Çöp Şiş haberleri sayfasında Çöp Şiş hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 462 Çöp Şiş haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
MasterChef çöp şiş dürüm tarifi izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Normalde çöp şiş mangalda yapılsa da mutfağınızda günün menüsüne kolayca ekleyebilirsiniz. Peki, çöp şiş dürüm nasıl yapılır, malzemeleri neler? Fırında çöp şiş dürüm tarifi kolay ve pratik sunumuyla hemen aşağıda...
#Masterchef Çöp Şiş DürümDenizli’de bir restoranın düzenlediği ‘en çok çöp şiş yeme’ yarışmasına Kütahya’dan katılan 21 yaşındaki kadın, canlı yayında 37 dakikada 255 adet çöp şiş yiyerek hem rekor kırdı hem de 26 bin 550 TL’lik para ödülünün sahibi oldu.
#DenizliTÜRKİYE’DE yemek yeme yarışmalarını başlatan ve 2 sene önce Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeyi başaran Mehmet Kaya, yeni bir rekortmen daha çıkardı. Denizlide gerçekleşen yarışmada 48 kilo olan yarışmacı Büşra Erdoğan, 26 dakikada 302 çöp şiş yiyerek rekor kırdı. Canlı yayınlanan rekor denemesini 4 milyon kişi canlı yayında izledi.
#Guinness Rekorlar KitabıANTALYA’da eski pehlivan Osman Aksöl (44), et restoranınca düzenlenen yarışmada, ağzında tek diş olmamasına rağmen 44 dakikada 301 şiş yedi. Dişleri olmadığı için 301 çöp şiş yiyebileceğine ihtimal vermeyen restoran sahibini yanıltan Aksöl, 5 bin 500 TL’lik cep telefonu, çeyrek altın ve 4 ay boyunca restoranda ücretsiz yeme hakkı elde etti. Geçen günlerde restorana gelen üniversite öğrencisi Ceren Yılmaz (21), 40 kilo olmasına rağmen 23 dakikada 255 çöp şiş, 1 tabak salata ve 1 lavaş yiyip, 3 bardak ayran ve 2 bardak su içmişti.
#PehlivanANTALYA’da üniversiteli Ceren Yılmaz (21), bir et restoranının düzenlediği yarışmada 23 dakikada 255 çöp şiş, 3 bardak ayran, 2 bardak su, 1 tabak salata, 1 lavaş ekmek yedi. Yarışma sonrası 40 kilodan 47 kiloya ulaşan Yılmaz, 5 bin 500 TL değerinde cep telefonu, çeyrek altın ve 5 ay boyunca restoranda ücretsiz yemek yeme hakkı kazandı.
#ANTALYAANTALYA’da üniversiteli Ceren Yılmaz (21), bir et restoranının düzenlediği yarışmada 23 dakikada 255 çöp şiş, 3 bardak ayran, 2 bardak su, 1 tabak salata, 1 lavaş ekmek yedi. Yarışma sonrası 40 kilodan 47 kiloya ulaşan Yılmaz, 5 bin 500 TL değerinde cep telefonu, çeyrek altın ve 5 ay boyunca restoranda ücretsiz yemek yeme hakkı kazandı.
#Çöp ŞişKentte Mehmet Kaya’ya ait restoranda geçtiğimiz yıl bir erkek müşterinin ’ben 190 çöp şiş yerim’ iddiasıyla başlayan gelenek ilginç görüntülere sahne oluyor. Restoran yönetimi, söz verdiği miktarı yiyebilen müşteriyi çeyrek altınla ödüllendirirken, sözünde duramayan ise yediği yemeğin faturasını ödeyerek restorandan ayrılıyor. Restoranın son müşterisi ’ben 151 çöp şiş yiyebilirim’ diyen Elif İşeri isimli kadın oldu. İşeri’nin 151 çöp şişi yeme anı ise cep telefonu ile kayıt altına alındı.
#Mehmet KayaDenizli'de Mehmet Kaya’ya ait restoranda geçtiğimiz yıl bir erkek müşterinin ’Ben 190 çöp şiş yerim’ iddiasıyla başlayan gelenek ilginç görüntülere sahne oluyor. Restoran yönetimi, söz verdiği miktarı yiyebilen müşteriyi çeyrek altınla ödüllendirirken, sözünde duramayan ise yediği yemeğin faturasını ödeyerek restorandan ayrılıyor. Restoranın son müşterisi ’Ben 151 çöp şiş yiyebilirim’ diyen Elif İşeri isimli kadın oldu. İşeri’nin 151 çöp şişi yeme anı ise cep telefonu ile kaydedildi.
