Baklava sütle buluşunca...

Güncelleme Tarihi:

Baklava sütle buluşunca...
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2024 07:00

İncecik açılmış baklava hamurunun arasına fındık serpiştiriliyor, üzeri nar gibi kızarana kadar fırında pişiyor. Sonra da mis gibi sütlü şerbetle buluşuyor... Sütlü nuriye, baklavanın hafif bir alternatifi. En iyisini hangi adresler yapıyor, jürimize sorduk.

Haberin Devamı

1- 40 KAT HAMURDAN

Karaköy Güllüoğlu, İstanbul

Elde açılıyor. Tepsinin en altına sadeyağ gezdirildikten sonra 20 kat baklavalık hamur dizilip bolca file fındık serpiştiriliyor. 20 kat daha hamur konup dilimlenerek taş tabanlı fırında pişiyor. Fırından çıktıktan sonra sütlü şerbetle ıslatılıyor. T. Tekin Öztan, Tayyar Zaimoğlu, Ayfer Yavi ve Salih Seçkin Sevinç’in önerisi. Yarım kilosu 385 lira. (0212) 225 52 82

2- ÜZERİNDE TOZ FINDIKLA

Gaziburma Mustafa, İstanbul

Pendik’te. Ergin Sönmezler “Sütlü nuriye benim için tektir. Buranınki bambaşka bir lezzet” diyor. Üzerine de bolca toz haline getirilmiş fındık serpiştiriyorlar. Kilo fiyatı 540 lira. Ferit Özkaşıkcı’nın da favorisi. (0216) 354 27 27

3- AĞIZDA ERİYOR

Hacı Bozan Oğulları, İstanbul

Levent, Avcılar, Bakırköy, Laleli ve İncirli’de şubeleri var. Sütlü nuriyesi adeta ağızda eriyor... Ebru Erke ve Tayyar Zaimoğlu’nun favorisi. Kilosunun fiyatı 650 lira. (0212) 518 69 20

Haberin Devamı

4- KARGOYLA TESLİM

Köşkeroğlu, İstanbul

Karaköy, Başakşehir ve Yenibosna’da şubeleri var. Ayrıca internet üzerinden de sipariş oluşturmak mümkün. Kargoyla İstanbul içine aynı gün teslim ediyorlar. Fıstıklı baklava, şöbiyet ve cevizli baklavaları da sık tercih edilenlerden... Sütlü nuriyenin kilosu 660 lira. Ebru Erke ve Ferit Özkaşıkcı öneriyor. (0212) 249 63 40

5- BOL SÜTLÜ HAZIRLANIYOR

Hacı Bekir Künç, İstanbul

Şubeleri Anadolu Yakası’nda... Hamur katlarının ortasına bolca parçalanmış fındık serpiştiriliyor. Sütlü şerbeti de hafiflik
sağlaması için güllaç benzeri bol tutuluyor. Tahir Tekin Öztan ve Ferit Özkaşıkcı’nın önerisi. Kilosu 480 lira. (0216) 443 27 27

Baklava sütle buluşunca...

 

6- FİLE BADEM EKLENİYOR

Pelit, Ankara

İstanbul’da da şubeleri var. Tayyar Zaimoğlu’na göre sütlü nuriyeyi de hem malzeme kalitesi hem de lezzet ve hafiflik bakımından layıkıyla yapıyor. Hamuru incecik açılıyor, içine fındık, üzerineyse file badem serpiştiriliyor. Nur Aktı’nın da önerisi. (0312) 285 80 00

Haberin Devamı

7- RULO ŞEKLİNDE

Aşçıbaşı, Sivas

Sahrap Soysal “Sütlü nuriye konusunda burası en iyisidir” diyor. Sütlü nuriye alıştığımız baklava şeklinde değil, tepsiye rulo formunda sarılarak yerleştiriliyor. Üzeri de hafif gevrek bırakılıyor. (0346) 226 39 89

8- EN ÜNLÜ TATLISI

Tatlı Güven, Kocaeli

İzmit’te 1985’ten bu yana hizmet veren bir marka. İmza lezzetleri sütlü nuriye. Parmak boyunda kesilen sütlü nuriyelerin biçimi cevizli sarmayı da andırıyor. Tepsi hizasına kadar süt dökülüp çekmesi bekleniyor. Üzerine toz Antep fıstığı serpiliyor.
(0262) 324 41 37

Baklava sütle buluşunca...

9- ÇOK KIZARTMADAN PİŞİRİYOR

Hacıbaba Pastaneleri, Diyarbakır

Haberin Devamı

20 kadar şubesi var. Soğuk baklavanın da mucidi olduklarını söylüyorlar ve sütlü nuriyeleri de bir o kadar seviliyor. Baklava hamurunun üzeri çok kızarmayacak şekilde pişiriyorlar ve içine toz Antep fıstığı da katıyorlar. Nur Aktı’nın önerisi. 444 7 519

10- SADEYAĞ KULLANIYOR

Babazade Baklava, İstanbul

4. Levent ve Erenköy’de. Sadeyağ ve kaliteli buğday unu kullanıyor. Ortasına irice parçalanmış fındıktan bolca serpiliyor. Üzerine de toz fındık gezdiriliyor. Sütlü şerbeti de tam kıvamında. Kilosu 490 liradan satılıyor. Ayfer Yavi öneriyor. (0212) 703 25 80

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!