Ebru Baybara Demir, haberleri sayfasında Ebru Baybara Demir, hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 137 Ebru Baybara Demir, haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
‘Hayatım Yenibahar’ projesi ile yola çıkan tasarımcı Tansel Baybara, Aydın’dan Balıkesir’e Mardin’den İzmir’e onlarca kadın üreticinin ürünlerini yeni ürünler haline getiriyor. Baybara’nın kardeşi şef Ebru Baybara Demir ile çıktığı yoldaki mottosu ise “Geçmişi Derle, Bugünü Ekle, Geleceğe Miras Bırak”...
#Hayatım YenibaharTBMM’nin yeni yasama yılının açılış resepsiyonunda konuklara özel ikram mönüsü sunuldu. Gastronomi Nobel’ini kazanan Mardin’li şef Ebru Baybara Demir’in hazırladığı mönüdeki 22 çeşit ikramın tasarlanması 3 hafta, yapılması ise tam 3 gün sürdü...
#TBMMGeçen haziran ayında gastronomi dünyasının en en prestijli ödüllerinden ‘Basque Culinary World Prize’a değer görülen sosyal girişimci şef Ebru Baybara Demir ile hem kendi hikâyesini konuştuk hem de gastronomi dünyası kazanını kaynattık. İyi bir şef olmak başarı için yeterli midir? Dünyadaki restoran eğilimleri nereye gidiyor? Başarılı girişimci kimdir? Sunum mu önemli yoksa ürün mü?
#AR-GEŞef Ebru Baybara Demir gastronomi dünyasının en prestijli ödüllerinden olan Basque Culinary World Prize’a değer görüldü. Gastronomi alanına yaptığı katkılar sebebiyle ödüle aday gösterilen Demir, Hatay’da kurduğu Gönül Mutfağı’yla binlerce depremzedeye yemek dağıtıyor ve para ödülünü burada kullanmayı planlıyor.
#Ebru Baybara DemirEbru Baybara Demir'in hayatı ve biyografisi izleyicilerin dikkatini çekti. Ekranların fenomen yarışma programı MasterChef Türkiye'nin son bölümdeki konuk jürisi sosyal girişimci Ebru Baybara Demir oldu. Anadolu mutfağı üzerine 15 yıldan fazla geniş çaplı araştırmalar yürüten Demir, gastronomi dünyasının Nobel’i sayılan Basque Culinary World Prize’da iki yıl üst üste dünyanın en iyi 10 şefi arasına giren ilk ve tek Türk şefi oldu. Peki, Ebru Baybara Demir kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte, MasterChef konuğu Şef Ebru Baybara Demir hakkında merak edilen tüm bilgiler.
#Ebru Baybara DemirHayata geçirdiği projelerle binlerce kadının hayatına dokunan yerinde üretmeyi ve tüketmeyi odağına alan Sosyal Gastronomi Şefi Ebru Baybara Demir’in imzasını taşıyan Mardin’in masalsı dünyasından yola çıkarak tasarlanan Zamarot 1890, kasım ayında kapılarını açıyor. Sıfır atık ekosistemine sahip, 6’ncı duyu ve deneyim restoranı olan Zamarot 1890’da gastronomide kooperatif modeli uygulandı. 170 çiftçiye istihdam sağlayan restoran gastronomi meraklılarını Mardin’e davet ediyor.
#MardinSusuz tarımla elde edilebiliyor; proteini yüksek, glüteni yok denecek kadar az... Atalık bir buğday çeşidi olan sorgülü belki hepiniz duymadınız ama şu kadarını söyleyeyim, bu sert taneli durum buğdayını şu an Türkiye’nin önemli pastanelerinden bazıları kullanıyor, hatta makarna firmaları da özel ürün çıkartmak için sırada... İşte bütün bunlar, şef Ebru Baybara Demir’in başarısı. Nasıl mı? Anlatayım...
#Ebru Baybara DemirDiyarbakır'da geçen yıl şef Ebru Baybara Demir tarafından gerçekleştirilen, daha sonra 13 şehir ve 52 belediyenin hayata geçirdiği 'Topraktan Toprağa Biyobozunur Atık Yönetimi' projesi, Amerikan online iletişim platformu HBO Max'ın Zero Waste Chef (Sıfır Atık Şefi) belgeseline konu oldu. Program sunucusu ekolojist ve bilim insanı Diego Garci Vega ve ekibi, Diyarbakır ve Mardin'de projenin mimarı Ebru Baybara Demir ile belgeselin çekimlerini gerçekleştirdi.
#DiyarbakırDiyarbakır'da geçen yıl şef Ebru Baybara Demir tarafından gerçekleştirilen, daha sonra 13 şehir ve 52 belediyenin hayata geçirdiği 'Topraktan Toprağa Biyobozunur Atık Yönetimi' projesi, Amerikan online iletişim platformu HBO Max'ın Zero Waste Chef (Sıfır Atık Şefi) belgeseline konu oldu. Program sunucusu ekolojist ve bilim insanı Diego Garci Vega ve ekibi, Diyarbakır ve Mardin'de projenin mimarı Ebru Baybara Demir ile belgeselin çekimlerini gerçekleştirdi.
