Güncelleme Tarihi:
Etsizini de yapıyor
Seraf Vadi, İstanbul
Vadistanbul’da. İç harcı zırhla çekilmiş kuzu kaburga, but ve döş etinden... Haşlayıp kendi yaptıkları süzme yoğurt üzerinde sunuyorlar. Mantarlı harçla doldurup sote ıspanakla verdikleri etsizi de menüde. Ebru Erke, Ayfer Yavi, Müge Ergül, Deniz Şahin’in önerisi. Mahmutbey’de de yerleri var. Porsiyonu 160 lira. (0212) 286 46 46
Yemek araştırmacısı Musa Dağdeviren’in Kadıköy’deki lokantası. Çorbadan mezeye, tencere yemeklerinden kebaba yöresel tatlar sunuyor. İçliköfteyi de kızartarak hazırlıyorlar. Ayfer Yavi ve Aydın Demir’in önerisi.
(0216) 418 51 15
Şişli’de. Diyarbakır usulünde. Harcı dana kıyması ve reyhanla hazırlanıyor. Ebru Erke “Kurucusunun ailesinin Diyarbakır’daki adresi Kaburgacı Selim Amca’daki kadar lezzetli. Dışı incecik, harcı bol” diyor. Deniz Şahin’in de önerisi. 5 adedi 290 lira. (0212) 234 93 94
Şef Ebru Baybara Demir’in kurduğu restoranın içliköftesi de çok seviliyor. Mardin usulü kızarmış içliköfte ırok, haşlanmış ikbeybet ve Süryani usulü kitel raha olmak üzere üç çeşidini sunuyorlar. Ayfer Yavi ve Tayyar Zaimoğlu’nun önerisi. (0482) 213 68 41
Suadiye’de. Elazığlı bir ailenin işletmesi. İç harcı bol tutulup ufak ufak kapatılıyor. Yerinde yiyebilir veya hazır sattıkları donmuşunu alıp (yarım kilosu 590 lira) evde haşlayarak da hazırlayabilirsiniz. Bora Bozankaya öneriyor.
(0216) 225 03 75
Oruğun en iyisi burada
Hatay Sultan Sofrası, Hatay
Arsuz, Konacık Mahallesi’nde. Daha ince uzun, silindire yakın biçimde kapatılan coğrafi işaret tescilli Hatay oruğunu bulabilirsiniz. Tayyar Zaimoğlu’na göre Hatay usulünü en iyi burası yapıyor. Aydın Demir’in de favorilerinden. (0501) 127 31 31
Kitelini tadın
Siirt Şeref Büryan, İstanbul
Fatih’te, Kadınlar Pazarı’nda. Ebru Erke “Sahibi Şeref Avcı çarşıdaki en tecrübeli büryan ustası. Ayrıca ablasının yaptığı incecik kitel yani Siirt usulü yassı içliköfte efsanevidir” diyor. (0212) 525 35 81
Ceviz de katıyor
Sabırtaşı Restoran, İstanbul
İstiklal Caddesi’nde. Kurucusu Mustafa Topçuoğlu işe seyyar arabada içliköfte satarak başlamış. Malzemeler Kahramanaraş’tan geliyor. Harcı kavrulmuş soğan, kıyma, ceviz, biber salçası ve maydanozlu. Aydın Demir öneriyor. (0212) 244 82 26
Kuzu kıyması kullanıyor
Mutfak Sanatları Merkezi, Gaziantep
Hem haşlama hem de kızartmasını yapıyorlar. İç harcına orta yağlı kuzu koldan zırh kıyması konuyor. Haşlanacak olanlara ceviz ve fıstık da katıyorlar. Dışında ince bulgurla birlikte çiğköftelik yağsız kuzu kıyması kullanılıyor. Adedi 54 lira. (0342) 777 76 76
Haşlaması seviliyor
Adana Mestanzade Kebap, İstanbul
Beylikdüzü’nde. Salih Seçkin Sevinç “Adanalı bir ailenin genç kuşağı tarafından işletiliyor. Annesinin hazırladığı Adana usulü haşlama içliköfteleri her uğradığımda ilk istediğim lezzet” diyor. İç harcı bol ve yağlı tutuluyor. Adet fiyatı 80 lira. (0212) 924 81 01