İncecik kat kat hamuruyla hıyır hıyır...

Güncelleme Tarihi:

İncecik kat kat hamuruyla hıyır hıyır...
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2022 07:00

Tatlı kültürümüzde yeri bir başkadır, ülkemizin dört bir yanında kurulan bayram sofralarının gözdesi de her zaman baklavadır. Kimi fıstıklısından vazgeçemez, kimi cevizlisinden... Kuru baklava ve sütlü şerbetiyle serinleten soğuk baklava da pek çok kişinin favorisi... Mutfağımızın bu çok sevilen tatlısının en iyileri nereden alınır, jürimize sorduk.

Haberin Devamı

İncecik kat kat hamuruyla hıyır hıyır...

1- 1843’TEN BU YANA... (Karaköy Güllüoğlu, İstanbul)

Güllüoğlu adı çok yaygın ama 1843’te kurulan işletmenin tek şubesi var. Fıstıklıdan cevizliye, çikolatalı baklavadan soğuk baklavaya çeşitleri bol. Ürünlerinde kullandıkları fıstık Antep’ten, sadeyağ Urfa’dan geliyor. Jürimiz en çok fıstıklı baklavasını (kilosu 290, porsiyonu 54 lira) öneriyor. (0850) 308 4545

İncecik kat kat hamuruyla hıyır hıyır...

2- DEĞİŞMEYEN ADRES (İmam Çağdaş, Gaziantep)

Gaziantep’te iyi baklava yemek isteyenlerin değişmez adreslerinden... 1887’den bu yana hizmet veren İmam Çağdaş’ı Ebru Erberdi, Çağdaş Ertuna ve Teoman Hünal öneriyor. Fıstıklı baklavanın kilosu 260, havuç dilimin kilosuysa 300 lira. (0342) 220 70 80

Haberin Devamı

İncecik kat kat hamuruyla hıyır hıyır...

3- TEK ŞUBESİ VAR (Baklavacı Zeki İnal, Gaziantep)

Tek şubesi olan Baklavacı Zeki İnal’ın fıstıklı baklavası ve tereyağlı-fıstıklı Antep kurabiyeleri imza lezzetlerden... İşletmenin şöbiyeti de en az baklavası kadar ünlü. Ebru Erberdi, Teoman Hünal ve Berat Çokal’ın tavsiyesi olan şöbiyetin kilosu 360, porsiyonu 72 lira. (0342) 231 88 40

İncecik kat kat hamuruyla hıyır hıyır...

4- ANTEP’İN İLK DÜKKÂNI (Elmacıpazarı Güllüoğlu, Gaziantep)

Ebru Erke, Salih Seçkin Sevinç ve Asuman Kerkez’in önerisi... Gaziantep’in ilk baklava dükkânı olarak biliniyor. Fıstıklı baklava 30 kat baklava yufkasından yapılıyor, kilosu 350 lira. Koyun sadeyağı ve kuşboku fıstıkla yaptıkları ‘Mihrimah’ adllı şöbiyetleri de seviliyor. (0342) 231 21 05

İncecik kat kat hamuruyla hıyır hıyır...

Haberin Devamı

5-KURU BAKLAVASI SEVİLİYOR (Seç Baklavaları, İstanbul)

1993’te kurulan işletme sadece sadeyağ kullanıyor. Kuru baklava (kilosu 240 lira) ve fıstıklı midye (kilosu 340 lira) favori ürünlerinden. Salih S. Sevinç ve Asuman Kerkez’in önerisi. İstanbul, Antep ve Adana’da 18 şubeleri var. (0342) 328 98 98

İncecik kat kat hamuruyla hıyır hıyır...

6- HER ŞEHRE ULAŞIYOR (Koçak Baklava, Gaziantep)

Şehrin köklü baklavacılarından Koçak, Türkiye’nin dört bir yanına da gönderiyor. Fıstıklı baklavanın kilosu 260, cevizli baklavanın kilosu 230 lira. Burmalı kadayıfı da çok meşhur. Çağdaş Ertuna ve Teoman Hünal tavsiye ediyor. (0533) 771 80 00

7- YEREL MALZEMEYLE... (Üstüneller Baklavaları, Şanlıurfa)

Haberin Devamı

Urfa’nın fıstığı ve tereyağı bu baklavanın vazgeçilmez unsurları arasında. Ebru Erke “Malzemeyi çok bol kullanıyorlar” diyor. Havuç dilimi, midye gibi baklava çeşitlerini bulmak mümkün. Midye baklava kilosu 255, cevizli 110 lira.(0414) 315 07 47

İncecik kat kat hamuruyla hıyır hıyır...

8- YANINDA DONDURMAYLA... (Karagöz Baklavaları, İzmir)

Sahrap Soysal “Leziz havuç ve midye baklavaları yazın dondurmayla çok iyi gidiyor” diye anlatıyor. Midye baklavanın kilosu 210 lira. Şöbiyetleri de çok seviliyor. İzmir’de 15 şubeleri var. (0232) 502 37 72

İncecik kat kat hamuruyla hıyır hıyır...

9- BAKLAVA DÜNYASINDA YENİ (Tahmis, Gaziantep)

Haberin Devamı

Asuman Kerkez “Baklavanın bir simyası var. Tahmis iyi malzeme ve işinin ehli ustalarla doğru noktayı yakalamış. Baklava konusunda henüz yeni, 2.5 yıllık ama benden tam not aldı” diyor. Cevizli baklavanın kilosu 230 lira. (0342) 232 8752

İncecik kat kat hamuruyla hıyır hıyır...

10- ÇİLEKLİ, ÇİKOLATALI (Halef, İstanbul)

Berat Çokal “Soğuk baklavaları meşhur. Çilekli ve ruby çikolatalısını deneyin” diyor. Antep’ten boz fıstık, Urfa’dan sadeyağ ve süt kremasıyla yapılan bu tatlının porsiyonu 48 lira. (0212) 892 86 46

İncecik kat kat hamuruyla hıyır hıyır...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!