doğru bilinen yanlışlar haberleri sayfasında doğru bilinen yanlışlar hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 667 doğru bilinen yanlışlar haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Buzlu zeminlerde yanlış bir adım ya da bir anlık dalgınlık, yaşlılar ve çocuklar başta olmak üzere her yaş grubunda ciddi kırıklar ve yaralanmalara yol açabiliyor. Kışın daha çok artan kırık vakalarında doğru ilk müdahalenin önemli olduğunu söyleyen Öğr. Gör. Özlem Karagöl, “Kırık yaralanmalarında halk arasında kimi yüzyıllardır yapılan yanlış var” dedi.
#Özlem KaragölKış mevsiminde ısınma amacıyla soba ve elektrikli cihaz kullanımının artmasına bağlı yanık yaralanmalarının arttığını söyleyen Altınbaş Üniversitesi İlk ve Acil Yardım Program Başkanı Öğr. Gör. Özlem Karagöl, “Sıcak sıvılarla haşlanma, alev yanığı ve elektrik yanıklarının çoğaldığı kış aylarında, vakaların yüzde 94'ü evlerde meydana geliyor” dedi.
#Öğr. Gör. Özlem KaragölEstetik cerrahide en fazla uygulanan ameliyatsız uygulamalardan biri de dolgudur. Her geçen gün yeni malzemeler ve teknolojileri takip ederek çeşitli dolgu ve akıllı dolgu uygulamaları yapılıyor. Dolgu dudaklara yapılabildiği gibi, yüzün çeşitli bölgelerine de yapılabilir. Başlıca dolgu uygulamaları; dudak dolgunlaştırma, derin yüz çizgileri (kas arası, yanak kıvrımları), yüz şekillendirme amacı ile bölgesel enjeksiyonlar ve elmacık kemikleri belirginleştirme operasyonlarıdır. Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ufuk Askeroğlu, dolgu uygulamalarını ve dolgu uygulamalarında doğru bilinen yanlışları anlattı...
#DolguSağlığa zararlı olmadığını düşünüp hayatımıza soktuğumuz birçok şey aslında bizim için zararlı olabilir. Çünkü bu konudaki çelişkili bilgiler gün geçtikçe artıyor. Bir dönem sağlıklı olduğu söylenilen bazı gıdaların bir süre sonra aslında o kadar da sağlıklı olmadığı ortaya çıkıyor. Bu nedenle kulaktan dolma bilgilerle değil, uzman görüşleriyle ilerlemeli ve sağlıklı olduğunu düşündüğünüz her yiyeceğe hemen dört elle sarılmamalısınız. İşte buna örnek olabilecek birkaç sağlıklı yiyecek efsanesi.
#Beslenmede Doğru Bilinen YanlışlarSaçlarımız bizim en doğal aksesuarlarımız bu nedenle onlara bakmak konusunda ciddi anlamda takıntılıyız. Ancak birçok farklı bilgi de saç bakımının nasıl olması gerektiği konusunda kafamızı karıştırıyor. Bu nedenle neyin doğru neyin ise uydurma bir bilgi olduğunu bilmemiz son derece önemli. İşte bu konuda size yardımcı olabilecek saç mitleri.
#Doğru Bilinen YanlışlarSon yıllarda sağlıklı yaşam takıntılı kültürümüzde bazı diyet ve egzersiz kalıpları o kadar yaygınlaştı ki artık körü koruna gerçek olarak kabul ediliyor. Bu gibi kalıplaşmış düşünce tarzlarının hepimizin düşük kalorili ancak yüksek şekerli tahılların bizim için iyi olduğuna inanmamızı sağladığını unutmamak gerek. Bu yaygın sağlık miti 90’lı yılların başından 2000’li yılların başına kadar bize dayatıldı. Ancak sağlıklı yaşam alanının öznel niteliği göz önüne alındığında bu gibi bilgilerin sorgulanması gerekliliğinin önemi ortaya çıktı. İşte uzmanların, son dönemde kilo vermek adına önerilen kötü tavsiyeler hakkındaki uyarıları…
#Doğru Bilinen YanlışlarYeme düzeninizi gözden geçirirken dikkat etmeniz gereken en önemli şey dengeli beslenmedir. Dengeli beslenmek ise bir yiyeceği tamamen hayatınızdan çıkarmaktansa dengeli bir biçimde tüketmek anlamına gelir. Böylece vücudunuz ihtiyacı olan tüm vitamin ve protein gerekli yerlerden alır ve daha güçlü bir şekilde karşılık verir. Aslında sağlıksız olduğunu düşündüğümüz birçok yiyecek de sağlıksız değildir. Gelin kötü ünlerine rağmen düşündüğünüzden daha sağlıklı olan yiyeceklere birlikte bakalım.