#Çeyrek AltınEge’nin bereketli topraklarından çıkan zeytinden zeytinyağına, peynirden bala, el halısından gulete, pideden köfteye, domatesten kestaneye onlarca ürün değerini coğrafi işaretle de tescilliyor. Ege’nin 8 kentinin 215 ürünü coğrafi işaretli. 10’u ise Avrupa Birliği’nden de tescilli.
#1Hasat zamanı bollaşan sebzeleri saklama yöntemlerinin en eskilerinden biri turşulama. Onlarca farklı çeşit ve yöntemi olan turşuların tam vakti. Kimi kısa sürede olan, kimi daha az bilinen farklı tariflerimi deneyin, hazırladığım ipuçları da iyi bir turşunun garantisi...
#TurşuÜç ay danışmanlık vermek üzere gelip 10 yıl Sunset’in Uzakdoğu yemeklerine imza atan şef Hiroki Takemura, Kapadokya’da Take Sushi isimli bir restoran açtı. Takemura ile hem Türkiye’deki tecrübelerini ve mutfağımızda alışamadığı şeyleri hem de yeni menüsünden leziz önerilerini konuştuk.
#SuşiHareketli bir eğlence akşamının ardından geceyi çorba, köfte, kokoreç gibi lezzetlerle sonlandırmak bir gelenek. Jürimize eğlence sonrası, geceye son noktayı koyacağımız lezzet duraklarını sorduk. Çorbası, döneri, pizzası ya da mantısıyla öne çıkan yerleri önerdiler.
#ÇorbaKocaeli’nin Çayırova ilçesinde esnaf İsmail Kuş (43), evinin bir odasına eski yapıların olduğu minyatür mahalle kurdu. Kuş, “Dükkanıma bir gün arkadaşım gelmişti. Aslında bütün hikayem bir çöp şişle başladı. Arkadaşım ‘Çöp şiş istiyorum’ dedi. Ne yapacağını sordum. ‘Bir köy evi yaptım; ona tırmık yapacağım’ dedi. ‘Ben de böyle bir köy evi yapabilir miyim’ diye o gün işe başladım. İşte bütün hikayem o zaman başladı” diye konuştu. Kuş, “Bunları yapan Türkiye'de çok az bulunuyor. Benim bir amacım var. Hem bu kişilerin yaptıklarını alarak hem de kendi yaptıklarımla ileride bunun bir müzesini oluşturma amacım var" dedi.
#MinyatürKocaeli’nin Çayırova ilçesinde esnaf İsmail Kuş (43), evinin bir odasına eski yapıların olduğu minyatür mahalle kurdu. Kuş, “Dükkanıma bir gün arkadaşım gelmişti. Aslında bütün hikayem bir çöp şişle başladı. Arkadaşım ‘Çöp şiş istiyorum’ dedi. Ne yapacağını sordum. ‘Bir köy evi yaptım; ona tırmık yapacağım’ dedi. ‘Ben de böyle bir köy evi yapabilir miyim’ diye o gün işe başladım. İşte bütün hikayem o zaman başladı” diye konuştu. Kuş, “Bunları yapan Türkiye'de çok az bulunuyor. Benim bir amacım var. Hem bu kişilerin yaptıklarını alarak hem de kendi yaptıklarımla ileride bunun bir müzesini oluşturma amacım var" dedi.
#KocaeliDoğada bulunan pek çok canlı birbiri ile aynı özelliklere sahip olmaktadır. Aynı özelliklere sahip olan canlılar da çoğu zaman aynı isimleri taşımaktadır. Bunlardan birisi de yılan balığıdır. Balık çeşidi olan yılan balığı isminden dolayı pek çok kişi tarafından merak edilmektedir. Peki yılan balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır? Yılan balığı faydaları ve özelliklerini sizlere detaylıca derledik.
MasterChef çöp şiş dürüm tarifi izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Normalde çöp şiş mangalda yapılsa da mutfağınızda günün menüsüne kolayca ekleyebilirsiniz. Peki, çöp şiş dürüm nasıl yapılır, malzemeleri neler? Fırında çöp şiş dürüm tarifi kolay ve pratik sunumuyla hemen aşağıda...
