Paylaş
URLA KURU
Zeliha Aka… Tam bir idealist. Bir çoğumuz gibi sadece hayal kurmakla kalmıyor, hayallerini gerçeğe dönüştürüyor. 1986’da Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Tarla Bitkileri Bölümü’nden mezun olduktan sonra 2016’da Amerika’ya gidiyor, bilgisayar programcılığı okumaya. Hayatının dönüm noktası olan gıda kurutma fırınlarını ilk kez orada görüyor. 3 yıl sonra Türkiye’ye dönüyor ve ‘Urla Kuru’ markası için kolları sıvıyor. İzmir Urla’ya yerleşen Aka, ailesiyle birlikte kadın üreticilerden aldıkları doğal meyve ve sebzeleri gıda kurutma fırınlarında Kıtır Çıtır haline getiriyor.
Sebze ve meyveler vitamini kaçmasın diye seramik bıçaklarla kesilip "Gıda Kurutma Makinası" ile tüm hijyen kurallarına uyularak, toz, haşere ve çevre ilaçlamalarına maruz kalmadan kapalı ortamda çıtır hale dönüşüyor. Kurutulan ürünlerin sadece suyu alınıyor, böylece proteini, vitamini, kokusu ve lezzeti aynen kalıyor. Ürünlerini denedim… Çocuklarıma zararlı cipsler yerine, böylesine faydalı kurutulmuş meyveler yediriyorum. Siz de deneyin.
INSTAGRAM: @ UrlaKuru
☎️ TELEFON: 0532 627 25 91
ADRES: Kuşçular Mah, Casaba Evleri, 8029. Sk. D:No:6/13, 35437 Urla/İZMİR
HÜSEYİNOĞLU BAKLAVA
Ümraniye’de 1967’den beri faaliyet gösteren Hüseyinoğlu baklavasını geçtiğimiz günlerde ziyaret ettim. Aracımla gittiğim bu yerde mekanı görür görmez şaşırdım. Şaşırdım çünkü, klasik baklavacıdan ziyade dışarısı ve içerisi bambaşka bir konsept olmuş. Mekanın önünde çiçekler ve peluş beyaz bir ayı sizi karşılıyor. Sanki sayfiye bölgesindeki bir evin bahçesi gibi. İçeride ise süslemeler, balonlar ve bembeyaz duvarlarla içiniz açılıyor.
Hüseyinoğlu baklavanın idari işler sorumlusu Nur Güler ve işletmeci Müge Yiğit güler yüzleriyle gelenleri karşılıyor. Bünyelerinde 40 çeşit baklavanın olduğunu belirten Güler, ustaların hala geleneksel şekilde baklavayı açtıklarını, asla teknolojiden faydalanmadıklarını belirtti. Konsept nedeniyle özellikle gençlerin ilgisinin bir hayli fazla olduğunu söyledi. Gerçekten de öyle. Ben içeride kaldığım sürece bir çok genç hem alışveriş yaptı, hem de ilgi çeken mekana dönüp, şöyle bir baktı. Sevgililer gününde kalp, anneler, babalar günlerinde farklı konseptlerde baklava çıkaran firmanın bülbül yuvası, fıstıklı baklava, fıstık dolamasını beğendim dostlarım.
INSTAGRAM: @huseyinoglubaklava
☎️ TELEFON: 0530 404 18 48
ADRES: İstiklal Mahallesi Anafartalar Caddesi No: 11/A PK:34762 Ümraniye/İSTANBUL
Bİ’ZEYTİN
3 kadın girişimci Yaprak Yapsan, Ömür Tekeli ve Emel Karaca el ele vererek “Bi’ Zeytin” markasını oluşturuyorlar. Zeytinlerin, hasat yönteminden şişelenmesine, etiketlenmesinden paketlenmesine kadar her aşaması titizlikle yapılıyor. Firma kısa sürede büyük bir ivme yakalıyor. Doğal tarım prensiplerini benimseyen Bi'Zeytin markası, zeytinyağını Kazdağları ve Madra Dağları ile çevrelenmiş, zeytin için en uygun yer olan Edremit’te yetiştirilen Gemlik tipi zeytinlerden elde ediyor.
Katkısız üretilen butik zeytinyağı, geleceği ve doğal kaynakları koruyarak, geleneksele bağlı ama gelişmiş teknolojiler kullanılarak üretiliyor. Zeytinyağında kullanılan zeytinlerin yetişmesinde de doğal ve geleneksel yöntemler kullanılıyor. Elle tek tek toplanan zeytinler kasalarla fabrikaya gönderiliyor ve hiç bekleme olmadan, o gün sıkılıyor. Zeytinyağının yüksek kalitesini ve düşük asit oranını korumak için zeytinin içeriğinde yer alan faydalı vitamin ve minerallerin en az kayıpla yağa dönüştürülmesini sağlayan soğuk sıkım tekniği kullanılıyor. 3 harika kadının ürünlerini Instagram’dan ve web sayfalarından sipariş verebilirsiniz.
INSTAGRAM: @bizeytincom
☎️ TELEFON: 0534 500 10 11
ADRES: Edremit-Soğanyemez Mevkii/BALIKESİR
Paylaş