USTASINDAN MİDYE TAVA TARİFİ | Evde midye tava nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?
MasterChef midye tava tarifi ile aranan lezzetler arasında yer alıyor. Sokak yemeklerimizde midye tava tarifi evde de kolayca hazırlanabiliyor. Hazırlanışında ise midye tava sosu önemli bir rol oynuyor. Peki, evde midye tava nasıl yapılır, nasıl pişirilir? İşte, ustasından midye tava tarifi ve malzemeleri...
Midye tava ülkemizde önemli sokak lezzetlerinden biri oldu. Güzelce temizlenen ve kızgın yağda pişirilen midye tava aperatif ve başlangıç olarak restoranlarda da sunuluyor. Ancak evde midye tava tarifi kolay ve pratik bir şekilde hazırlanabiliyor. İşte, midye tava nasıl yapılır merak edenlere, ustasından midye tava tarifi ve yapılışı...
MİDYE TAVA MALZEMELERİ
600 gr midye
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı karbonat
Bulamak için;
Un
Sos için;
1 su bardağı un
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı dolusu
1 tutam toz kırmızı biber
1 tutam kimyon
1 tutam karabiber
1 büyük diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tepeli tuz
1 şişe sade doğal maden suyu
Kızarmak için;
Sıvı yağ
Çöp şiş
MİDYE TAVA NASIL YAPILIR?
Geniş bir kaseye iki bardak su ve karbonatı karıştırın. İçine midyeleri ilave edin. 30 dakika dinlendirin.
Dinlenen midyelerin suyunu iyice süzdürün.
Midyeleri sık olmayacak şekilde çöp şişlere dizin.
Sos için unu, baharatları, tuzu rendelediğiniz sarımsağı ekleyin ve iyice harmanlayın.
Üzerine 1 şişe Beypazarı doğal maden suyunu ekleyip çırpma teliyle iyice çırpın.
Yayvan bir tabağa un koyun. Şişe dizdiğiniz midyeleri önce una sonra sosa bulayıp kızgın yağda orta ateşte arkalı önlü pişirin, yan kısımlarının da kızarmasına dikkat edin.
Afiyet olsun.
NOT: Çöp şişler kızartacağınız tavaya uzun gelirse arka taraflarından kırarak küçültün.