#Sağlıklı BeslenmeMenopoz hakkında doğru bilinen yanlışların ilk başında menopozun bir hastalık olduğu düşüncesi yer alır. Menopoz bir hastalık değildir; menopoz kadınların hayatlarındaki bir dönemdir. Ve bu döneme ait yanlışlar sadece bunlarla sınırlı değildir. İşte menopoz hakkında doğru bilinen yanlışlar...
#MenopozGünlük hayatta tükettiğimiz birçok besinin sağlıklı olduğunu düşünebiliriz. Fakat durum tam olarak böyle değil. Biz kalori hesabı yaparken farklı noktalardan bambaşka tehditler altındayız. İşte sağlıklı olduğunu düşünmemize rağmen aslında sağlıklı olmayan yiyecekler.
#Sağlıklı BeslenmeSağlığımızla ilgili sayısız absürt bilgi mevcut. Sakız bağırsaklarımıza yapışıp yedi yıl boyunca kalır mı? Beynimizin sadece yüzde 10’unu mu kullanabiliyoruz? Burun kanamasını durdurmak için başınızı geriye atmanız mı gerekiyor? Hadi hangi efsanelere kandığınızı siz bulun, yanlışlarınızı Mehmet Öz düzeltsin!
#İnsan VücuduProstat kanserinin genel olarak yavaş ilerlediği biliniyor. İleri evrelerde kemik ağrısı, açıklanamayan kilo kaybı, bacaklarda şişlik görülüyor. Diğer kanserlerde olduğu gibi bu hastalıkta da erken teşhis ve düzenli doktor kontrolü önemli.
#Prostat KanseriBüyüme çağındaki çocukların ağız ve diş sağlığı günümüzde anne-babaların öncelikleri arasında ilk sıralarda yer alıyor. Haleon Türkiye Uzman Kanalı Direktörü Devrim Şimşek’in de katkılarıyla, ağız ve diş sağlığı ile ilgili önemli tüm detayları sizin için derledik.
#Sponsorlu İçerikHaftalık burç yorumları 24-30 Haziran 2024 Aygül Aydın yorumlarıyla paylaşıldı. 29 Haziran saat 22:06’da Satürn, Balık burcunda geri hareketine başlıyor. İşte içe bakış, karanlıkla yüzleşme, maneviyat, fedakarlık, kalıcılık gibi değerlerin ön plana çıktığı bir döneme giriyoruz. Bu geri hareketle birlikte belirlenmiş hedeflere ulaşmak için uzaklara gitme ve onun için umutlu olma zamanı geldi. Haftalık burç yorumları 24-30 Haziran 2024, her burç için ayrı ayrı merak ediliyor. Bugün aşk, aile, sağlık, kariyer ve para konularında burcunuzu neler bekliyor? Uzman Astrolog Aygül Aydın haftalık burç yorumları 24-30 Haziran 2024 ile okurlarına önemli bilgiler verdi. 24-30 Haziran 2024 Koç, Boğa, İkizler, Yengeç, Aslan, Başak, Terazi, Akrep, Yay, Oğlak, Kova ve Balık burçlarını neler bekliyor? İşte haftalık burç yorumları 24-30 Haziran 2024!
