Güncelleme Tarihi:
Adını Etiler’deki Akmerkez AVM’nin kapı numarasından alan No 54 Kebap& Steak hem kebap ve mezeye hem de ete düşkün olanlara hitap edecek bir mekân... Happy Moon’s Group’un yeni markası olan restoranda Adana kebabından lahmacuna, yağlıkaradan Dallas steak’e çok fazla çeşit var. Adana kebabı (195 lira) en çok tercih edilen lezzetlerden... Kıyması kuzu ve dana eti karışımının zırhta çekilmesiyle hazırlanıyor, içinde kuyrukyağı da var. Bir porsiyonla doyamayanlar basma kebabı da deneyebilir. Bu kebap, 1.5 porsiyonluk kıymadan hazırlanıyor; şişe daha geniş ve yayvan bir şekilde çekilerek hazırlanıyor. Elbette menüde Urfa ve beyti kebapları da var.
Kuzu eti sevenler kuzu çöp şiş (195 lira) ve yağlıkarayı da listeye alabilir. Çöp şiş için kuzunun kol ve but kısmından alınan etler marine edildikten sonra ızgarada pişiriliyor. Yağlıkara ve çöp şişin marinasyonunda Antep salçası ve pul biber var. Sadece kıvırcık cinsi Balıkesir kuzusu kullanıyorlar. Şef Bayram Öztürk’ün önerdiği bir diğer ürünleriyse ciğer (175 lira). Herhangi bir marinasyon yapılmadan şişte pişiyor, ciğerin tadını doyasıya alabiliyorsunuz. Bayram Şef kumpir patates, karışık sebze ve ızgara mısırla birlikte sunulan Dallas
steak’lerini (400-450 gramı 490 lira) de öneriyor. Dana lokumsa mini patates ve kremalı ıspanak soteyle birlikte servis ediliyor.
Mekânda 20’ye yakın meze seçeneği var. Acılı ezme, babagannuş, patlıcan salatası, humus, pastırmalı humus, barbunya pilaki gibi çok sevilen meze çeşitlerinin (60 lira) hepsi günlük hazırlanıyor.
Ana yemeğe geçmeden önce ara sıcaklardan kuru patlıcan dolması ve içliköfteyi (55 lira) de atlamamak gerek. Kuru patlıcanlar Gaziantep’ten getiriliyor. İçliköfteyse kızartma olarak sunuluyor.
Çoğumuzun çok sevdiği fındık lahmacunu da yapıyorlar. Şef Bayram Öztürk çıtır lahmacunların harcında da kuzu ve dana bonfile kullanıldığını söylüyor. “Herkes en iyi kalite eti kullandığını söyler ama bu detay lahmacunda pek dikkat edilmez. Biz lahmacunlarımızın harcını da hep en iyi tutuyoruz” diye de ekliyor.
Şef tatlılar içinse yöresel seçenekler hazırlamış. Çıtır kabak tatlısının yapımı üç gün sürüyor. Kireçli suda bekletilen kabaklar şekil verildikten sonra pişiriliyor. Antep’ten getirilen havuç dilim baklavanın yanı sıra çikolatalı sufle ve vanilyalı dondurmayla sunulan katmer de var.