MASTERCHEF ÇÖP ŞİŞ DÜRÜM TARİFİ || Ustasından püf noktaları! Fırında çöp şiş dürüm nasıl yapılır, malzemeleri neler?
MasterChef çöp şiş dürüm tarifi izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Normalde çöp şiş mangalda yapılsa da mutfağınızda günün menüsüne kolayca ekleyebilirsiniz. Peki, çöp şiş dürüm nasıl yapılır, malzemeleri neler? Fırında çöp şiş dürüm tarifi kolay ve pratik sunumuyla hemen aşağıda...
Çöp Şiş, Türkiye'de Anadolu'da yenen bir tür kuzu şiş kebabıdır. Geçmişi Osmanlı zamanlarına dayanan çöp şiş, en eski ve en sevilen sokak lezzetlerinden biridir. Peki, evde çöp şiş dürüm nasıl yapılır? İşte ustasından çöp şiş dürüm tarifi ve yapılışı...
ÇÖP ŞİŞ DÜRÜM MALZEMELERİ
200 gram bonfile
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Toz kırmızı biber
Karabiber
Kimyon
Kekik
Tuz
Servis için;
Lavaş
Soğan
Sumak
Domates
Bonfileyi kuşbaşı şeklinde doğrayıp bir kaseye alın.
Üzerine zeytinyağı ve baharatları ilave edip güzelce karıştırın.
Etleri aralık kalmayacak şekilde şişlere dizin.
Etler şişin yarısını geçmemeli.
Izgarayı veya döküm tavayı iyice ısıtın ve şişleri tavaya alın.
Etlerin her tarafını iyice pişirip lavaşa dizin.
Soğanları piyazlık doğrayın ve sumakla karıştırın. Ardından domates ve soğanları da dürüme sararak servis edin.
Afiyet olsun…