Çınar Oskay haberleri sayfasında Çınar Oskay hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 221 Çınar Oskay haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Aldatıldım, tuzağa düştüm ve kendimi 33’üncü Çanakkale Boğazı Yüzme Yarışı'nda buldum. 7 kilometrelik Boğaz’ı zamanında geçemezsem akıntı yüzünden Bozcaada’dan çıkabilirim. Başarmak zorundayım. Tamam bir Hektor, Akhilleus ya da Büyük İskender değilim. Ama ben de Makedon kökenliyim. İlber Hoca’nın deyimiyle ‘Atatürk’ün Rumeli inadı’ bende de var. Bakalım bu inat beni kurtaracak mı...
#Çanakkale Boğazı Yüzme YarışıDüğün insanın hayatta bir kez yaşaması gereken bir şey. Saldırı boyutuna varan sevgi patlamaları, boğazınıza sarılarak selfie çektirenler ve damadın ağzından ateşler saçan Godzilla’ya dönüştüğü ‘groom-zilla’ sendromu…. Önerilerime kulak verin. Ya yol yakınken kaçın ya da hayatınızın açık ara en güzel gecesini yaşayın…
#Çınar OskayBodrum’da bir Arizona rüyası, eylülde bir begonvil düğünü, kıtalararası bir gazeteci-modacı aşkı... Hürriyet Yan Yayınlar Yönetmeni Çınar Oskay ile ABD’li moda yöneticisi sevgilisi Kathryn Key’in aşkı, geçen hafta sonu Maça Kızı’nda 300 kişilik davetli eşliğinde “resmiyet”e döküldü. Çift 3 gün 3 gece süren bir merasimle evlendi.
#BODRUMHayatta en sevdiğim yer hep İstiklal Caddesi oldu. Taksim’den aşağı kaptırdım mı, içimi heyecan kaplar, o hava, o renk cümbüşü kalp atışlarımı hızlandırırdı. Beyoğlu’nun karnavalımsı ortamında, insanlar kaybolur, eşitlenir ve her seferinde yeni bir maceraya atılırdı. Biliyorum, pek çoğunuz için de öyle, Beyoğlu canımızı yakan, kişisel bir mesele. 2000’lerin ortasındaki ‘altın yıllar’da burası Avrupa’nın en gözde semtlerinden biriydi. Newsweek dergisi “Cool İstanbul: Avrupa’nın en havalı kenti” kapağıyla çıktığında, kimsenin umurunda olmamıştı. Bundan şüphemiz yoktu ki... Ve başrolde Beyoğlu vardı. Peki sonra ne oldu? Sert bir düşüşe geçti. Sokaktaki masaların kaldırılması, sembol mekânların kapanması, Gezi olayları ve terör saldırılarından sonra bir süre hayalet şehre dönüştü. Batılı turist kayboldu, boşluğu Arap turist ve mülteciler doldurdu. Meyhaneler kebapçı, barlar nargileci oldu. Sokakta Türkçeden çok Arapça duyulmaya başladı. Ve ayağını kesen kesim, “Beyoğlu bitti, Ortadoğululaştı” noktasına geldi. Bu doğru mu? Yaşanan dönüşüm ne ve arkasında ne var? Açık bir kafayla gittik, haftalarca çalıştık... Esnafla, tarihçilerle, mimarlarla, sanatçılarla konuştuk. Ara Güler’e de kulak verdik, İranlı sokak müzisyenlerine de... Beyoğlu Belediye Başkanı’yla Tarlabaşı’ndaki lüks inşaatları da gezdik, tam dibindeki mültecilerin gecekondularına da konuk olduk...En önemli şey kulak vermek, anlamak ve şehir hakkına sahip çıkmak... Beyoğlu’nun kaderi Türkiye’nin de kaderi. Dört gün sürecek yazı dizimiz hafta içi Hürriyet’te devam edecek. Haydi, hep beraber Taksim’den aşağıya bir süzülelim...
