MasterChef analı kızlı tarifi ve malzeme listesi izleyiciler tarafından merak ediliyor. İçli köfte, bulgur köftesi, nohut ve etin aynı tabakta buluştuğu bu lezzet Adana mutfağına ait. Yapımı zahmetli olsa da tadı buna değer. Ayrıca oldukça da doyurucu bir tarif. Peki analı kızlı çorbası nasıl yapılır, malzemeleri neler? Eğer denemek isterseniz, analı kızlı tarifi, yapım aşamaları ve malzeme listesi hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...
#Analı Kızlı TarifiKırşehir Türkiye'nin İç Anadolu bölgesinde yer alan bir şehridir. Kırşehir yemekleri ile ünlü olan bir şehirdir. Bundan dolayı Kırşehir yemekleri mutlaka denenmesi gereken bir yemektir. Kırşehir yemekleri sürekli olarak tercih edilmektedir. Bu şehre gelen kişiler Kırşehir yemeklerini gelmeden önce detaylıca araştırmaktadırlar. Peki Kırşehir yemekleri hangileridir? En çok sevilen Kırşehir nelerdir? İşte Kırşehir mutfağı ile ilgili tüm detaylar.
#Kırşehir Yemekleri2023 gastronomi dünyasına ne gibi yenilikler getirecek dersiniz? Yazarımız Ebru Erke sebze ve balık ağırlıklı menülerin artacağını, Le Cordon Bleu Türkiye Direktörü Defne Ertan Tüysüzoğlu artizanal çikolatanın patlama yapacağını söylüyor. Mutfak Dostları Derneği Başkan Yardımcısı Esin Sungur’a göreyse dışarıda yeme alışkanlıkları değişip temalı konseptler artarken restoranlar özel kulüp havasına bürünmeye başlayacak... İşte yeme-içme sektörünü bekleyen gelişmeler....
#GastronomiGelinim Mutfakta fellah köftesi tarifi ile sofralarımıza konuk oluyor. Günün yemeği olan fellah köftesi en lezzetli yapan gelinlerin el becerileriyle kayınvalidelere sunulacak. Peki, fellah köfte nasıl yapılır, nerenin yemeği? İşte, fellah köftesi tarifi, malzemeleri ve yapım aşamaları...
#Gelinim Mutfakta Fellah KöfteYemeklerini severek yediğimiz tanınmış şeflerin profesyonel mutfak kariyerinden önceki ilk kılavuzları anneleri. Pek çok çocuk gibi yemek pişirmeyi onlardan izleyip öğrenirken akıllarında kalan tatları kimi zaman restoran menülerine de taşıdılar. Şeflerimize annelerinin elinden tatmaya doyamadıkları tariflerin hikâyesini ve püf noktalarını sorduk.
#ÇerkestavuğuTaşta dövülen, kimi bölgede kişnişle, kimi bölgede acı biberle farklılaşan geleneksel çiğköftemiz, son yıllarda yenilikçi tekniklerle pazarlanıyor. Lavaşa ve dürüme sarılanı, kilo hesabıyla satan ekonomik, hızlı zincirleri, vegan-vejetaryenlere hitap eden etsiziyle başlayan yolculuk, Uzakdoğu mutfağına göz kırpan çiğköfte suşilerle sürüyor. Gelin, hem bize özgü orijinal özelliklerine hem de yaşadığı yeniliklere bakalım.
#ÇiğköftePek çok yerde denediğim ve kendi restoranımda da yaptığım cağ kebabını ilk kez kendi şehrinde yedim, ‘tatari’ denilen az pişmişini tatma fırsatı da yakaladım. Aklınızsa olsun, doyduğunuzda garsonları uyarın çünkü siz “Dur” diyene kadar ‘cağ’lar masaya gelmeye devam ediyor. Belki çok iddialı gelebilir ama şimdiye kadar içtiğim en iyi ayak paça ve kelle paça çorbalarını da burada buldum. Giderseniz şalgam dolması ve lalanganın da tadına bakın.
#Erzurumİyi bir gastro-bistro, gastronomik açıdan ‘fine dining’ kadar iddialı gözükmese bile iyi icra edildiğinde damak zevki olan müşteriye emsalsiz keyif verir. Bunun için şefin iyi olması yetmez. Ne yapmak istediğini bilmesi ve yaptığını sevmesi gerekir. Aynen Deniz Temel’in Alaf’ta yaptığı gibi!
#YazarÖyle bir şehir ki yemek yapmak da yemek de önemli bir sosyal etkinlik. Dost meclislerinin, aile ortamlarının, misafir ağırlamalarının birleştirici unsuru hep yemek... Mutfağa törensel bir yaklaşımın olduğu Şanlıurfa, haliyle sayısız hikâye barındırıyor. Yakın zamanda çıkacak olan ‘Tarih Yaratan Mutfak Öyküleri’ de işte bu köklü zenginliğe ışık tutuyor.
#SeyahatCumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, KKTC’nin 37’nci kuruluş yıldönümü törenlerinde Lefkoşa ve 46 yıldır kapalı tutulan turistik Maraş kentinden dünyaya tarihi mesajlar verdi. Erdoğan “Garantör ülke olarak bizim de KKTC’nin de diplomasi oyunlarına tahammülümüz kalmadı” dedi. Erdoğan, Kıbrıs müzakerelerinin bundan sonra Rumlarla federasyon yerine iki ayrı devlet temelinde yürütüleceğini, Maraş kentinde yeni bir dönem başlayacağını ve Türkiye’nin Kıbrıs çevresinde sondaj ve sismik araştırma çalışmalarının devam edeceğini ilan etti.
#GazetehaberleriSon dakika haberi... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan KKTC programı kapsamında 46 yıl sonra açılan kapalı Maraş ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Tatar, Maraş'ta yaptıkları ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Artık kendi göbeğimizi kendimizi kesmek zorundayız. Süratle burada yapılan çalışmalarla yeni bir süreç başlamıştır. Buranın gerçek sahipleri bellidir ve onlara kavuşacakları günü beklemektedir" ifadelerini kullanırken, Tatar ise "Bize yakışan doğru bir adımdı. Buradaki mal ve mülk sahipleri gelebilirler. Kendilerine iade edebiliriz. Bu şekilde burası açılacaktır. Bizim yolumuz barış, güvenlik yoludur" dedi. Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP lideri Devlet Bahçeli ve KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Lefkoşa Acil Durum Hastanesi'nin açılışını gerçekleştirdi.
#Erdoğanİskenderun’da doğmanın şüphesiz en güzel yanlarından biri, leziz tatlılarından tutun da ünü sınırlarımızı aşan yemeklerine ve tariflerine hakim olmaktır. Ben de bu yöresel yemeklerimizi hazırlamaktan ve sizlerle paylaşmaktan ayrı bir keyif alıyorum. Bu nedenle size oldukça besleyici özelliği bulunan bir köfteden bahsedeceğim; patatesli yağlı bulgur köftesi. Bu tarifte kıyma köftenin içine değil, servis edilirken tabağın ortasına konuluyor. İskenderun’da çok yapılan bu tarif için herkesin kendine özgü bir usulü bulunuyor. Kimi maydanoz koyarken kimi hiç tercih etmiyor, kimi kıymasına soğan eklerken kimi dahil etmemeyi seçiyor. Ben soğan koymayanlardanım ama siz dilerseniz yağda kuru soğan kavurup ekleyebilirsiniz.
#Patatesli Yağlı Bulgur KöftesiBulgur sevenler için harika bir öneriyle geldim; nar ekşili bulgur köftesi. Yapımı biraz meşakkatli gibi görünse de bu tarif, doyurucu özelliği ve enfes lezzetiyle kesinlikle misafir sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. Hazırlayacağınız nar ekşili sosla bambaşka bir tada bürünen bu tarifi ister çay saatlerinizde meze, ister ana öğün, isterseniz de ara sıcak olarak ikram edebilirsiniz.
#YazarEfsanelere konu Hevsel bahçelerinin mahsulleriyle pişen yemekler, Dağ kekiğiyle lezzetlenen etler, günün her saati ciğer... Kullanılan tek bir baharatın bile önemli olduğu, ince ayrıntılarla dolu bu mutfağın tadı damağımda kaldı gerçekten. Diyarbakır’ın heybesinde sizi şaşırtacak pek çok lezzet, kulağınıza fısıldayacak onlarca öykü var…
#DiyarbakırSıradan köfte tariflerinden sıkılanlar için Davut Çelebi köftesinin tarifini derledik. Bulgur, yarma buğday ve irmik üçlüsünden oluşan Davut Çelebi köftesi her evde bulunan malzemelerle kolayca hazırlanabiliyor. İşte, Davut Çelebi köftesi tarifi
#Davut Çelebi KöftesiKöfte tariflerine bir yenisini eklemek isteyenler için enfes, bir o kadar da pratik bir önerimiz var: Pirinç köftesi. Türk mutfağının en çok kullanılan tahıllarından pirinçle yapılan bu köfteyi her evde bulunana malzemelerle yapmak mümkün. İşte, pirinç köftesi içim gerekli malzemeler ve yapılışı
#Pirinç KöftesiGelinim Mutfakta, 13 Şubat Çarşamba günü yayınlanan bölümüyle haftayı ortaladı. 48. Hafta bölümleriyle devam eden Gelinim Mutfakta’nın yayınlanan son bölümüne Filiz Hanım ve Reyhan Hanım arasında ağız dalaşı damga vurdu. Gün sonunda gelinlerden biri çeyrek altın sevinci yaşadı. Peki, Gelinim Mutfakta’da gün birincisi kim oldu?
#Gelinim Mutfakta’Da Gün Birincisi Kim Oldu