Mel Lodge, travma kaynaklı kişilik bozukluğu hastalığına sahip bir balerin. Bu nedenle, vücudunu günde en 20 kez ele geçiren 50 farklı kimlikle yaşamak zorunda… Oldukça nadir bir hastalık gibi görülen ‘Dissosiyatif kimlik bozukluğu’ sanılanın aksine oldukça yaygın bir rahatsızlık. Peki son yıllarda hızla artan hastalığı ne tetikliyor? İşte Mel Lodge'un yaşadıkları ve dissosiyatif kimlik bozukluğunun tüm bilinmeyenleri…
#SağlıkYargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, "Kanıt Tanık Bilirkişi Amigdala Unutmaz 2" isimli kitabında, ruhsal rahatsızlığı bulunan hastasının özel yaşamına ilişkin bilgilere yer verdiği ve hastasının kızının intihar girişiminde bulunmasına neden olduğu iddiasıyla yargılanan Prof. Dr. Sabiha Paktuna Keskin hakkında yerel mahkemenin beraat kararının bozulmasını istedi.
Psikiyatrist Uz. Dr. Nihat Kaya, erkeklerin eşlerini aldatmasının hep gündemde olmasına ve konuşulmasına karşılık, kadınların aldatmasının "gizli" kaldığını söyledi. "Çünkü, kadınlar erkekler gibi bunu bir övünme veya skor meselesi haline getirmezler" diyen Dr. Kaya, erkeklerin "ne kadar erkek" olduklarını beraber oldukları kadın sayısının çokluğuyla ölçtüklerini belirtti. Dr. Kaya, kadınların istisnalar hariç, tek bir erkeğe bağlandıklarını, "skor" dertlerinin olmadığını vurguladı.
Türkiye günlerdir Tekirdağ Çerkezköy Devlet Hastanesi’nde kendisini ‘pratisyen hekim’ olarak tanıtan, sahte diploma ile ameliyatlara ‘gözlemci’ olarak giren 20 yaşındaki sahte doktor Ayşe Özkiraz’ı konuşuyor. Öyle ki genç kadının babası Ali Özkiraz kızını okutmak için traktörünü satıp tıp kitapları için 35 bin lira harcadığını söyledi. Anne Semra Arslan da şokta, “Kızım beni hastaneye götürdüğünde ‘doktor arkadaşımızın annesi’ diye bana ilgi gösteriliyordu. Doktor, ikinci sınıf öğrencisini nasıl ameliyata aldı? Hepsi mi yalan?” diye soruyor. Kendisine, doğum gününde çelenk gönderecek ve hatta plaketler yaptıracak kadar ne yaşamıştı ki bu genç kadın? Hasta mı yoksa suçlu mu? Bu kez ben onu masaya yatırdım. Durumun röntgenini çektik.
#Sahte DoktorMaide suresinin anlamı ve okunuşu araştırılıyor. Medine döneminde inen Maide suresi 12. ayetten oluşuyor. Sûre, adını 112. ve 114. âyetlerde yer alan “mâide” (sofra) kelimesinden almıştır. Sûrede başlıca; verilen sözlerin yerine getirilmesi, İsrailoğullarının sözlerinde durmamaları, Hıristiyanların yanlış inançları, dünyaya düşkünlükleri ve yolsuzlukları, Müslümanlar için bazı talimat, uyarı ve dinî hükümler konu edilmektedir. İşte Maide suresinin Türkçe ve Arapça okunuşu...
#MaideÇoğul kişilik hastası N.A.’nın (50) hayatı, tedavisini yapan ve aynı zamanda yanında çalıştığı Prof. Dr. Sabiha Paktuna Keskin’in kaleme aldığı kitap yüzünden alt üst oldu. Keskin, N.A’nın terapilerde anlattığı en özel hasta sırlarını roman yapmıştı. N.A’nın avukatı, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu, başsavcılık kamu davası açtı.