#Masterchef Çöp Şiş DürümMasterChef midye tava tarifi ile aranan lezzetler arasında yer alıyor. Sokak yemeklerimizde midye tava tarifi evde de kolayca hazırlanabiliyor. Hazırlanışında ise midye tava sosu önemli bir rol oynuyor. Peki, evde midye tava nasıl yapılır, nasıl pişirilir? İşte, ustasından midye tava tarifi ve malzemeleri...
#Midye TavaÜlkemizin en gözde tatil beldesi Bodrum, bu mevsimde birçok ünlü şefi ağırlayarak ziyaretçilerine deniz, kum ve güneş kadar gastronomik bir deneyim de vaat ediyor. Londra’nın sevilen mekânlarından The Counter’ın şefi Kemal Demirasal’ın bu yaz Bodrum’a gelmesi en heyecan verici şeylerden biri... Loft Elia’nın mutfağına giren ürünleri bir çiftlikte özel olarak ürettiren şef Deniz Aşan’dan her cumartesi ‘atıksız sofralar’ kurulan Barbaros Farm’a, zeytinyağlı kalburabastısıyla ünlü Kısmet’ten şef Mehmet Yalçınkaya’nın yeni restoranı Denizden’e beldede mutlaka gidilmesi gereken yeme-içme mekânlarına bakalım.
#Ebru ErkeKaya Demirer kültürümüzü, şehrimizi, evimizi hatta sokağımızı yansıtan yeni bir konseptle bir ilke daha imza attı. Demirer’in Atatürk Kültür Merkezi’nin terasında hizmete açtığı restoranda kültürler ve mutfak arasında kurulan köprü, eşsiz İstanbul manzarasıyla birleşmiş ve Biz İstanbul ortaya çıkmış. Uzun bir hazırlık sürecinin sonunda ortaya çıkan Biz’in hikâyesini Kaya Demirer’den dinledim...
#Barbaros TapanBeş farklı kebapçıda tattıklarımı anlatacağım bu hafta... Kiminin muhammarasını çok seviyorum, kiminin çiğköftesini... Önder Ocakbaşı’nda Adana yassı şişte pişiyor, nefis. Tam kuzu ve gerçek zırh kıyma... Bıçak kesince dağılıyor. Tuzu ve biberi yerinde. Kuyrukyağı miktarı da beni tatmin etti. Ama içlerinde bir yer var ki ustası benim için kebap işinin ordinaryüs profesörü... Fikret Yılmaz Adana Ocakbaşı’ndan söz ediyorum. Buranın özellikle içliköftesini ve ciğerini de kaçırmayın. İçliköftenin içindeki dolgu, kuzu kafes ve but karışımı... Ciğer iyi temizlenmiş, lezzetli; kekiği, pul biberi, kimyonu ve kuyrukyağıyla dürüme sarıp yemek için ideal. Pek ciğer yemeyen kızım Ceylan Handan da sevdi.
#KebapBinyılları aşan kültür, gelenek, toplumsal miras, hikâye ve derin bir tecrübenin eseri olan zengin Türk mutfağı, 21-27 Mayıs tarihleri arasında bir kez daha bereketli sofrası eşliğinde, eşsiz serüvenini dünya ile paylaşırken Bursa’da da Türk Mutfağı Haftası etkinliklerle kutlandı.
#Ramazan BAŞANAylık 13 milyon lira. Öyle bir rakam ki bu... Hani şey de diyemiyorsun; ‘amaan ne olacak canım dolar hesabıyla 1 milyon bile değil...’ Aylık çünkü... Üstelik bir tatil için ödüyorsunuz sadece... Üzerine depozitosu, aidatı, mutfak gideri, elektriği, suyu da eklenince ortalık daha da şenleniyor. Sanırım görgüsüzlüğün zirvesine çıktık. Belki normale dönmek için böyle yozlaşmalar gerekiyor bize.
#İrem DericiMangalın başına kuruluyor, gözümüzün önünde pişen etlerin tabağımıza düşmesini sabırsızlıkla bekliyoruz. Bu sabırsızlığa ustayla yapılan sohbetler de eşlik ediyor... Kebaptan ciğer şişe, yağlı karadan pirzola ve kaburgaya hepimizin çok sevdiği ocakbaşı restoranlarda her damak tadına uygun bir seçenek bulmak mümkün... İstanbul’un en iyileri hangileri, jürimize sorduk.
#Mangal