#HtvozelKüba en yoksul dönemlerde bile bilim ve araştırmadan vazgeçmedi. En büyük mucize de sağlık alanında oldu. Tahmini ömür süresi 80 yıl, ABD’den fazla. Bebek ölümleri bazı yerlerde sıfır! Hastaneler herkese bedava. Ama esas bomba, kanser aşısı Cimavax. Japonya ve Avrupa’dan sonra Amerika da klinik testlere başladı. Kübalı idealist doktorlar 5-10 yıl içinde insanlığa yüzyılın hediyesini, Castro kardeşlere de “altın vuruş” fırsatını verebilir.
#Çınar Oskay“Türkiye tarihi günler yaşıyor” diye bir klişe vardır gazetecilikte. Boş bulunup bu cümleyi kullanan espri konusu olur, çünkü Türkiye’nin tarihi günleri, tarihi kavşakları bitmez! Çalkantılı dönemlerde yaşadıklarımızı anlamak, bilgili kararlar almak, öngörülerde bulunmak için tarihi iyi bilmek gerekir. Hürriyet bu boşluğu ülkemizin önemli tarihçilerinden Prof. Dr. İlber Ortaylı’yla dolduruyor.
#İlber Ortaylı‘Dünyanın en sevilen cumhurbaşkanı’ olarak tanınan Uruguay’ın eski başkanı José Mujica, Hürriyet Pazar’a konuştu. Maaşını yoksullara bağışlayıp neden başkanlık sarayına çıkmayı reddettiğini anlattı: Başka ıvır zıvırla çok uğraşırsanız halkınız için vaktiniz kalmaz.
#Jose MujicaGelmiş geçmiş en büyük Türk filmi hangisidir? Düşünüyorum… ‘Yol’, ‘Muhsin Bey’, ‘Uzak’ listemde olurdu kesin. Ve ‘Kader’... Beni en çok sarsan... Zeki Demirkubuz, Nuri Bilge Ceylan, Reha Erdem gibi birkaç yönetmenle Türk sinemasının kaderini değiştirdi. Ama onun derdi böyle sözler, misyonlar değil. “İnsan çelişkilerle dolu, sakat bir varlık. Bizi ‘doğru’ya götüren, ‘güzel’i özlememize sebep olan bu. Sinemamı bunun üzerine oturtmaya çalışıyorum” diyor. Filmlerini karamsar bulabilirsiniz. Bence tam tersi. Babam Ünsal Oskay, Marx’ın bir sözünü çok severdi: “Aldatıcı, iğva edici iyimserlik, gerçek kötümserliktir.” Demirkubuz, filmlerinde çizdiği karanlık tabloları yine kendi delikanlı coşkusuyla, devrimci bir öfkenin umuduyla yırtmak istiyor aslında. ‘Güzel’e, ‘doğru’ya olan o büyük özlemi hatırlatıyor, yaramızı deşiyor. Rehberleri Dostoyevski, Camus ama o Beşiktaş’ı da, Boca Juniors’ı da aynı tutkuyla seviyor.
#Nuri Bilge CeylanBir yandan “Sinemada devrim filan yapmadım, sadece yalnız olmak istiyorum” diyecek kadar içten, dürüst ve mütevazı. Bir yandan da, “Oyunculara iyi oyuncu olduklarını gösterecekleri senaryoyu verebilen tek insanım bu ülkede” diyecek kadar da kibirli bir tonu var.
#Nuri Bilge CeylanAldatıldım, tuzağa düştüm ve kendimi 33’üncü Çanakkale Boğazı Yüzme Yarışı'nda buldum. 7 kilometrelik Boğaz’ı zamanında geçemezsem akıntı yüzünden Bozcaada’dan çıkabilirim. Başarmak zorundayım. Tamam bir Hektor, Akhilleus ya da Büyük İskender değilim. Ama ben de Makedon kökenliyim. İlber Hoca’nın deyimiyle ‘Atatürk’ün Rumeli inadı’ bende de var. Bakalım bu inat beni kurtaracak mı...
#Çanakkale Boğazı Yüzme YarışıBir tarafta İstanbul’un en değerli yapılarından Ayasofya, bütün ihtişamıyla Süleymaniye.. Öbür tarafta bakmaya doyulmaz Fener Rum Lisesi, kısa bir süre önce biten restorasyonuyla dikkate değer Sveti Stefan Bulgar Kilisesi... Şehrin en güzel yapılarının gölgesinde ilerliyorum. Hem spor yapıyorum hem de şehri bambaşka bir açıdan seyrediyorum. Kürek sporuyla ilgilenenleri, İstanbul’u bir de suyun üstünden keşfetmek isteyenleri böyle alalım...
