Yuvalaça köfte tarifi ve malzemeleri : Şeflerin tarifi yuvalaça nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir?
İzmir Seferihisar bölgesine ait yöresel bir lezzet olan yuvalaça köfte tarifi MasterChef ile birlikte gündeme geldi. Her tarifte olduğu gibi yuvalaça tarifinde de bazı püf noktaların uygulanması lezzeti için önem taşıyor. Yuvalaça köftelerin dağılmaması için öncelikle una sonra yumurtaya batırmak gerekiyor. Peki, yuvalaça nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir? İşte, yuvalaça köfte tarifi ve malzemeleri...
YUVALAÇA KÖFTE MALZEMELERİ
750 gram kıyma
2 yumurta
1 su bardağı pirinç
1 tatlı kaşığı tuz
Bir tutam karabiber
4 su bardağı et suyu
2 dilim bayat ekmek içi
Bulamak için;
Un
Yumurta sarısı
Kızartmak için;
Sıvıyağ
YUVALAÇA KÖFTE NASIL YAPILIR?
Kıyma, pirinç, bir yumurta akı ve tuz karabiberi bir kapta yoğurup üzeri kapalı yirmi dakika kadar dinlendirin. Ardından köfte şekli verin ve köfteleri önce una, sonra yumurta sarısına batırıp kızartın. Başka bir tencerede et suyunu kaynatın. Köfteleri et suyunda pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin, et suyu ile birlikte servis edin. Afiyet olsun...