#DiyarbakırTarımsal kuraklığın etkilerini azaltıp, yıpranan toprağın iyileştirilmesi, verimin artırılması ve sağlıklı gıdaların üretilmesi amacıyla Topraktan Tabağa Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ve Kayapınar Belediyesi iş birliğiyle semt pazarlarında çöpe giden sebze meyve atıkları gönüllüler tarafından toplanıp, çeşitli işlemlerin ardından kompost gübreye dönüştürülerek yeniden tarıma kazandırılıyor.
#Ebru Baybara DemirAdana’da bu yıl korona virüs nedeniyle dijital ortamda "İlham veren tüm renkleriyle Adana" temasıyla gerçekleştirilen 4. Uluslararası Adana Lezzet Festivali’nde kadın şefler mangal başına geçip Adana Kebap pişirdi.
#Ebru Baybara DemirTürkiye’de, 6 ilde geçici koruma altındaki Suriyelilere ve ev sahibi topluluktan dezavantajlı gruplara gastronomi eğitimi ile iş imkanı sunmayı amaçlayan ‘Mutfakta Umut Var’ projesi, Birleşmiş Milletler ve Türkiye’deki bakanlıkların desteği ile hayata geçiyor.
#Mutfakta Umut VarBirleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü (UNWTO) ve Basque Mutfak Merkezi (Basque Culinary Center - BCC) tarafından bu yıl İspanya’da 5’incisi düzenlenen UNWTO Gastronomi Turizmi Dünya Forumu’nun Türkiye’den tek konuşmacısı olan Şef Ebru Baybara Demir, dünyanın farklı ülkelerinden bir araya gelen gastronomi ve turizm profesyonellerine Mardin ve Şanlıurfa’da gerçekleştirdiği projeleri anlattı.
#Ebru Baybara Demir2023 yılı gastronomi için Michelin yıldızından sürdürülebilirlik sohbetlerine, açılan yeni mekânlardan sosyal medyada trend olan yemeklere dolu dolu bir gündemle geçti. Lezzetli Hayat ekibi olarak bu yıl hangi konularda yazıp çizdik, neler duyduk, dinledik hepsini bir araya getirerek seneyi özetleyen bir derleme hazırladık.
#GİZEM DİNÇBAŞ‘Hayatım Yenibahar’ projesi ile yola çıkan tasarımcı Tansel Baybara, Aydın’dan Balıkesir’e Mardin’den İzmir’e onlarca kadın üreticinin ürünlerini yeni ürünler haline getiriyor. Baybara’nın kardeşi şef Ebru Baybara Demir ile çıktığı yoldaki mottosu ise “Geçmişi Derle, Bugünü Ekle, Geleceğe Miras Bırak”...
#Hayatım YenibaharTBMM’nin yeni yasama yılının açılış resepsiyonunda konuklara özel ikram mönüsü sunuldu. Gastronomi Nobel’ini kazanan Mardin’li şef Ebru Baybara Demir’in hazırladığı mönüdeki 22 çeşit ikramın tasarlanması 3 hafta, yapılması ise tam 3 gün sürdü...
#TBMMGeçen haziran ayında gastronomi dünyasının en en prestijli ödüllerinden ‘Basque Culinary World Prize’a değer görülen sosyal girişimci şef Ebru Baybara Demir ile hem kendi hikâyesini konuştuk hem de gastronomi dünyası kazanını kaynattık. İyi bir şef olmak başarı için yeterli midir? Dünyadaki restoran eğilimleri nereye gidiyor? Başarılı girişimci kimdir? Sunum mu önemli yoksa ürün mü?
#AR-GE“Topluma ve çevreye değer yaratmak bizim için çok kıymetliydi. Bunu bir çatı perspektif altında şekillendirdik. Bunun üç ana perspektifi var: İklim, insan ve inovasyon” diyen Borusan Holding İnsan İletişim ve Sürdürülebilirlik Grup Başkanı Nursel Ölmez Ateş, grubun çalışmaları hakkında bilgi verdi.
#BorusanŞef Ebru Baybara Demir gastronomi dünyasının en prestijli ödüllerinden olan Basque Culinary World Prize’a değer görüldü. Gastronomi alanına yaptığı katkılar sebebiyle ödüle aday gösterilen Demir, Hatay’da kurduğu Gönül Mutfağı’yla binlerce depremzedeye yemek dağıtıyor ve para ödülünü burada kullanmayı planlıyor.
#Ebru Baybara DemirHacı Baba Et Lokantası, İstanbul’daki Four Seasons Sultanahmet’e konuk oluyor. Urfa’nın meşhur aya köftesi tescil aldı. Paros’taki La Zucca Pizza Bar Bodrum’da açıldı. Mardinli şef Ebru Baybara Demir’in kazandığı ödül ve Overdose’un yenilenen menüsüyle yeme-içme dünyasından haberler burada.