#BurçÇanakkale’de ‘Tohum ve Sera Örtü Naylonu Dağıtım’ törenine katılan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Türkiye dünyada ilk 10 tohumcu ülkeden bir tanesidir. Türkiye’de üretilen daha doğrusu kullanılan her 100 kilogramın 97 kilogramı bu ülke topraklarında üretilir. Bize özgü ata tohumlarımız vardır. Bunların halihazır da 37 çeşidi gen bankamızda kayıt altına ve koruma altına alınmıştır” dedi.
#İbrahim YumaklıErken teşhiste tedavi oranı neredeyse yüzde 100’e yakın olan rahim ağzı kanserinin nedeni yüzde 99 oranında insan papilloma virüsü (HPV). Ve günümüzde HPV aşısıyla bunu önlemek mümkün. 1-31 Ocak Rahim Ağzı Kanseri Farkındalık Ayı’nda kimsenin aklında bu virüsle ilgili soru işareti kalmasın istedik. HPV hakkında bilinmesi gerekenleri uzmanlara sorduk.
#HPVBİRKAÇ gündür okuyuculardan trafik sigortası ile ilgili sorular alıyorum. Kimileri fiyatların çok yükseldiğinden yakınıyor; kimileri ‘sigorta şirketleri serbest tarife istiyorlarmış, yüksek olan fiyatlar serbest olursa daha da yükselecek, zaten zorunlu olduğu için yaptırıyoruz, artık yaptırmayız’ diye sitem ediyor. Dikkat ediyorum, bir süredir trafik sigortası, bazı kesimler tarafından gündeme getirilmeye çalışılıyor. Hepsine değineyim.
#PrimYaz aylarında tansiyon ve kalp rahatsızlığı bulunan bireylere yönelik uyarılarda bulunan Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Hüseyin Bozbaş, hipertansiyon hastalığının A’dan Z’ye tüm detaylarını ‘Hipertansiyon Korkulacak Bir Hastalık Değildir’ adlı kitabında topladı.
#Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Hüseyin BozbaşAr-Ge faaliyetlerinin tarım alanında çok önemli olduğunu vurgulayan Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Nihat Pakdil, “Dijital teknolojiyi kullanmamız gerekiyor. Alın teri değil akıl teri dökmemiz gerekiyor. Tarım sektörüne 4 milyar TL destek sağladık. Geçen sene bitkisel üretim açısından rekor kırarak 28 milyon tonun üzerinde bir üretim gerçekleştirdik” dedi.
#Nihat PakdilTecrübeli ellerde yapıldığında kişileri daha genç ve güzel bir görünüme kavuşturan botoks hakkında doğru bilinen yanlışları düzeltelim bu hafta. Botoks, tüm dünyada en yaygın olarak kullanılan uygulamalardan. Fakat yapılan olumsuz eleştiriler, kimi zaman bu tedavinin yanlış anlaşılmasına sebebiyet veriyor.
#Dermatolog Dr. Neslihan DOLARSevgili Hürriyet okurları... Bu köşede sizlerle zaman zaman “Serkan Kızılbayır ile Yan Koltuk”, zaman zaman da “Sen Sor Ben Anlatayım” sohbetleriyle buluşuyoruz. Ve her yazımda, kendi alanlarında başarılara imza atmış isimleri ve o isimlerin uzmanlık alanlarından çok faydalı bilgileri siz okurlarımıza aktarmaya gayret ediyorum.
#Acıbadem Ankara Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanıİstanbul başta olmak üzere tüm şehirlerde kiralar artmaya devam ediyor. Bu artışı gerek yabancıların gerek öğrencilerin yoğun talebi etkilerken şimdilerde yeni bir etken dikkat çekiyor: Uygulamalar üzerinden kiralama. Kiracılar evlerinin odalarını alt kiralamaya devam ederken, bazı emlakçılar da bu furyaya katıldı. Peki son zamanlarda kiraların bu denli artmasının bir önemli sebebi de bu uygulamalar olabilir mi? İzinsiz alt kiralama bir tahliye sebebi mi? Uzmanlar yanıtladı...
#EmlakKiracı ve mal sahibi arasındaki 'bozulan' ilişkiler her geçen gün farklı sorunları beraberinde getiriyor. Kiracıları evlerinden çıkarıp yüksek fiyata kiralamak isteyen bazı ev sahipleri “Kiram ödenmiyor” demek için kiranın ödendiği banka hesabını kapatmaya başladı. Peki böyle bir durumda kiracılar hangi yolu izlemeli? Mercek altına aldık.
