Cercis Murat Konağı, Mardin’in mutfak kültürünün sunulduğu, yöreye gidenlerin de gezi programı içine aldıkları bir mekandı. Mardin dışındaki ilk şubesini Suadiye’de açan Cercis Murat Konağı, bölgenin kendine özgü mutfağını tanıtmaya kararlı.
Müslüman, Süryani, Yakubi, Keldani, Nesturi, Yezidi, Yahudi, Kürt, Arap, Ermeni, bir dolu farklı etnik kökeni, ezan ve çan sesini yüzyıllarca bir arada yaşatmış. Bugün de sokaklarında dolaşırken hepsine rastlayabiliyorsanız, Mardin'in insanlığı çağıran sesine niye kulak vermeyesiniz ki...
Kapadokya’ya ilk görüşte vurulan ne ilk ne de son kişiyim. Bir kez giden, vadiler arasında dolaşırken başka bir boyuta geçen birinin bu görsel şöleni unutması mümkün mü? Hele de son gidişimdeki gibi nisan ortasında karla uyanıp üç günde üç mevsimi birden yaşarsa...
#Müge AkgünEbru Cündübeyoğlu hem yemekten hem de formundan taviz vermeyenlerden. Dengesini bulmuş. Canının istediğini yiyor ama kontrollü. Tek sıkıntısı plazma TV'lerin kendisini basık ve olduğundan kilolu gösteriyor olması. Eğer orada kendisini kilolu görüyorsa hemen diyetisyenine koşuyor
Safranbolu'ya birkaç kez uğramış ama hiç gecelememiştim. Bu kez iki gün asırlık bir konağın konuğu oldum. Dar sokaklarında geçmişin öyküsünü dinledim. Yöre yemekleriyle donatılmış yemek masalarının başında damağıma bayram yaptırdım. Safranbolu'nun görüntüsü de, tadı da damağımda kaldı.
Safranın sıcaklığı, balığın tatlılığı, zencefilin keskinliği, kişnişin tazeliği... Kendinizi Doğu'nun güzelliklerini kaptırın. İşte, Kırmızı Bibeli ve Kızarmış Bademli Tavuk Yahnisi, Zencefilli Sebze Yahnisi, Ballı ve Limonlu Meyve Yahnisi ve Patlıcan, Zeytin ve Nohutlu Tahinli Kuzu'nun tarifleri.
#Yemek