Yumurta farklı şekillerde kahvaltı sofralarımızda yer alır. En önemli ve kaliteli besin kaynaklarından olan yumurta kahvaltılarımızda genelde haşlanarak, yağda pişirilerek ya da poşe edilerek ya da omlet yapılarak tüketiliyor. Bunun yanında pek çok tarifte yer alarak yiyeceklerimize lezzet katıyor. Ancak uzun süre bekleyen yumurta bir süre sonra bayatlıyor ve lezzeti değişiyor. Yumurtanın bayat mı yoksa taze mi olduğunu birkaç basit yöntemle anlamak çok kolay. İşte taze ve bayat yumurtayı ayırt etmenin yolları...
#YumurtaYumurta, beslenme listesinin en önemli besin kaynağı. Özellikle kahvaltılarda farklı şekillerde tercih edilen yumurta belli bir süre sonra tazeliğini yitirerek bayatlamaya başlar. Uzun süre bekletildiğinde tüketilemeyecek duruma gelir. Peki bayat yumurta nasıl anlaşılır? İşte taze ve bayat yumurtayı ayırt etmenin kolay yolları
#Bayat Yumurta Nasıl AnlaşılırYumurta, besinler içerisinde en kaliteli proteini bünyesinde bulunduran, A, D, E ve B grubu vitaminler başta olmak üzre birçok faydalı vitamin içeren önemli bir besin kaynağıdır. Yumurtanın saymakla bitmeyen faydaları dışında bilmediğimiz birçok özelliği daha var. İşte bunlardan bazıları...
#Yumurta Alırken Dikkat Edilmesi GerekenlerVitamin, mineral ve protein deposu olarak bilinen yumurtanın, bilinmeyen birçok yönünün olduğu ortaya çıktı. Ayrıca yumurtayı tüketirken de dikkat etmeniz gereken noktalar var. Yumurta satın alınırken, soğuk ortamda saklanıyor olmasına, kabuğunun temiz, düzgün görünüşlü, yeterli kalınlıkta ve az pürüzlü olmasına dikkat edilmesi gerekiyor.
#YemekHazır yufkayla genelde börek yapsak da aslında yufkayı ana yemekten tatlıya birçok şekilde değerlendirebiliriz. 2 yufkayla yapacağınız kebap, geleneksel bademli perde pilavı ve helvalı rulo tariflerimi deneyin. Bu basit malzemenin lezzete olan katkısına inanamayacaksınız.
#YufkaTemelde un, yumurta ve ekmek kırıntısına bulama işlemini tasvir eden paneleme tekniği aslında sanıldığı kadar da zor değil. Ancak altın sarısı renginde, çıtır çıtır kızarmış şnitzeller veya balık filetoları hazırlamak için işin birkaç püf noktası var. Şef Altuğ Tezer’den bunları öğrendik.
#PaneYumurta doğru saklama koşullarında saklandığı zaman Son Kullanma Tarihi ya da Tavsiye Edilen Tüketim Tarihi’nin üzerinden aylar geçse bile tazeliğini uzun süre koruyabilen bir gıdadır. En önemli kural ise, yumurtayı o gün kullanmayacaksanız buzdolabında saklamak gerekir. Yumurta bozulur mu sizler için derledik.
#YumurtaKöfte mutfağımızda çok önemli bir yere sahip. Ülkemizde bir kısmı coğrafi işaret tescilli 100’den fazla köfte çeşidi bulunuyor. Üstelik çoğu köftemizin kendine has bir hikayesi de var. Bu hafta uzmanlarımıza ‘Köftelerin izinde yola çıkılacak adresler nereler?’ diye sorduk. Oldukça geniş olan listeden seçmekte zorlansalar da uğruna yola düşmeye değer 10 lezzetli köfteyi önerdiler.
