Güncelleme Tarihi:
1- TAŞ FIRINDA PİŞİYOR
Koçak Baklava, Gaziantep
Tahir T. Öztan’a göre malzemede bonkör davranıyorlar, Sahrap Soysal için baklava denince akla gelen ilk adres. Tayyar Zaimoğlu, Defne E. Tüysüzoğlu, Murat Bozok da öneriyor. Taş fırında pişen baklavanın şerbetinde pancar şekeri olduğunun altını çiziyorlar. 1 kilo fıstıklı baklava 500 lira. (0533) 771 80 00
2- TANITIM ELÇİSİ
Karaköy Güllüoğlu, İstanbul
Ebru Erke “Nadir Güllü baklavanın en önemli tanıtım elçisi” diyor, şöbiyet ve sütlü nuriyesini de tavsiye ediyor. Tayyar Zaimoğlu, Ferit Özkaşıkcı, Tahir Tekin Öztan ve Defne Ertan Tüysüzoğlu da öneriyor. Glütensiz, vegan ve diyabetik seçenekler de var. 1 kilo fıstıklı baklava 540 lira. (0850) 308 45 45
3- EN ESKİ DÜKKÂNIMIZ
Elmacıpazarı Güllüoğlu, Gaziantep
1843’te kuruldu. Onur Ziya Demir “Burası faal olarak çalışmaya devam eden en eski baklava dükkânımız” diyor. Urfa sadeyağı ve boz iç Antep fıstığı kullanılıyor. Pancar şekeri şerbeti kullandıklarını vurguluyorlar. Fıstıklısının kilosu 500 lira. Defne E. Tüysüzoğlu, Sahrap Soysal ve Murat Bozok’un önerisi... (0342) 231 21 05
4- KÖKLÜ BİR MARKA
İmam Çağdaş, Gaziantep
1887’den beri Gaziantep’in köklü markalarından... Harran Ovası’nda yetişen sert buğday unu, erken hasat boz Antep fıstığı ve Harran’daki keçi ve koyunların sütlerinden yapılan tereyağı kullanılıyor. Tahir Tekin Öztan, Tayyar Zaimoğlu ve Murat Bozok’un önerisi. Fıstıklısı 460 lira. (0342) 220 45 45
5- İNTERNETTEN SİPARİŞ...
Köşkeroğlu Baklava, İstanbul
Merkez şubeleri Karaköy’de... Cevizli, fıstıklı ve midye kesim baklava, fıstıklı sarma, şöbiyet gibi seçenekler var. Cevizlinin kilosu 460, fıstıklısı 550 lira. Tüm çeşitlerde iç malzeme bol tutuluyor. Sahrap Soysal ve Jale Balcı’nın İstanbul’daki favorisi burası... İnternet üzerinden sipariş vermek mümkün. (0530) 977 48 21
6- ŞÖBİYETİ DE MEŞHUR
Zeki İnal, Gaziantep
Baklavaları kadar bol fıstık ve kaymakla hazırladıkları şöbiyetleri (kilosu 630 lira) de çok ünlü. Tereyağlı ve fıstıklı kurabiyeleri bir o kadar seviliyor. Defne E. Tüysüzoğlu ve Tayyar Zaimoğlu’nun favorilerinden. (0342) 231 88 40
7- AYNI GÜN TESLİM
Baklavacı Hacıbaba, Ankara
Baklavacılığa Gaziantep’te başlayan aile Ankara’daki ilk şubesini 1949’da açtı. Bülbül yuvası, kaymaklı baklava, cevizli baklava, kuru baklava, havuç dilim, şöbiyet ve sarı burma gibi pek çok seçenek var. Tepsi satışı da mevcut. Ankara’ya teslimler gün içinde. Tüm Türkiye’ye kargo gönderiyorlar. Ferit Özkaşıkcı ve Jale Balcı’nın önerisi. (0312) 361 45 00
8- FISTIKLI ÇEŞİTLER BOL
Seç Baklava, Adana
Seyhan’da... Baklavalarında sadeyağ ve pancar şekeri var. Ayrıca kabuklu Antep fıstığı ve fıstık ezmesi gibi ürünlerin satışı da yapılıyor. Şöbiyet, kuru baklava, havuç dilimi ve fıstık ezmesi (kilosu 600 lira) sevilen lezzetlerinden... Tayyar Zaimoğlu ve Ferit Özkaşıkcı’nın önerisi. 1 kilo fıstıklı baklava 380 lira. (0322) 435 24 04
9- ANTEPLİ USTALAR SEVİYOR
Baloğlu Baklava, Gaziantep
Ebru Erke “Antepli ustalar hep buradan yer. İsmi çok duyulmamıştır çünkü iyi işçilik ve malzemeyle az üretim yapar. Bu da baklavalarının kalitesine yansıyor” diyor. Türkiye’nin her yerine ve yurtdışına da kargo yapıyorlar. En çok fıstıklı baklavası (kilosu 400 lira) seviliyor, sadeyağla hazırlanıyor. (0342) 215 14 55
10- COĞRAFİ İŞARETLİ
Tavas Merkez Pastanesi, Denizli
Onur Ziya Demir “Tavas’ın coğrafi işaretli baklavası 40 kat hamur ve bolca cevizle hazırlanıyor. Odun ateşinde pişiyor. İlk günkü usulle yapıyorlar” diyor. Kilosu 200 lira. (0258) 613 10 91