Hamuru ince, malzemesi bol

Güncelleme Tarihi:

Hamuru ince, malzemesi bol
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2023 07:00

Jürimiz bu hafta bayram denince aklımıza ilk düşen tatlımız baklavanın en iyilerini seçti. Aralarında glütensiz ve veganını yapan da var, keçi ve koyun sütlerinin karışımıyla yapılan tereyağını kullanan da... Jürimiz cevizli, coğrafi işaretli Tavas baklavası için de bir adres önerdi.

Haberin Devamı

Hamuru ince, malzemesi bol

1- TAŞ FIRINDA PİŞİYOR

Koçak Baklava, Gaziantep

Tahir T. Öztan’a göre malzemede bonkör davranıyorlar, Sahrap Soysal için baklava denince akla gelen ilk adres. Tayyar Zaimoğlu, Defne E. Tüysüzoğlu, Murat Bozok da öneriyor. Taş fırında pişen baklavanın şerbetinde pancar şekeri olduğunun altını çiziyorlar. 1 kilo fıstıklı baklava 500 lira. (0533) 771 80 00

Hamuru ince, malzemesi bol

 

2- TANITIM ELÇİSİ

Karaköy Güllüoğlu, İstanbul

Ebru Erke “Nadir Güllü baklavanın en önemli tanıtım elçisi” diyor, şöbiyet ve sütlü nuriyesini de tavsiye ediyor. Tayyar Zaimoğlu, Ferit Özkaşıkcı, Tahir Tekin Öztan ve Defne Ertan Tüysüzoğlu da öneriyor. Glütensiz, vegan ve diyabetik seçenekler de var. 1 kilo fıstıklı baklava 540 lira. (0850) 308 45 45

Haberin Devamı

3- EN ESKİ DÜKKÂNIMIZ

Elmacıpazarı Güllüoğlu, Gaziantep

1843’te kuruldu. Onur Ziya Demir “Burası faal olarak çalışmaya devam eden en eski baklava dükkânımız” diyor. Urfa sadeyağı ve boz iç Antep fıstığı kullanılıyor. Pancar şekeri şerbeti kullandıklarını vurguluyorlar. Fıstıklısının kilosu 500 lira. Defne E. Tüysüzoğlu, Sahrap Soysal ve Murat Bozok’un önerisi... (0342) 231 21 05

4- KÖKLÜ BİR MARKA

İmam Çağdaş, Gaziantep

1887’den beri Gaziantep’in köklü markalarından... Harran Ovası’nda yetişen sert buğday unu, erken hasat boz Antep fıstığı ve Harran’daki keçi ve koyunların sütlerinden yapılan tereyağı kullanılıyor. Tahir Tekin Öztan, Tayyar Zaimoğlu ve Murat Bozok’un önerisi. Fıstıklısı 460 lira. (0342) 220 45 45

5- İNTERNETTEN SİPARİŞ...

Köşkeroğlu Baklava, İstanbul

Merkez şubeleri Karaköy’de... Cevizli, fıstıklı ve midye kesim baklava, fıstıklı sarma, şöbiyet gibi seçenekler var. Cevizlinin kilosu 460, fıstıklısı 550 lira. Tüm çeşitlerde iç malzeme bol tutuluyor. Sahrap Soysal ve Jale Balcı’nın İstanbul’daki favorisi burası... İnternet üzerinden sipariş vermek mümkün. (0530) 977 48 21

Haberin Devamı

6- ŞÖBİYETİ DE MEŞHUR

Zeki İnal, Gaziantep

Baklavaları kadar bol fıstık ve kaymakla hazırladıkları şöbiyetleri (kilosu 630 lira) de çok ünlü. Tereyağlı ve fıstıklı kurabiyeleri bir o kadar seviliyor. Defne E. Tüysüzoğlu ve Tayyar Zaimoğlu’nun favorilerinden. (0342) 231 88 40

Hamuru ince, malzemesi bol

 

7- AYNI GÜN TESLİM

Baklavacı Hacıbaba, Ankara

Baklavacılığa Gaziantep’te başlayan aile Ankara’daki ilk şubesini 1949’da açtı. Bülbül yuvası, kaymaklı baklava, cevizli baklava, kuru baklava, havuç dilim, şöbiyet ve sarı burma gibi pek çok seçenek var. Tepsi satışı da mevcut. Ankara’ya teslimler gün içinde. Tüm Türkiye’ye kargo gönderiyorlar. Ferit Özkaşıkcı ve Jale Balcı’nın önerisi. (0312) 361 45 00

Haberin Devamı

Hamuru ince, malzemesi bol

8- FISTIKLI ÇEŞİTLER BOL

Seç Baklava, Adana

Seyhan’da... Baklavalarında sadeyağ ve pancar şekeri var. Ayrıca kabuklu Antep fıstığı ve fıstık ezmesi gibi ürünlerin satışı da yapılıyor. Şöbiyet, kuru baklava, havuç dilimi ve fıstık ezmesi (kilosu 600 lira) sevilen lezzetlerinden... Tayyar Zaimoğlu ve Ferit Özkaşıkcı’nın önerisi. 1 kilo fıstıklı baklava 380 lira. (0322) 435 24 04

9- ANTEPLİ USTALAR SEVİYOR

Baloğlu Baklava, Gaziantep

Ebru Erke “Antepli ustalar hep buradan yer. İsmi çok duyulmamıştır çünkü iyi işçilik ve malzemeyle az üretim yapar. Bu da baklavalarının kalitesine yansıyor” diyor. Türkiye’nin her yerine ve yurtdışına da kargo yapıyorlar. En çok fıstıklı baklavası (kilosu 400 lira) seviliyor, sadeyağla hazırlanıyor. (0342) 215 14 55

Haberin Devamı

10- COĞRAFİ İŞARETLİ

Tavas Merkez Pastanesi, Denizli

Onur Ziya Demir “Tavas’ın coğrafi işaretli baklavası 40 kat hamur ve bolca cevizle hazırlanıyor. Odun ateşinde pişiyor. İlk günkü usulle yapıyorlar” diyor. Kilosu 200 lira. (0258) 613 10 91

BAKMADAN GEÇME!