#RotaYumurta farklı şekillerde kahvaltı sofralarında kendine yer buluyor. En önemli besin kaynaklarından yumurta haşlanarak, yağda pişirilerek ya da poşe edilerek tüketiliyor. Kimi zamanda çılbır gibi farklı tariflerle soframıza geliyor. Ancak belli bir süre bayatlayarak değişebiliyor. Hatta çok uzun süre bekletildiğinde tüketilemeyecek duruma geliyor. Yumurtanın bayat mı yoksa taze mi olduğu birkaç basit yöntemle anlamak çok kolay. İşte taze ve bayat yumurtayı ayırt etmenin yolları...
#Bayat Yumurta Nasıl Anlaşılırİzmir Seferihisar bölgesine ait yöresel bir lezzet olan yuvalaça köfte tarifi MasterChef ile birlikte gündeme geldi. Her tarifte olduğu gibi yuvalaça tarifinde de bazı püf noktaların uygulanması lezzeti için önem taşıyor. Yuvalaça köftelerin dağılmaması için öncelikle una sonra yumurtaya batırmak gerekiyor. Peki, yuvalaça nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir? İşte, yuvalaça köfte tarifi ve malzemeleri...
#YuvalaçaMutfağımızda birbirinden lezzetli köfte çeşitleri mevcut. Anne köftesi de en sevilenlerden biri. İster pilav eşliğinde servis edin isterseniz de yanında patatesle... Her türlü tadı ayrı güzel oluyor. Peki anne köftesi nasıl yapılır? İşte anne köftesi tarifi...
#Anne KöftesiBütün dünyanın bildiği, üç kutsal kitapta adı geçen bir meyve olsa da antikçağda sadece Anadoluluların gıdasıydı incir. Hakkında yazılacak çok şey var, ben biraz efsanelerinden bahsetmek istiyorum bu hafta. Bir de taze taze yedikten sonra kalan yumuşamış incirleri değerlendirebileceğiniz üç pratik tarifim var.
#İncirKonya İlimiz gerek tarihi gerekse kültürel mirası bakımından ülkemizin en dikkat çeken illeri arasındadır. Öyle ki Anadolu Selçuklu devleti gibi bir medeniyetin başkentliğini de yapmış bir şehirdir. Kültürel açıdan ise Mevlana gibi dünyaca ünlü bir düşünürün yaşadığı yerdir. Ayrıca Konya bu özelliklerinin yanı sıra Türk mutfağının da önemli bir temsilcisi konumundadır. Bu nedenle pek çok kişi tarafından Konya yemekleri merak edilmektedir. Bireylerin aklına sık sık gelen soruların başında Konya yemekleri nelerdir? Konya'da ne yenir ve neyi meşhur? Konya mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi nelerdir? Gibi sorular bulunmaktadır. Bu ve benzeri soruların cevaplarını sizler için derledik.
#Konya YemekleriKültür mantarıyla hazırladığımız, kremayla zenginleştirdiğimiz davet sofralarına çok yakışan bir çorba ile başlıyoruz bugün. Eğer kültür mantarı dışında başka mantarlar varsa evinizde onlarla da hazırlayabilirsiniz. Lokantalarda, restoranlarda içtiğiniz çorbaları aratmayacak. Kremalı mantar çorbası davet sofralarında da yer verebileceğiniz pratik bir çorba. Dokusu ve harika bir çorbadır. İşte, sizler için hazırladığım kremalı mantar çorbası, patatesli sulu köfte, üç renkli irmik tatlısından oluşan Ramazan 23. gün menüsü...
#Ramazan MenüsüÇorbadan mezeye, ana yemekten tatlıya bugünlerde mutfaklarda tatlı bir iftar hazırlığı telaşı var. Neler yapacağınız konusunda kararsızsanız veya daha önce denemediğiniz tatlar peşindeyseniz Gaziantepli tanınmış şef Doğa Çitçi’nin önerilerine göz atın. Doğa Şef, Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen bölgeye özgü, leziz mi leziz tarifler veriyor.
#Kilis Mutfağı