#AnadoluhisarıMUSTAFA Kemal ve arkadaşlarının ulusal kurtuluş mücadelesini başlatmak üzere Samsun’a çıkışlarının 100. yıldönümünü önceki gün Türkiye’nin dört bir tarafında düzenlenen bir dizi tören ve etkinlikle büyük bir coşkuyla kutladık.
#Yazarlarİbrahim Tatlıses demişti ya “Urfa’da Oxford vardı da biz mi gitmedik” diye...Bırakın Oxford’u, uygarlık tarihinin başladığı yermiş meğer! UNESCO Dünya Mirası listesine alınan Göbeklitepe’de, kazıların koordinatörü Dr. Lee Clare ile bir gün geçirdik. 12 bin yıllık yapıların arasında insanın gizemli kökenlerini konuştuk. Atalarımızın dünyaya, kozmosa nasıl baktığını ve insanlığın nereye doğru gittiğini anlamaya çalıştık.
#İbrahim Tatlıses2 bin kilometrelik bir demiryolu... Memleketin bir ucunu ötekine bağlıyor. Durakları Ankara, Kırıkkale, Kayseri, Sivas, Erzincan, Erzurum ve Kars...Aslında bu hat 70 yıldır var. Ta 1949’dan beri! Ama nedense son iki yıldır patlama yaptı. Kış aylarında bilet, yataklı vagon bulmak neredeyse imkânsız. #Karsrail etiketi sosyal medyanın gözdesi… Ama esas hikaye bu değil. Esas hikayeyi, Hürriyet mobil uygulamasını kullanan okurlarımıza bu 30 dakikalık filmle anlatmak istedik. Buyrun… (Haber: Çınar Oskay - Görüntüler: Sebati Karakurt, Levent Kulu, Sibel Denizmen)
#Htvhaber2 bin kilometrelik bir demiryolu... Memleketin bir ucunu ötekine bağlıyor. Durakları Ankara, Kırıkkale, Kayseri, Sivas, Erzincan, Erzurum ve Kars...Aslında bu hat 70 yıldır var. Ta 1949’dan beri! Ama nedense son iki yıldır patlama yaptı. Kış aylarında bilet, yataklı vagon bulmak neredeyse imkânsız. Gerçi esas hikâye bu değil. (Haber: Çınar Oskay - Fotoğraflar: Sebati Karakurt ve Levent Kulu)
#KarsHem Türkiye hem de dünya zorlu bir yılı geride bıraktı. Gazeteciliğin de zorlandığı bir dönemdi yaşadığımız. Ama Hürriyet Pazar olarak her şeye rağmen çağının, yaşadıklarının tanığı olmaya, üzerimize düşeni yerine getirmeye çalıştık… En zor zamanda Kuzey Kore’ye de girdik, taciz karşıtı kampanya da başlattık. Kırkpınar Meydanı’nda da güreştik; engelli, hatta evsiz vatandaşlarımız arasında yaşayarak katılımcı gazetecilik örnekleri de verdik. Çok iddialı bir projemiz de alanının önde gelen 100 uzmanına danışarak belirlediğimiz dev seçkilerdi. Sinemamızın, müziğimizin, mimarimizin, edebiyatımızın ‘En İyi 100’lerini belirledik. Geleneğimizi sürdürdük; söyleşiler ilk önce hep bizdeydi. Bu ülkenin efsaneleri sadece Hürriyet Pazar okurlarına konuşmayı seçti. Basının zor günlerinde ‘Cumhuriyet Davası’nı günbegün mahkemede izledik; özgürlüğüne kavuşanları, mağdurları sayfalarımızda konuk ettik. Yeni yılın ilk sayısında da, 2017’de yaptığımız öne çıkan işleri sizlerle paylaşalım istedik. 2018’de de aynı çizgimizi sürdüreceğiz. Bize olan güveninize sadık kalarak…
#Hürriyet Pazar