şikâyet durumunda karşılarında muhatap bulabilirler.”
*Cevizli baklava: 80-110 lira arası
*Fıstıklı baklava: 140-150 lira arası
*Diğer baklava ve tatlı çeşitleri: 120-130 lira arası