#Hacı Baba Et LokantasıKanada’nın en büyük şehirlerinden biri olan Toronto’dayız. Burada 100 binden fazla Türk yaşıyormuş. Türkiye’den bakınca dünyanın bir ucu… Gökdelenler, geniş sokaklar, mağazalar, yollar ve alabildiğine yeşil bir şehir. Havalimanında kendimi Birleşmiş Milletler kampına düşmüş gibi hissediyorum. Bu his, Kanada’da kaldığım bir hafta boyunca sürdü. Çünkü burada dünyanın dört bir köşesinden insan diline, dinine, ırkına bakılmaksızın bir araya gelmiş, sevgi ve saygı ilişkisine dayalı bir düzen kurmuş. Ancak ülkeye giriş en az vize almak kadar zor. Bu durumun temel sebebi bitmeyen göçmen akınıymış. Oysa “Ben bir gazeteciyim, kolay olması gerekirdi” diye düşünüyorum ama Kanada hükümeti “Bana mısın?” demiyor. Olsun… Elimde valizlerle havaalanının kapısına çıkıyorum, gözlerim muhteşem Türkçesi ve tüm zarafetiyle, Ankara Kitaplığı’nın başkanı Özen Vekiloğlu’nu arıyor… Sonra candan selamlaması ve içten sarılışıyla kucaklaşıyoruz. Beni oracıkta tatlı mı tatlı biriyle tanıştırıyor. Selime Hanım’la...
#Ömür KurtBM’nin dünyanın 10 sosyal gastronomi şefi listesine aldığı Mardinli Ebru Baybara Demir, deprem bölgesinde kurduğu gönüllü mutfaklarıyla bugüne kadar 10 milyon kabın üzerinde yemek üretti. Her gün gelen yüzlerce gönüllüye hazır tarifler dağıtılıyor. Karınca yuvası gibi çalışılan mutfaklardaki trafiği anlatan Demir, “Burada genel müdür çorbacımız oldu, Amerikalı pilavcılık yaptı. Burada sadece üretmek isteyen insanlarız” dedi.
#İskenderunO kadar büyük bir afetle karşı karşıyayız ki üzerinden 1 ay geçmesine rağmen hâlâ pek çok ihtiyaç var. Biz de ekibimizle birlikte, burada, Sidney’de, elimizden gelen yardımları toplamaya devam ediyoruz. Bu ay sonunda Avustralya’nın önde gelen 10 şefiyle gelirinin tamamı UNICEF’e bağışlanmak üzere bir gece düzenliyoruz.
#DepremBir yılı daha geride bırakırken geçen yılın en heyecan verici gurme rotalarını ve başarılı gastronomi etkinliklerini sizlerle paylaşmak isterim. Aromatik otlarla 4 günde hazırlanan sos, ayvalı lahmacun, vişneli küflü peynir, lüfer tuzlama ve ardından yola çıkılacak daha nice yemek var.
#GASTRONOMİMasterChef'te 2. ceketi kim kazandı ve kim birinci oldu sorularının yanıtı heyecan dolu gecenin sonunda belli oldu. Yaklaşık 6 aydır devam eden ekran macerasının sonuna yaklaşan MasterChef Türkiye'nin 27 Aralık tarihli 169'uncu bölümünde Kıvanç, Burak, Ayaz ve Görkem iki aşamalı etapta, en iyi puanı almak için elinden geleni yaptı. Ünlü Şef Ebru Baybara Demir'in konuk olduğu gecede, ilk turda en yüksek puanı Ayaz alırken, final etabının sonunda şeflerin verdikleri puanlar MasterChef birincisini belirledi. İkinci ceketi alan isim Metin'le beraber büyük şampiyonluk hayaline bir adım daha yaklaştı. İşte, 27 Aralık 2022 MasterChef'te 2. ceketi kazanan yarışmacı ve son dörde kalan isimler...
#MasterchefEbru Baybara Demir'in hayatı ve biyografisi izleyicilerin dikkatini çekti. Ekranların fenomen yarışma programı MasterChef Türkiye'nin son bölümdeki konuk jürisi sosyal girişimci Ebru Baybara Demir oldu. Anadolu mutfağı üzerine 15 yıldan fazla geniş çaplı araştırmalar yürüten Demir, gastronomi dünyasının Nobel’i sayılan Basque Culinary World Prize’da iki yıl üst üste dünyanın en iyi 10 şefi arasına giren ilk ve tek Türk şefi oldu. Peki, Ebru Baybara Demir kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte, MasterChef konuğu Şef Ebru Baybara Demir hakkında merak edilen tüm bilgiler.
#Ebru Baybara DemirYeni bir yılı umutla karşılamak; sevdiklerimizle bir araya gelmek, güzel lezzetler tatmak kadar rengârenk hediye paketlerini görmek için de sabırsızlanıyoruz elbette... Yüzleri gülümsetecek, gurmelerin kalbini tam 12’den vuracak o hediyeleri bulmak koşturmalı geçen aralık ayında zorlayıcı olabiliyor. Yeme-içme meraklılarına alınabilecek en iyi hediye önerilerini jürimize sorduk.
#Mutfak ÜrünleriKadın ve Demokrasi Derneği'nin (KADEM), T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile birlikte düzenlediği 5. Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile yerli ve yabancı çok sayıda bakanın katılımıyla bugün başladı.
#KADEM