#Kiralık EvlerEv sahipleri kiracılarını çıkarıp daha yüksek ücretlere mülklerini kiralamaya çalışırken, kiracılar da (haklı olarak) dışarıdaki fiyatlarla yüz yüze kalmamak için evlerini bırakmıyor. Sonuç olarak tahliye davaları her geçen gün artıyor, sistem tıkanıyor. Geçerli tahliye nedenleri ise genelde yanlış biliniyor. Peki nedir bu konunun doğrusu? Tüm detayları uzmanlara sorduk...
#EmlakKavun ve karpuz yemek kilo aldırır mı sorusu, özellikle diyet yapan kişiler için önem arz ediyor. Kavun ve karpuzda diyet esnasında öne çıkan meyvelerden biri olarak belirtilmektedir. Peki, kavun ve karpuz kilo aldırır mı? Diyette kavun ve karpuz yemek kilo yapar mı? İşte, kavun ve karpuzun diyete olan katkıları hakkında detayları derledik.
#Kavun Kilo Aldırır MıBirkaç gündür vampir kelebeklerin istilasına uğrayan, evinde rahat uyuyamayan, balkonunda oturamayan vatandaşların haberlerini izliyoruz. Halk tedirgin, ilk defa böyle bir kelebek görüyor ve ne yapacağını bilemiyor. Hatta ismi bile ürkütmeye yetiyor. Biz de hem evinde bu canlılarla yaşayan vatandaşla hem de bu konunun uzmanı ile konuştuk
#Vampir KelebekBöcek ilaçlama mevsimi geldi, zehirlenme vakaları artmaya başladı. Kimi ilaçlama firmalarına yaptırıyor kimi de denetimsizce satın aldığı zehirlerle ilaçlamayı kendi yapmaya çalışıyor. Böceklerden kurtulmak için tarım ilacı tercih edenler ise hem kendilerinin hem de komşularının hayatını tehlikeye sokuyor. Firmalar “Kokusuz, zararsız, evde durmanızda sorun yok” dese de bu ilaçların solunması insan sağlığını tehdit ediyor mu? Zehirlenmeler nasıl yaşanıyor? Uzmanlarla konuştuk..
#ZehirlenmeTÜBİTAK’ın her yaştan gökyüzü meraklısını buluşturduğu Gökyüzü Gözlem Etkinlikleri’nin yeni durağı Van oldu. Etkinliğin açılışını yapan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Avrupa’nın en büyük teleskobunu Erzurum’da inşa ettiklerini kaydederek “Kendi teleskobumuzla HUBBLE uzay teleskobundan daha yüksek çözünürlükte görüntü alabileceğiz” dedi. Birilerinin ellerine kaleşnikof verip dağa ölmeye göndermek istediği gençlerin ellerine teleskoplar verdiklerini ifade eden Bakan Varank, “Kandil’e eleman yetiştirilen yerde biz artık milli teknoloji hamlesinin neferlerini yetiştiriyoruz” diye konuştu.
#VanTaklit yeteneği müthiş, bin bir yüzü var, birçok kaynakta gizli pandemi olarak geçiyor hatta sessiz katil diye adlandırılıyor. Tüm dünya, bu hastalığa karşı ayakta. ABD'deki Lyme kasabasına giderek araştırma yapan ve birkaç yıl sonra Lyme hastalığı teşhisi konan Ziraat Yüksek Mühendisi Derya Ulaşoğlu da söz konusu hastalığı yaşayanlardan. İşte onun deneyimleri ve 18 soruda Lyme hastalığı...
#Sağlık27 yaşındaki Kanadalı ressam Anna Weyant'ın Instagram'ında sergilediği ve plajda 400 dolarak sattığı tablolarının değeri üç yıl sonunda 1,6 milyon dolara ulaştı. Peki ama dudak uçuklatan bu başarı nasıl geldi? İşte film gibi bir hikâye...
#Resim Sanatı